Şimdi Ara

Almanya'da Üniversite için LYS Puanı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bu sene Özyeğin üniversitesinde makine mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum. Hazırlık okurken Almanca kursuna gideceğim. Fakat benim merak ettiğim şu..
    Lys de 380-390 civarı bir puan gelicek. Sizce beni Aachen, Karlshure yada Munich Teknik gibi okullara lisans eğitimi için kabul ederler mi? Almancam A2, Ingilizcem C1 seviyesinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Kabul olayının LYS ile alakasının olmadığını duymuştum. Barajı geçip ilk 150k yapman yeterli oluyormuş.

Kabul için daha çok Mülakat ve az derece Almanca gerekiyor ve tabi en önemlisi Bloke Hesap içersinde 8000 € . bazı ajanslar sizin için başvuru yapıyor hoşgörü mektubu falan da onlar yazıyor. onları bi takip et derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: KutlukBilgeKülKağan

Merhaba. Kabul olayının LYS ile alakasının olmadığını duymuştum. Barajı geçip ilk 150k yapman yeterli oluyormuş.

Kabul için daha çok Mülakat ve az derece Almanca gerekiyor ve tabi en önemlisi Bloke Hesap içersinde 8000 € . bazı ajanslar sizin için başvuru yapıyor hoşgörü mektubu falan da onlar yazıyor. onları bi takip et derim

Oncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Çok iyi bir Almancam yok ama kursa giderek en azından başvuru yapabilecek seviyeye gelirim. Para olayıda sıkıntı olmaz. Benim bu yazdığım üniversiteler Almanya'da makine eğitimini en iyi veren yerlermis. Cidden hiçbir başarı istemeden kabul ederler mi ki?

Diploma notu önemli dedi başka bir üye, eğer öyleyse Çemberlitaş Anadolu Lisesi 65 ortalama ile mezun oldum. Bu yeterli olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

quote:

Orijinalden alıntı: KutlukBilgeKülKağan

Merhaba. Kabul olayının LYS ile alakasının olmadığını duymuştum. Barajı geçip ilk 150k yapman yeterli oluyormuş.

Oncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Çok iyi bir Almancam yok ama kursa giderek en azından başvuru yapabilecek seviyeye gelirim. Para olayıda sıkıntı olmaz. Benim bu yazdığım üniversiteler Almanya'da makine eğitimini en iyi veren yerlermis. Cidden hiçbir başarı istemeden kabul ederler mi ki?

Diploma notu önemli dedi başka bir üye, eğer öyleyse Çemberlitaş Anadolu Lisesi 65 ortalama ile mezun oldum. Bu yeterli olur mu?

Hocam burda tüm soruların cevaplarını bulabilirsin (Her eyaletin öğrenci alım sistemi farklıysa her okulun daha da farklıdır):

Bu öğrencilerin forumu
    http://www.deutschstudent.de/news.php

Burda soru-cevap var:
    http://www.almanya-egitim.net/almanyada-universite

Bu kabul şartı:
    http://www.turkstudent.net/content/article/27

Yalnız bir yerden duydum almanyada üniv başvurusu için burda bir üniv. yerleşmen gerekiyormuş.

Burayı incele:
    http://www.ulc-turkey.com/almanyada-universite-egitimi

" Daha önce ÖSS'yi kazanmış veya 2013'de LYS'ye girecek öğrenciler
    "Nasıl üniversite okuyabilirim?" diye kaygılanmayın!

Üniversite başvurusu için prensip olarak YÖK'e bağlı 4 yıllık bir üniversite programına yerleşmiş olmak gerekir..

► Kazanılan üniversitenin devlet veya özel olması rol oynamaz

► Kazandığınız bölüme kayıt yapmadan Almanya'da kabul edilebilirsiniz

► Kayıt yapıp bir kaç dönem okuduysanız yatay geçiş yapabilirsiniz

► Mezun olduysanız istediğiniz dalda Lisans okuyabilir veya Yüksek Lisans Master MBA yapabilirsiniz"

yazıyor...

Kardeş en iyisi bir ajansı ara detaylı bilgi al sen :)

• Çok teşekkür ederim yardımınız için

• Okudunuz mu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar Nc denen bir sistem var çok detayına girmeyeceğim. İnternetten araştırarak bulabilirsiniz. (internete üninin ismi ve sonuna nc yazarsanız ulaşırsınız. zulassungfrei ise nc olmadığını belirtir)
    Ama Türkiyede hangi üniversiteye hangi lys puanıyla girdiyseniz ona göre nc puanınızı bulabilirsiniz.

Nc değeri şöyle hesaplanır

Nmax - Nd
    _________ * 3 + 1 Mesela puanı 300 olan birini hesaplarsak 57
    Nmax - Nmin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.