Şimdi Ara

Almanca ve Latince?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar B1 İngilizce biliyorum diyebiliriz. Şimdi yavaş yavaş Almancaya başladım. Sizce Almanca ve Latinceyi beraber mi yürüteyim yoksa Almanca bitince mi Latinceye gireyim?




  • Kafanız biraz karışabilir hem Almanca hem Latince öğrenmek zor gelebilir zira İngilizceye kıyasla bu iki dil de nispeten daha zor dillerdir. Gramer olarak Almanca Cermenik bir dil olan İngilizceyi andırıyor, Latince ise bu dillere mukabil daha çekimli (özellikle de İngilizceye kıyasla çok çekimli) ve fazlasıyla elastik bir sentakse sahip. Ancak iyi seviyede İngilizce biliyorsanız ve İngilizce kelime hazneniz iyiyse Latinceden İngilizceye geçmiş muazzam kelime haznesinden mütevellit Latince kelimeleri ezberlemeniz hatırı sayılır derecede kolaylaşıyor. Latince için benzer durum İtalyanca, Fransızca gibi Romanesk yani avam Latincesi kökenli lisanları bildiğinizde de geçerli ya da vice versa Latince bilerek bu dilleri kısmen daha kolay öğrenebilirsiniz. Bir de Latince öğrenmeye başlarsanız Roma'nın klasik Latincesini yani geç cumhuriyet ve erken imparatorluğun altın çağ Latincesini öğreneceksiniz. Yani Cicero, Lucretius, Livius, Vergilius, Catullus, Caesar gibi kişiliklerin konuştuğu ve kullandığı Latinceyi. Tabii bu Latince öğrenmeyi modern hallerini öğrendiğimiz İngilizce ve Almanca öğrenmekten biraz daha farklı ve kadim kılıyor. Latince "ölü bir dil", Avrupa medeniyetinin eski ortak dili. Bugün İngilizcenin üstlendiği fonksiyonu Greko Romen Cermen kültür temelli olan Batı dünyasında eskiden Latince üstlenmişti. Bugün Avrupa'da hala Latince öğretilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 12 Kasım 2020; 23:11:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Kafanız biraz karışabilir hem Almanca hem Latince öğrenmek zor gelebilir zira İngilizceye kıyasla bu iki dil de nispeten daha zor dillerdir. Gramer olarak Almanca Cermenik bir dil olan İngilizceyi andırıyor, Latince ise bu dillere mukabil daha çekimli (özellikle de İngilizceye kıyasla çok çekimli) ve fazlasıyla elastik bir sentakse sahip. Ancak iyi seviyede İngilizce biliyorsanız ve İngilizce kelime hazneniz iyiyse Latinceden İngilizceye geçmiş muazzam kelime haznesinden mütevellit Latince kelimeleri ezberlemeniz hatırı sayılır derecede kolaylaşıyor. Latince için benzer durum İtalyanca, Fransızca gibi Romanesk yani avam Latincesi kökenli lisanları bildiğinizde de geçerli ya da vice versa Latince bilerek bu dilleri kısmen daha kolay öğrenebilirsiniz. Bir de Latince öğrenmeye başlarsanız Roma'nın klasik Latincesini yani geç cumhuriyet ve erken imparatorluğun altın çağ Latincesini öğreneceksiniz. Yani Cicero, Lucretius, Livius, Vergilius, Catullus, Caesar gibi kişiliklerin konuştuğu ve kullandığı Latinceyi. Tabii bu Latince öğrenmeyi modern hallerini öğrendiğimiz İngilizce ve Almanca öğrenmekten biraz daha farklı ve kadim kılıyor. Latince "ölü bir dil", Avrupa medeniyetinin eski ortak dili. Bugün İngilizcenin üstlendiği fonksiyonu Greko Romen Cermen kültür temelli olan Batı dünyasında eskiden Latince üstlenmişti. Bugün Avrupa'da hala Latince öğretilir.

    Peki Almancaya daha yeni başladım sadece selamlamayı öğrendim. Sizce Almancayı bırakıp önce Latinceyi mi öğreneyim? Ama okulda 9.sınıftayım ve uzun bir maraton Almanca göreceğim bu sebepten ötürü Almancaya devam mı edeyim? Yoksa ikisi birden yürür mü?





  • Lisede Almanca görecekseniz bence şimdi Almancaya yüklenin. Latinceye isterseniz sonra da yönelebilirsiniz. İkisini birden yürütebileceğinize inanıyorsanız şansınızı bir deneyin tabii ki ancak benim vereceğim tavsiye Almancaya öncelik vermeniz, alacağınız dersle birlikte Almancanızı epey pekiştirebilirsiniz. Latince kaçmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Lisede Almanca görecekseniz bence şimdi Almancaya yüklenin. Latinceye isterseniz sonra da yönelebilirsiniz. İkisini birden yürütebileceğinize inanıyorsanız şansınızı bir deneyin tabii ki ancak benim vereceğim tavsiye Almancaya öncelik vermeniz, alacağınız dersle birlikte Almancanızı epey pekiştirebilirsiniz. Latince kaçmıyor.

    Teşekkürler kilitlemeyi bilmiyorum kilitleyebilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.