Şimdi Ara

ODTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben bu sene ODTÜ endüstri müh kazanmış bir aday olarak seviye belirleme ve hazırlık atlama sınavlarına gircem.Anadolu lisesinde okudum ve tanıdıklardan pek atlayan yok :D Gerçi ben de atlamak istemiyorum çok rahat bir seneye kim hayır der fakat kayıp yıl olarak mı görülür orasını bilemem.Acaba bu tecrübeleri yaşamış kişiler tavsiye verebilir mi?

Sorular nasıldır ne yapılır ne yapılması gerekilir?Hazırlık yılı nasıldır püf noktalar gizl igeçitler herşeye açığım :D

• ODTÜ de hazırlık atlanmamalı.Ha amele gibi çalışıp hızlandırılmış kurslara gidersen kolayca atlayabilirsin.Ama proficiency denilen sınav zordur.Ben Ankaranın en iyi A.lisesinden birinde hazırlık okuduğum takdirde atlayamadım.Yani lise ingilizcesi yeterli gelmez.Kaldı ki daha önce yabancı olduğumuz bir çok konudan sizi sınayacaklar.(Note-taking,while listening,academic writing gibi)...tıpış tıpış okudum.ama iyikide okumuşum diyorum.Hem ingilizce adına hemde okulu tanıma adına çok eğlenceli bir yıl geçti.Zaten odtü hazırlıkta 4000 den fazla öğrenci olur.Sana tavsiyem hazırlığı atlama kur belirleme sınavına gir ve intermediate başla.
  • hacı valla atlama! o kadar yani süper bi seneydi kayıp felan da degildir aksine kazanımdır okulu tanırsın işler daha kolay yürür direk bölüme geçersen tak diye kalırsın ....ki geçebilecegini de düşünmüyorum

beginner
    elementary
    intermediate
    upper
    advanced
    pre-faculty

son 2 seviye seviye degildir haberin olsun adamlar ne ders görüyorlar anlamış degilim ingiliz gelse geçemez o kadar tavsiyem elementaryden başla ingilizce düzeyini bilmiyorum ama puan toplaman için idealdir sene başı inter başlayıp sınava giremeyen adamlar tanıyorum senen yanmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !mmortal -- 18 Ağustos 2010; 0:39:20 >
  • Eğerki ingilizce seviyen profiencyi geçmeye yeterse ki sınavdan sonra bu belli olacak geç derim ben üniverstede 2 yıl okuyunca insan tabi herkes değil bitsede bi hayata atılsak diye düşünebiliyor tabi bu kişiden kişiye değişir. Sakın ben sınavdan iyi yaptım atladım ama bölümde zorluk çekerim diye düşünme geçmişsen biliyorsun demektir. Odtü de ne sorarlar bilmem ama bilkentte genelde kelime ve gramer üzerine boşluk doldurma sorup seviyeyi belli ediyorlar seviyesi iyi olanları esas sınava (cope) alıyorlar sanırım odtüde direk profiency e giriyorsunuz öyleyse eğer arkadaşın dediği gibi academic writing, listening ve reading olur sanırım, daha ayrıntılı sorularınız olursa pm den ulaşabilirsiniz. Hayırlı olsun

Her yorum için teşekkürler bu arada ^^

İlk aşama gramer ve readingten oluşur.burada 70 soru vardır ve 90 dk süre verilir.Çoktan seçmeli olduğu halde seçemezsiniz :D.çok kafa karıştırıyo.burada 50 puan üzerinden 25 ve üstü alan 2. aşamaya geçmeye hak kazanır.

İkinci aşama ise 5 gün sonra yapılır. while listening,note taking ve writingden oluşur.While listening yaklaşık 1 saat sürer sonra bi mola verilir arkasından yine dinlemeye dayalı note-taking kısmı gelir buda 15dk falandı yanlış hatırlamıyosam 15dk da cevaplar için verirler.En son writing gelir...Writingde 2 aşamalıdır, ilk aşama okuduğun bir parçada anladıklarını bir kaç cümleyle ifade etmen.2 . aşama ise verilen konuya göre akademik yazı yazman yaklaşık 220 kelime.bu da 1 saat sürer.

Toplamda 100 üzerinden 60 alan hazırlığı atlar.Eğer uolp-sunny programında okuyorsanız 65 almanız gerekir.
    Daha Fazla Göster
  • Hazırlık atlanır mı aga ben de odtüyü kazandım bu sene. kuzenim falan da odtülüydü. çok keyifli bir hazırlık geçirdi ondan biliorm.

hazırlıkta bütün bölümler karışık olur. gırgır şamata kızlar vs.

direk hazırlığı atlayıp ne yapcan. zaten geri kalan 4 yıl bol bol abaza muhabbeti yapcan. gerçi endüstride olmaz pek kız bulunur az çok

METU EEE
  • Yeterlilik sinavina girmek istemiyorsak, sadece kayit gunu yapilan sinava mi giricez acaba??
  • odtüde hazırlık atlamak çoğu kişinin hayali olmakla birlikte hazırlığı atlayamayacak düzeyde olanların kendini ; "iyi ya makara olur hem okula da alışırım" diyerek avutmasıdır. hazırlığı atlayıp direk bölüme geçenler ise hazırlık okuyan bizlerin "ulan herife bak hem sene kaybetmedi hem de bizle aynı puanı alıyo i.ne" dediğimiz kişilerdir. yani kısacası atlayabiliyosanız ne ala..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tezocan

Yeterlilik sinavina girmek istemiyorsak, sadece kayit gunu yapilan sinava mi giricez acaba??

galiba öle bide kokteyl tarzı bişi olcakmı onu mrk ediorum ben

Orijinalden alıntı: inmydarkesthour

quote:

Orijinalden alıntı: tezocan

Yeterlilik sinavina girmek istemiyorsak, sadece kayit gunu yapilan sinava mi giricez acaba??

galiba öle bide kokteyl tarzı bişi olcakmı onu mrk ediorum ben

bana ordan oraya koşturucakmışız gibi geliyo bütün kayıt günü..
  • Vay be hocam konuyu hortlatiyorum. Naptiniz 10 yil gecti ODTÜ nasildi bolum nasildi ozel degilse nasıl bir iste calisiyosunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.