Şimdi Ara

Almanya mı? Türkiye mi? ( üniversite)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Kafam aylardık çok karışık ve artık karar vermem gerekiyor. Sürekli birilerine bir şey soruyorum ama bu son haftam karar vermek için ve sizden yardım bekliyorum. tavsiyelerinizi lütfen yazın..

TÜRKİYE:

- Yazılım mühendisliği istiyorum bahçeşehir üniversitesinde. bölüm senelik 17 bin ve ingilizce hazırlık için 32 bin yurt dışı. 14*4+32= 88 bin tl yapıyor eğitim
    - Ailemin durumu çok iyi değil zorlanarak vericekler.
    - Türkiye'de eğitim ne kadar önemli ve yurtdısında ne kadar tanınıyor.

ALMANYA:

- Yazılım mühendisliği olmadigi için enformatik düşünüyorum
    - Senelik 600 euro okul çok ucuz
    - Berlin'de amcamlar ve kuzenlerim var
    - Babam almanyaya cok gidip geliyor 30 sene orda yasamıs.
    - Enformatik almanyada en cok açıgı olan iş parası çok
    -Almanca bilmiyorum hazırlık okuyacağım
    -En önemlisi ALMAN VATANDAŞI olduğum için Hükumet para veriyor aylık.

Sizce neyi tercih etmeliyim lütfen yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar :)

• Düşünmen hata. Almanyaya git ve gerçek bir eğitim al.

Bende Almanyadayım şuan. Dil kursu görüyorum devamında da üniversite eğitimine başlayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: WuLKaS

Düşünmen hata. Almanyaya git ve gerçek bir eğitim al.

Bende Almanyadayım şuan. Dil kursu görüyorum devamında da üniversite eğitimine başlayacağım

Herkes sizin gibi söylüyor hocam. Ama biz Türkiye'de yalandan sinif gecirilip bos egitim alan gençler sizce almanya'da üniversite eğitimini kaldırabilir miyiz?
  • Tabiki Almanya eğitim felan gerisi teferruat almanyadan mezun mühendis ile tr den mezun mühendis aradaki fark belli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPOTEK

Tabiki Almanya eğitim felan gerisi teferruat almanyadan mezun mühendis ile tr den mezun mühendis aradaki fark belli

Biraz daha açar mısınız
  • Üniversiteyi ona göre seçersin. Üniversiteler arası aman aman bir fark olmasada genelde zorlukları değişebiliyor
    İyi üniversiteler sadece Almanyada değil her yerde zor oluyor. Odtü ile Aachen arasında zorluk olarak çok bir fark olacağını zannetmiyorum ki Odtüden Aachene geçenler veya master'a gelenlerde aman aman bir fark olmadığını söylüyor (Tabi bölümünden bölümüne değişir).
  • Teşekkürler yorumlar için. Başka fikri olan varsa lütfen yazabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailen zorlanarak vericekse bu parayı daha ne soruyorsun ? bin gel almanya'ya. devletde sana iyi bakar burda bursda verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han.

+1 Çok haklısınız hocam. Benim merak ettiğim devlet üniversitelerinin almanca hazırlık kursu var mı yoksa özel kurslara mı gitmemiz lazım çünkü baktığımda kurslar çok pahalıdır o iş nasıl olacak?

Hayır özel gideceksin.Şöyle düşün Türkiye'de ki devlet üniversiteleri türkçe hazırlık verse mantıklı mı olur ? : )

O kadar takma kurs işine.Sanırım 2000 bin euro civarı biraz üstü normal kurslar.Fakat Almanca'yı öğretiyorlar oda zaten ilk yıl.Bide sen alman vatandaşısın devlet sana okuma bursuda verir.

İlla diyosan para gidecek haftada 1 gün çalışır aylık 250 euro para çıkartırsın.Canını sıkma dediğim gibi atla gel

Edit : sanırım çifte vatandaşsın tr den de 150 euro alırsın.Merak etme burda çok para sıkıntın olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D7268E90 -- 29 Mart 2015; 12:01:11 >

• Kardeşim çalışma fırsatı yok gibi birşey ilk gelenler için. Yani çalışırım diye güvenipde gelme.
    1.si ilk vizeyi aldığında sanma çalışma izni vermiyorlar vizende çalışamazsın diye yazıyor.
    Çalışmak için Almanyada izni alıyorsun ki herkese vermiyorlar (Özellikle ilk sene)
    Hadi aldın diyelim. İlk sene almancan yok nasıl bir işe gireceksin ? Girsen girsen dönercilere girersin onlarda nekadar iyi maaş verir ne kadar çalıştırır orası malum.
    Üniversiteye başladığın zaman da işin gerçek tarafı üniversite ile işi yürütemeyebilirsin ilk sene için birşey diyemem ama ileri senelerde zor sınavlar olacağı zaman büyük sıkıntılar yaşayabilirsin.
    Bunun dışında çalışma izni alamdan kaçak çalışma imkanın var tabi ama oda sıkıntı iş. Eğer yakalanırsan sınırdışı edilirsin birde siciline işlenir ve Almanyaya hatta tüm Schengen ülkelerine girerken karşına çıkabilir.
    Yanlış anlaşılmasın niyetim caydırmak değil ama gerçekleri bil ki geldiğinde ben böyle tahmin etmiyordum deme diye söylüyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WuLKaS -- 29 Mart 2015; 13:04:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han.

Hayır hocam Alman vatandaşı değilim. İlk sene çok para gider demek oluyor. Çalışma fırsatı varsa o yönden güzel. :)

Herkese vermiyorlar ilk yıl çalışmaz izni.Diğer tüm öğrencilerin yaptığı gibi kaçak çalışırsın çok sıkıntı olursa.

Birde Almanya 5x zordur üstteki arkadaşın dediği gibi. her baba yiğidin harcı değil hayatında çekmediğin sıkıntıları çekiceksin belkide
  • dostum itu odtu boun vs alman unileri mi diye sorsan tarışılırda bahçeşehir ne abi elbette her yönüyle alman unileri..Hatta hiç düşünmeden gözükapalı seç derim..Yalnız alman unilerinin böyle bi handikapı var.Alman unilerinde eğitim aşırı kasıntı.Yani çok zor..İTÜ, ÖDTÜ makinadaki gibi..Daha da kötüsü TRdeki gibi uzatmak yok.Yani kovulma var.Eğer mat, fizik altyapın sağlam değilse ve ağır eğitime güc yetiremem diyorsan bence alman unilerine bulaşma.Kovulup rezil olmak ve yıl kaybetmekte çabası..Tabii yabancı bi ülkede yabancı dilde eğitim almanın zorluğu da var..eğer başarırım diyorsan emin ol alman universitesi seçtiğin için hiçbir zaman pişman olmazsın.

• Hocam ben de sizinle neredeyse aynı durumdayım.sadece almanya değil hollanda vatandaşıyım.orada okumak daha yararlı bence

• Jr Ra J kullanıcısına yanıt
    Köln'de okumuş bir abimizle konuşmuştum.Oda Türkiyeden gitmiş.O kadar yıl okudum gelipte bitiremeyeni görmedim,sıkıntı yapmayın demişti.Bu kovulma işi nasıl oluyor.1 yıl kalınca direk yolluyorlar mı yani?Eğer öyleyse okuyacak adam kalmaz.Biraz bilgi verir misiniz?

• Bau mühendislik egitimi senelik 33.500 tl + kdv. 17 bin olduğunu nerden çıkardin? Ben olsam almanyayi tercih ederdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.