Şimdi Ara

Almanya'daki Türkler Oktoberfest'i Yasaklıyor Muhaha.Gif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rkaç gün önce bazı Alman siyasetçilerin "müslüman mülteciler Oktoberfest'i garipseyebilir" yorumu ile dalga geçilmişti. Fakat görünüyor ki haklılardı. Almanya'da yaşayan müslümanlar sosyal kampanyaların yürütüldüğü change.org üzerinden Oktoberfest'in yasaklanması için imza kampanyası başlattı.

Dağdan Gelip Bağdakini Kovmak: Almanya'daki Müslümanlar Oktoberfest'in Yasaklanması İçin Kampanya Başlattı
    İki gün önce (15 Eylül 2015) The Independent'ta yayınlanan bir habere göre Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann özellikle Suriye'den gelen mültecilerin toplum içinde sarhoş insan görmeye alışık olmadıklarından dolayı Oktoberfest sırasında sokaklarda göreceklerinden rahatsız olabileceğini belirtti. Herrmann bu sözünün üstüne alaya alınsa da ya bu sözleri söylemeden önce change.org'da başlatılan "Hoşgörüsüz ve İslam Karşıtı Oktoberfest'i Yasaklayın" kampanyasından haberdardı ya da İslamın "hoşgörü dini" olduğunu çok iyi biliyordu. Nitekim 11 Eylül 2015'te, Hollanda'da yaşadığını iddia eden Morad Almuradi şu mektupla Alman yetkililere seslenmişti:

"Saygıdeğer Münih Belediye Meclisi,

Bu mektubu hem kendim hem de birçok müslümanın dikkat çekmeyi umduğu bir konu ile ilgili yazıyorum. Size belirtmek isterim ki Oktoberfest hoşgörüsüz ve İslam karşıtı bir etkinlik. Daha önce görmezden gelmeye çalıştık fakat bu etkinlik boyunca, kamusal alanda çıplaklık ve alkol tüketimi gibi İslam dışı bir çok eylem gerçekleşiyor.

Oktoberfest'in her yıl düzenlenen bir Alman geleneği olduğunu biliyoruz, ancak biz müslümanlar, böyle İslam karşıtı bir etkinliği hoş göremeyiz, çünkü bu etkinlik bizi ve dünyadaki bütün müslümanları rencide ediyor. Bu nedenle Oktoberfest'in iptal edilmesi için acil çağrıda bulunuyoruz.

Ayrıca bu festivalin Suriye, Irak ve Afganistan gibi müslüman ülkelerden gelen mültecileri de rencide edeceğine inanıyoruz. Oktoberfest'in iptal edilmesi, mültecilerin İslami geçmişlerini unutmamalarına yardımcı olacaktır. Bu konuyla ilgili hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim.

Saygılar,
    Morad Almuradi"

Geçen senede pakistandan mülteci olarak İngiltere'ye gelen Araplar Sizin kurallarınız geçersiz İslam kuralları uygulanmalı prostestosu yapıp polisle çatışmıştı

• gerçek islam
  • Almanyadaki TÜRKLER başka şey, almanyadaki müslümanlar başka şey. Türklere faşist deyip de Türk düşmanlığı yapmayı bi bırakın artık, sizden büyük faşist yok dünyada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bira sevmem zaten.

• forum coktu fotograflar gitti

• Ne saçma insanlar ya
    Niye saçma sapan insanları ülkeye sokuyorlarsa artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklamıyorlar, aşırı yanlı doğan medya grubu gibi çarpık başlıkla konu açmayın bir zahmet. Sadece kaldırılması için bir kampanya başlatıyorlar. Düşünce özgürlüğü diye birşey vardır, sen bira içersin bu senin sözde özgürlüğünse, bira içilmesini istememek te onların özgürlüğü...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araplar kadar gereksiz bir ırk görmedim. Güzelim Asyadan göçmek zorunda kalmasaydık keşke
  • Oktoberfest Gragas

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada kaynak yok, kampanya'ya katılanların sayısı yok, İslam'ı mülsümanları aşağılamak var. Bir ateistten beklenecek hareket.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KelKodVer

Oktoberfest Gragas

Girer girmez aklıma o geldi xd

• Sokakta sarhoş insan görmeye alışık değiller ama tepemizde her saat başı bangır bangır şarkı çalmaya alışıklar. Hoşgörü dini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 19 Eylül 2015; 9:39:52 >
  • Ben 2 sene önce gittim arkadaşlar inanın hiç bir esprisi yok sıkış sıkış yer yok zaten sadece tavuk ve bira var kızlar belli bir açık kıyafet giymişler ama çoğu hoşuma gitmedi mekanda küçük lunapark gibi yapmışlar sadece adı var yani ben hiç zevk almadım

• şüphesiz bunda düşünenler için ibretler vardır

• Olcakti bi flensburger ne giderdi be simdi sen git bira dokulmus memintolari yasakla ha, kan cikar kannnn

• Dagdan gelip bagdakini kovmak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.