Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilmediğim konu hakkında yorum yapmayayım hocam. Araştırıp öyle bilgi vermek daha sağlıklı olur kanımca. Ben bir sorup soruşturayım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konuyu her sabah takip ediyorum iyi ve kötü yönleriyle yazmaya devam etmelisin paylaşımın için teşekkürler, kimsenin absürt yorumlarını kafaya takmadan bilgilendirmeye devam bu kadar detaylı paylaşan daha olmamıştı sanırım :)
  • Sabah sabah iş yerinde okuyunca kendimi kötü hissettim.
  • Olması gereken şeyleri masal gibi okuyoruz ya ... İnşallah kardeşim her şey istediğiniz gibi olur.bizde burda geçen telefonlara gelen %50 ÖTV yi kutlayıp maasimizin her geçen gün nasıl eridiğini düşünelim ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müthiş bir konu. Bir kaç gündür okuyorum, böyle konuları Türkiye'den gelip görmüş birinin ağzından okumak bambaşka. Hayatınızda başarılar dilerim

• Almanya'nın gözünü seveyim ben Almanya'da doğdum 3 yaşında maalesef türkiueye döndük gitmek için hiçbir hakkım yok babam tekrar gitmişti orada çalıştı süresiz oturum aldı bizi götürmedi şimdi 22 yaşındayım işsizim ve daha askerlik ti vs vs var orada olsaydım Alman vatandaşı olurdum dünyayi gezerdim serbestçe şimdi kaçak yada evlilik yoluyla olursa öyle gitmeyi planlıyorum

• Konu gayet iyi. Almanya çok ucuz. Ama dikkat edin diğer ab ülkeleri bu kadar değil. Almanyaya özel bir şey bu biraz.

• Anmeldung da dinini sormasının nedeni maaş alırken kiliseye vergi kesilip kesilmeyeceğini anlamak için. Hristiyanlardan kliseye vergi kesiliyor. Diğer dinlerden ve dinsiz olanlardan kesilmiyor.

Bu arada o ich ih iş olayı bölgesel. Bizim tabirimizle istanbul türkçesi yani hoch deutsch konuşuyorsan ich ‘e ih diyorsun. Ama düşük seviyeli biri veya yöresel ağızlı biri özellikle batı almanyada kuzey ren vestefalya gibi bölgelerde iş diye söylüyor. Aynı şekilde sayılarda swanzig e svanziş diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratito -- 3 Mayıs 2019; 10:12:8 >
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    SonyFun S kullanıcısına yanıt
    Belli bir miktar üzerindeki bir evi alabilirseniz ve yine belli bir para gösterebilirseniz ki bu baya yüksek bir meblağ oturum izni alıyorsunuz ve ev size ait oluyor. Başka türlü yabancı olarak oturum izniniz olmadan almanız mümkün değil diye biliyorum. Yani kısaca rvi alacağınızı ve ekstradan bu kadar paranız olacağını göstererek oturum alıp evi öyle alabilirsiniz diye duymuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratito -- 3 Mayıs 2019; 10:18:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!Ğ!DO

Bu mesaj silindi.
    Önce bir türkçe öğrenseydin keşke. Cahillik seviyenizi düşürmemiz dileğiyle...

• 2 yil almanya berlinde kaldim pisman oldum geri geldim
    Hersey pahali aga bi tek araba ucuz bizim ülke cennet cennet
    Almanyaya giderken uzerimde takim elbise vardi ama gelirken atlet kilot geldim
    Gerisini siz dusunun beyler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yokmu yaşlı alman karısı evlenmek istiyorum
    Bekarım
    1.80 boy
    88 kilo
    29 yaş
    İşsizim
    Kafa kağıdı temiz
    Her türlü ilişkiye hazırım
    Yeterki alaman karı olsun
    Yaş no problem
    Bildiğim diller ingilizce
    Seviyesi mahmut tuncer kadar
    Ben karı istiyem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkürler dostum böyle konu açtığın için. Kendi adıma zaten bildiğim gördüğüm gezdğim yerler ama yaşam tecrübesi bambaşka. Yaz da görelim bizim neyimizi kıskanıyormuş bu Almanya anlayalım!

• quote:

Orijinalden alıntı: Y!Ğ!DO

Bu mesaj silindi.
    Anlayamadım, hatlar karıştı.
  • Kardes bende turkiyede ogretmenim nasil gelecez oralara.

En guzeli orda kazanip burda yiyeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

İşte güzel kardeşim ben de herkese bunu anlatmaya çalışıyorum burası fakir bir ülke olduğu için değil gelir ve vergi dağılımı adaletsiz olduğu için alamıyorsun. Yasalara göre en az onlar kadar iyi olmamız gerekiyor ama bu ülkede insan unsuru sürekli olarak sistemin içinde arıza yaratıyor. Sorumluluğunu yöneticilere atmak çok kolay ama ben 40 yaşıma kadar yönetimin her türlüsünü gördüm bir şey değişmiyor. Bunun sebebi de meclisteki değil sokaktaki insanlar. Asgari ücretle kuzu kuzu çalışmaya devam ederseniz bu durum asla değişmeyecek.

Evet asgari ücretli alt gelir grubuna göre Avrupa şartları daha iyi ama belli bir seviyenin üzerindeki insanlar için bu ülkenin nimetleri kat be kat fazla.
    istanbul belediyesinden yıllık 850 milyon lira yandaş dernek vakıflara gidiyorsa bana göre bunun suçlusu iktidardır yönetcilerdir.

• Bu günlerde okuduğum en güzel yazı

• SonyFun S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

• hocam makina muhendisligi okuyorum almanyaya tasinma dusuncem var
    Ama gidip fabrikada vs muhendislik yapmayi degilde kendi isimi kurmayi dusunuyorum

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.