Şimdi Ara

Almanya da üniversite kazanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler merhaba ben lise 4 e giden hedefindede almanya olan biriyim aslında pek stresim yoktu herşey hazır çünkü babam filan orada yaşıyor ondan dolayı alışma konusunda biraz daha rahatım fakat sınav yaklaştıkça streste arttı tabii, almanya yanlış bilmiyorsam üniversite için tek puan isteyen avrupa ülkesi benim sorum eğer almanyada yakın zamanda üniversite okumaya hak kazanmış olan varsa bunu üni sınavından kaç puan alarak başardın? girdiğin bölüm neydi? Genel alım ortalaması hakkında bir bilgin var mı? Hangi üniversiteye gittin/gidiyorsun? biri cevaplarsa büyük sevap kazanır yardımları bekliyorum : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyBuckets -- 14 Aralık 2016; 23:33:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Puan gireceğin üniversiteye göre değişir.
    şimdi şöyle baştan ve basitçe konuyu toparlayalımn önce..

    İlk olarak üniversite kazanman gerek Türkiyede. Yani YGS LYS sınavına girip iyi kötü Almanyada okumak istediğin bölümü yada yakın bölümleri kazanman lazım. Kayıt yaptırma şartı yok ama ben yinede kayıt yaptırıp dondurmanızı tavsiye ediyorum olaki yapamayıpda geri dönerseniz elinizde bir imkan olsun en azından diye..
    Bazı üniversiteler "YERLEŞME PUANI"nıza bakarak sizi NC adlı bir sıralamaya sokar. Kaliteli üniversitelerde yada belli başlı üniversitelerin neredeyse artık hepsinde bu sistem geçerlidir ama hala birçok üniversitede NC sıkıntısı yaşamazsınız yani iyi kötü Almanya geneli standart bir üniversiteye girsem yeterli derseniz pek aklınıza takmaya gerek yok. Ama RWTH TUM KIT gibi üniversiteleri düşünüyorsanız bu konuya dikkat etmeniz faydalı. NC istemeyen bölümlerde NC FREI yazar üniv sitelerine göz gezdirirseniz görürsünüz zaten.
    Bunun dışında Almanca okuyacağınızı tahmin ederekten Almancanızı kanıtlamanız gerekmekte. buda Testdaf, dsh ve artık yeni sistemle TELC C1 sınavıyla mevcut veya GOETHE den c1 sertifikasınında yeterli olduğu yazıyor bazı üniversitelerde. Bu sınavlara girerek Eğerki üniversitenin istediği puanı tutturabilirseniz ondan sonra belgenizle üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.