Şimdi Ara

Almanca İşletme-Almanca İşletme Enformatiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
9.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu iki bölüm baya ilgimi çekti.Almanca olmasıda benim için bir artı.Şu an pek almanca bilgim yok ama dil öğrenmeyi severim.Şimdi sorum şu bu bölümlerden mezun olan yakını tanıdığı olan varsa ve beni biraz bilgilendirirse çok sevinirim.

Edit:Sanırım yanlış yere açmışım konuyu moderasyon arkadaşlar taşırlarsa bi zahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dişi Dökülen Nijeryalı -- 17 Temmuz 2010; 16:06:39 >

• slm ,sırf size bilgi vermek için forum sayfasına üye oldum.Çünkü artık kimsenin başının yanmasını istemiyorumBen iki sene önce ilgimi çekmesi dolayısıyla 12 bin sıralamayı heba ederek bu bölümü yazdım..Bir sene almanca hazırlık okuycaz güya ,sıfır almanca..başladık en basit seviyeden a1 almanca bilgisi olanlarla bizi aynı sınıfa koydular.neyse onlar ilerden biz geriden gittik.sene sonu gele gele anca seviye üçün b1 başına geşebildik.final seviye dört b2 ve seviye üç grameri de var..b1.neyse finalde geçemedik zaten almca öğretmenliği işletme ve enformatik sınıflarından topu topu 20 kişi geçti ;toplamda nerden baksan 200 kişi.10 sınıf var x20 kişi den.neyse finalde geçemeyenler büte girdi orda da bir otuz kişi geçse 150 kişi kaldı...ne mi olcak bunlar..hayde yazın sıcağında yedi hafta yaz okulu devamsızlık hakkın yok.5 saat toplamda.zaten normal üniv derslerindede koca bir sene sadece 113 saat devamsızlık hakkın var.bir günde 90dk+90dk+45 dk =5 saat dersin var.113 ü beşe böl yaklaşık 22 güne denk gelir...sınırı aşarsan devamsızlıktan kalırsın.yılda bu dönemde değil.neyse yaz okuluna da gelip geçenler oldu tabi..geçmeyenler için eylülde yeterlilik sınavı oldu...orda da geçemeyenler seneye bir kez daha hazırlık okudu ben de dahil 60 kişi falan..bu arada geçme notu 60...geçenlerin çogu zorla 60 mışla geçmiştir.çan eğrisi falan sa yok..ben ikinci sene tahammül edemedim ve 12 binle girdiğim bölümü ikinci dönem bıraktım.öss ye girdim şimdi malesef 30 bindeyim ama bu bölüme devam etsem ne kadar dayanırdım bilemiyorum.böülüme geçen arkadaşlarımda gece gündüz çalışıyor..hazırlık sınıfını aratmıyormuş..ama bitince güzel yerlere gelebiliyorsun ,bölüm hocalarının çogunun almanyayla bağlantısı var..mercedes,simens bosch gibi alman şirketlerine üst düzeyden girebiliyorsun.eğer kendine güvenip 5 sene hatta 6 bile olabilir ,zora katlanıcam diyorsan ve dili kavrarım diyorsan yaz tabi.Ama zor çok ZORR...bu arada hazırlık sınıflarında üniv havası yok hiç...mutfak kadar sınıflar..iç içe geçmiş sandalyeler.20 kişi en az..ve öğleci sabahçılık var.liseden beter.tuvalete gitmek için bile hocadan izin istiyon acil değilse vermiyor bile.ben Marmara Üniverstesi İşletme Enformatiği Öğrencisiyim bu arada...aslında söylenecek çok şey var,bir sürü kötü anım var zamanı geri döndürsem asla yazmazdım!!!ama yapabileceğine inanıyorsan yaz derim ben hiç bir zaman inanmadım.başta inandım ama her seferinde olumsuzluklar yok etti..Böyle...

• slm ,sırf size bilgi vermek için forum sayfasına üye oldum.Çünkü artık kimsenin başının yanmasını istemiyorum Ben iki sene önce ilgimi çekmesi dolayısıyla 12 bin sıralamayı heba ederek bu bölümü yazdım..Bir sene almanca hazırlık okuycaz güya ,sıfır almanca..başladık en basit seviyeden a1 almanca bilgisi olanlarla bizi aynı sınıfa koydular.neyse onlar ilerden biz geriden gittik.sene sonu gele gele anca seviye üçün b1 başına geşebildik.final seviye dört b2 ve seviye üç grameri de var..b1.neyse finalde geçemedik zaten almca öğretmenliği işletme ve enformatik sınıflarından topu topu 20 kişi geçti ;toplamda nerden baksan 200 kişi.10 sınıf var x20 kişi den.neyse finalde geçemeyenler büte girdi orda da bir otuz kişi geçse 150 kişi kaldı...ne mi olcak bunlar..hayde yazın sıcağında yedi hafta yaz okulu devamsızlık hakkın yok.5 saat toplamda.zaten normal üniv derslerindede koca bir sene sadece 113 saat devamsızlık hakkın var.bir günde 90dk+90dk+45 dk =5 saat dersin var.113 ü beşe böl yaklaşık 22 güne denk gelir...sınırı aşarsan devamsızlıktan kalırsın.yılda bu dönemde değil.neyse yaz okuluna da gelip geçenler oldu tabi..geçmeyenler için eylülde yeterlilik sınavı oldu...orda da geçemeyenler seneye bir kez daha hazırlık okudu ben de dahil 60 kişi falan..bu arada geçme notu 60...geçenlerin çogu zorla 60 mışla geçmiştir.çan eğrisi falan sa yok..ben ikinci sene tahammül edemedim ve 12 binle girdiğim bölümü ikinci dönem bıraktım.öss ye girdim şimdi malesef 30 bindeyim ama bu bölüme devam etsem ne kadar dayanırdım bilemiyorum.böülüme geçen arkadaşlarımda gece gündüz çalışıyor..hazırlık sınıfını aratmıyormuş..ama bitince güzel yerlere gelebiliyorsun ,bölüm hocalarının çogunun almanyayla bağlantısı var..mercedes,simens bosch gibi alman şirketlerine üst düzeyden girebiliyorsun.eğer kendine güvenip 5 sene hatta 6 bile olabilir ,zora katlanıcam diyorsan ve dili kavrarım diyorsan yaz tabi.Ama zor çok ZORR...bu arada hazırlık sınıflarında üniv havası yok hiç...mutfak kadar sınıflar..iç içe geçmiş sandalyeler.20 kişi en az..ve öğleci sabahçılık var.liseden beter.tuvalete gitmek için bile hocadan izin istiyon acil değilse vermiyor bile.ben Marmara Üniverstesi İşletme Enformatiği Öğrencisiyim bu arada...aslında söylenecek çok şey var,bir sürü kötü anım var zamanı geri döndürsem asla yazmazdım!!!ama yapabileceğine inanıyorsan yaz derim ben hiç bir zaman inanmadım.başta inandım ama her seferinde olumsuzluklar yok etti..Böyle...

• Çok çok teşekkürler
    Anladığım kadarıyla sizin dilden yana sorununuz olmuş.Ben o sorunu çekeceğimi pek sanmıyorum.Çünkü hem almanca bilgim var hemde çok severim dil öğrenmeyi.
    Dediğiniz gibi bitirince çok iyi yerlere girebilime imkanı varmış.E bunun içinde biraz cefa çekmek lazım.Lisede hiç çalışmamamın cezasını zaten çektim artık kendimi hazırladım çalışmaya.İnşallah gelirde ben çalışmaya hazırım
    Tekrar tekrar çok teşekkür ederim.Umarım bu sene arzuladığınız yeri kazanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dişi Dökülen Nijeryalı -- 30 Temmuz 2010; 23:06:25 >

• Selam

songüll hazırlık hakkında doğru demiş.Hazırlık öyle.Çok iyi anlatmış.Kafanı dersten kaldıramıyorsn
    Ve bölüme geçtiğinde Almanca İşletme de Enformatik de zor.Ama Enformatik çok daha zor bir bölüm.Yani gerçekten baya bir zorlar.
    Bölüm olarak da çok iyi diyebilirim.İş imkanları iyi. Zora dayanırım diyorsan tercih et.
    Bide untmadan enformatiği bitirmek biraz daha zor.Çünkü bazı dersleri gerçekten çok çok gereksiz ve zor.Can sıkıyor.
    Alm. işletme mi ing işletmemi dersen kesinlikle alm işl derim (mezun açısından)
    Alm.Enf mi Alm İşletme mi dersen alm işl derim (zorluk açısından)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicmagic

Selam

songüll hazırlık hakkında doğru demiş.Hazırlık öyle.Çok iyi anlatmış.Kafanı dersten kaldıramıyorsn
    Ve bölüme geçtiğinde Almanca İşletme de Enformatik de zor.Ama Enformatik çok daha zor bir bölüm.Yani gerçekten baya bir zorlar.
    Bölüm olarak da çok iyi diyebilirim.İş imkanları iyi. Zora dayanırım diyorsan tercih et.
    Bide untmadan enformatiği bitirmek biraz daha zor.Çünkü bazı dersleri gerçekten çok çok gereksiz ve zor.Can sıkıyor.
    Alm. işletme mi ing işletmemi dersen kesinlikle alm işl derim (mezun açısından)
    Alm.Enf mi Alm İşletme mi dersen alm işl derim (zorluk açısından)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İşte bu yüzden çok istiyorum almanca işletme veya enformatiği.Çünkü mezun olunca 2 dil ile mezun olmak gayet güzel birşey olsa gerek.Ama işte tek pürüz zorluğu.Kime sorsam çok zor diyor enfromatik için.Onun da bi çaresini buluruz artık
    Ayrıca merak ettim sen marmara işletme enformatiğindemi okuyorsun?Veyaz mezunsun?

• Evet henüz okuyorum.Mezun değilim.Geç yazdığım için tekrar pardon.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef 2side gelmedi
    Marmara maliye geldi.Hayırlısı olsun.Tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için...
  • Eylül'de Haydarpaşa'ya kayıt olmaya gideceksin.Puanlar geçen yıl en düşük seviyesini yaşamış bence son öss olmasından ve sorular çok zordu.Taban puanları her zaman doğru söylemiyor.Zira son kişinin sıralaması o.Yani 49 kişinin 20lerde ise 1 kişininki de 30bin olabilir.Aldanmamak lazım.

Bence gidiceğin bölümde gayet iyi.En önemlisi Marmara'dasın artık.Şu an senin yerinde olmak isteyen milyonlarca insan olduğunu unutmamalısın.Başarılarının devamını dilerim, tebrik ederim tekrar.
  • Burada sizi hazirlikta nelerin bekledigini yazdim. http://forum.donanimhaber.com/m_41605390/tm.htm

Bende daha yeniyim.1. yariyili bitirdim,geriye kaldi 7 yariyil.Size bildiklerimi anlatayim.

Hazirligi pek buyutmemek lazim.Bolume gectiginizde asil zorlugu ilk vizelerden sonra anlamis oluyorsunuz.Size verecegim 1 yilda ne kadar ders alacaginizdan anlayacaksiniz zaten.Ilk yil 19 ders.ikinci yil 16 ders,ucuncu yil 15 ders,dorduncu yil 11 ders aliyorsunuz.3 yil boyunca yogun bir ders sistemine alistiginiz icin,son yil genellikle ogrenciler bir yerde staj yapmaya veya calismaya basliyorlar.Son yil haftada 2 gun sabahtan aksama kadar ders aliyorsunuz,geriye kalan 5 gun bos olacak.Bir yerde staj yapmak veya calismak en mantiklisi zaten.

Bolumde yazilimin sadece temelini veriyorlar diye laflar dolasir.Hem isletmeyi hem enformatigi tam anlamiyla 4 yilda ogretmek imkansizdir zaten.Genellikle yazilim ustune uzmanlasicak olanlar universite disinda kurslara gidiyorlar.

2. siniftan itibaren her donem ingilizce dersi var ama bu yogun ders programinda cok az kisi ingilizceye onem verebiliyor.Ingilizce dersinin 2 kredi olmasida buna yoneltiyor ogrencileri.Diger butun onemli dersler 4 krediliktir.Sifir veya az ingilizce bilen ogrencilerin cogunlugu universite disinda kursa gidiyor.

Gecenlerde hepsiburada'nin IT muduru geldi.Eger isletme enformatigi bolumunde yogun ders programi olmasaydi,beni asla IT muduru yapmazlardi dedi.Soyle bir benzetmede de bulundu.Ben isletme enformatigini hukuga benzetiyorum.Bir hukukcuda her kanunu ezbere bilmez ama neyin nerede oldugunu bilir.Bizede cok fazla sey ogretiyorlar ama neyin nerede oldugunu bilip lazim olunca ordan o seyi cikariyoruz.

Kafanizda baska sorular varsa cevaplamaya calisirim.Su an aklima gelenler bunlar.

• Yönetim Bilişim Sistemleri - Boğaziçi
    İşletme Bilgi Yönetimi- Bilkent

Bu bölümün ingilizce olanları bunlar, bunları okumak daha akıl karı.
  • Son mesajımdan sonra hiç girmediğim için görmemişim mesajları.
    @magicmagic
    çok teşekkür ederim.
    @madeinturkey
    üşenmemiş yazmışsın çok çok teşekkür ederim.
    @Imnobody
    İngilizce olmaları yüzünden sıcak bakmıyordum.Neyse artık olan olmuş.Bu senede YGSye öylesine kayıt yaptırdım.Geçen seneki YGS sorularına göz önünde bulundurarak kitap açmadan gireceğim sınava.Olur da iyi bir sonuç gelirse LYSye adam akıllı çalışırım.İşte o zaman senin önerilerini de dikkate alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dişi Dökülen Nijeryalı -- 6 Şubat 2011; 14:19:00 >
  • bende 2011 de bu bölüme girdim hazırlık hakkında söylenenler doğrudur bi de bunun üstünehttp://ydil.marmara.edu.tr/duyuru/Y503Y5/3274/hazIrlIk-ogrencilerinin-dikkatine
    şöyle bişey eklendi ki zaten 2 yılda geçilemeyen bölüme bi de böyle bi zorluk eklendi
    ve bunu bize final sınavından 20 gün önce söylediler ben bırakıp evime döndüm sizin de mağdur olmanızı istemem arkadaşlar 1 yılda almancayı çok iyi yaparım her gün düzenli çalışırım diyosanız tamam ama aksi taktirde aman uzak durun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.