Şimdi Ara

Almanya mı ABD mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almancanız çok iyi, aynı şekilde ingilizceni de iyi. İki ülkede de bulabiliyorsunuz diyelim. Hangisinde yaşarsınız? Almanya mı ABD mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligunes99 -- 5 Eylül 2019; 17:34:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tabii ki abd. Almanya içedönük faşist bir toplum. Göçmenlerin adapte olması çok zor; kaldı ki adaptasyondan sonra bile alman ırkından olanlar diğerlerine bariz baskı uyguluyorlar. Abd ise en başından beridir bir göçmen ülkesi. Orada yaşamak, hayat kurp idame ettirmek daha kolay diye düşünüyorum.
  • abd
  • Almanya çok yakın, istediğin zaman gelebilirsin geri. Tatil için vs. Ama ABD cok uzak. Uçakla 10 saat sürüyor aktarmasız ve bilet cok pahalı ayrıca zaman farkı da var en az 7 saat. Bende ABD isterim, ama Almanya daha yakın ve avantajlı.

• O yüzden Almanya diyorum.

• zaten türkiyeye çok sık gelmem. belki tatile. uzak olması daha iyi o yüzden.
    artı almanya mülteci dolu.
  • mülteci dolu değil. 500 bin surieli var, ilticalar var birde. Diğerleri de vatandaşlar zaten.

• Hiç birinde yaşamadım ama Almanya'yı tercih ederdim. Çünkü sosyal devlet anlayışı var. Mesela hasta oldun diyelim. ABD'de basit bir ameliyat için bile 10 bin dolar alıyorlar. Almanya'da bunun bir kısmını devlet karşılıyor diye biliyorum. Gelecekte çocukların için de iyi olur. Almanya'da ABD'deki gibi "Silahla okulu taradı." haberlerini görmezsin. Avrupa vatandaşı olarak diğer Avrupa ülkelerinde de çalışabilirsin. Çalışmasan bile rahatça gezersin. Bence Türkiye'den yurt dışına gidenlerin en çok ABD'yi tercih etmesinin en büyük nedeni ana dilin İngilizce olması. Çünkü ABD'den sonra Almanya, İngiltere, Kanada ve Avustralya geliyor. Eğer Dünya'nın öbür ucundaki Avustralya'nın ana dili İngilizce olmasaydı bu ülkenin sırasında Japonya, Fransa, Çin gibi ülkelerden biri olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu mu Almanya!
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yılan Yiyen Bal Porsuğu Y kullanıcısına yanıt
    Sağlık sigortası denen bir şey var.

• € $'dan daha değerli olduğu için almanya sanirim hem yakin

• Almanya Birleşik Devletleri'ni tercih ederim.
  • aligunes99 A kullanıcısına yanıt
    Almanya'da da sağlık sigortası var. Sağlık kısmını saymasak bile Almanya'nın daha yaşanılabilir olduğunu (Almanca bildiğimi varsayarak) düşünüyorum. Almanya'ya boşuna sosyal devlet ABD'ye de kapitalist denmiyor. Burada ABD'yi kötülüyorum ama Almanya'ya karşı. Yoksa "Yaşanılmaz bir yer." demek istediğim için değil. Gerçi 2 ülkede de daha önce yaşamadım. Etraftan duyduklarıma göre yazıyorum. Bu yüzden ciddiye almayabilirsin. Doğru bir seçim için önceden o ülkede turist olarak bile olsa bir kaç ay kalmak lazım.
  • Almanya
  • kesinlikle almanya. abd de hasta olursan kendini asman gerekir. ayrıca uzakta ve siyahiler laf dinlemiyor
  • Her zaman Avrupa.
  • Her zaman Avrupa.
  • Her zaman Avrupa.
  • Tabii ki abd. Almanya içedönük faşist bir toplum. Göçmenlerin adapte olması çok zor; kaldı ki adaptasyondan sonra bile alman ırkından olanlar diğerlerine bariz baskı uyguluyorlar. Abd ise en başından beridir bir göçmen ülkesi. Orada yaşamak, hayat kurp idame ettirmek daha kolay diye düşünüyorum.
  • D
  • abd tabiiki,20bin tane etnik köken var,adı göçmenler ülkesi... daha ne olsun.

birde almanya çok çok daha sosyal bir devlet ki ben hoşlanmıyorum bundan.

iyi bir işin varsa ve ikisinde de mesleğini icra edebiliyorsan abd (kazanç çok daha fazla olur,bkz:doktorluk)

kötü bir işin varsa ve ikisine de gidebiliyorsan (asgari ücretle çalışmak veya bir tık üstü) almanya.
  • almanya tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.