Şimdi Ara

Almanca eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 senelik almanyada almanca eğitimiyle tesdaf sınavı geçilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

FX-8350 5.10 GHZ | Corsair Water Cooler H110 | Gigabyte R9 290x | Corsair 16 GB DDR3-2400 CL9 / Iphone 6 Plus | Macbook Pro
    Frankfurt University of Applied Sciences - Architecture
    Battle.net Tag: HitMachine#2451

• TestDAF'i gecmek icin yogun bir calismayala 3 ay dahi yeter.

Orijinalden alıntı: Serdar

TestDAF'i gecmek icin yogun bir calismayala 3 ay dahi yeter.

TestDAF'i gecmekten kastiniz nedir? Hangi sartlarda? Sifirdan Almanca ögrenerek mi? Nerede? Nasil?

FX-8350 5.10 GHZ | Corsair Water Cooler H110 | Gigabyte R9 290x | Corsair 16 GB DDR3-2400 CL9 / Iphone 6 Plus | Macbook Pro

• Entegrasyon kursuna Almanya'ya üniversite okumaya gelen ögrencilerin sinifinda katildim. 6 aylik normal hazirlik kursundalardi TestDAF icin Münih'te. Gittigim kursun linki su:

http://www.aslsprachen.de/

B1 kuru tamamlanirken sinava girmisti iki arkadas Nepal'den, su anda tibbi bitirmek üzereler. Kurs yarim günlük bir kurstu. Isi gücü birakip Almancayla yatip Almancayla kalkilirsa 3 ayda gecilebilir TestDAF sifirdan. Tabii benim kanaatim bu, kisiden kisiye göre degisebilir. Kursun internet sayfasinda TestDAF kursuna katilim icin B2.2 seviyesi kursun tamamlanmis olmasi gerekiyor diyor, lakin sinavi gecen arkadaslarin Almancalari B1 düzeyinde dahi tam degildi. Dolayisiyla basligi acan arkadasin sorusuna binaen 1 senenin fazlasiyla yeterli oldugunu söyeyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 16 Ağustos 2015; 4:25:26 >

• quote:

Entegrasyon kursuna Almanya'ya üniversite okumaya gelen ögrencilerin sinifinda katildim. 6 aylik normal hazirlik kursundalardi TestDAF icin Münih'te. Gittigim kursun linki su:

http://www.aslsprachen.de/

B1 kuru tamamlanirken sinava girmisti iki arkadas Nepal'den, su anda tibbi bitirmek üzereler. Kurs yarim günlük bir kurstu. Isi gücü birakip Almancayla yatip Almancayla kalkilirsa 3 ayda gecilebilir TestDAF sifirdan. Tabii benim kanaatim bu, kisiden kisiye göre degisebilir. Kursun internet sayfasinda TestDAF kursuna katilim icin B2.2 seviyesi kursun tamamlanmis olmasi gerekiyor diyor, lakin sinavi gecen arkadaslarin Almancalari B1 düzeyinde dahi tam degildi. Dolayisiyla basligi acan arkadasin sorusuna binaen 1 senenin fazlasiyla yeterli oldugunu söyeyebilirim.

Alman üniversitelerinin genel olarak talep ettigi TestDaF seviyesi tüm bölümlerde 4'tür. TestDaF 4 ise TestDaF Enstitüsü'nün sitesine göre B2.2 ile C1.1 arasi bir seviyede.

Üstteki somut bilgilerden yola cikarak biraz teori: Gidilebilecek en yogun kurslardan birileri secilerek sabahtan aksama kadar 12 saat boyunca dil kursuna gidilirse 2 ayin sonunda 2 kur ilerlenebilir. A1 ve A2'nin ayni anda yapildigini farz ediyorum. 3. ayin sonunda ise B1 bitmis oluyor (gene ayni sekilde, günlük 2 kurs ziyaret edilerek).

B1 seviyesinde birisi ise ki daha henüz 3 ay gecmis, ancak yol tarif eder, sevdigi seylerden bahseder, bir elin parmaklari kadar refleksif fiil bilir vs. vs. (o da aksak aksak). Yani tüm egitim icerigini silip süpürse bile, bu bilgileri sindirmek, günlük hayatta kullanmak, aksan düzeltmek, okuma hizi kazanmak, dil hissiyati kazanmak vesaire vesaire gibi detaylar isin icerisine giriyor. TestDaF ise zaten katilimcilarin gercekten Almanca'ya ne kadar hakim oldugunu cok detayli bir sekilde ölcüyor (Okudugunu anlama, kompozisyon yazabilme, dinledigini anlama ve sözlü ifade).

Ayrica TestDaF 4 alabilmek icin, C1 kursunu bitirenler ayrica TestDaF kurslarina da gidiyorlar ki bu da 1 ay sürüyor.

Yani hem teorik hem de pratik manada mümkün olmayan bir olaydan bahsediyoruz.

• almanyada makine mühendisliği okuycam kabul edilmem için tesdaf sınavını geçmem lazım sırf 1 senemi bu sınav için ayrıcam. ha almancam 0 değil lisede 4 sene haftada 2 saat olmak üzere dersini aldık ama tabi ne öğrendin deseniz hava durumu, nesneler, naber nasılsınlar büyük ihtimal en düşük seviyeyim. sözlüklere bakıyorum bu sınavın gerçekten zor oldupu söyleniyo korkuyorum çünkü geçemessem bida deneme şansım olmayacak.
    Daha Fazla Göster
  • Düzenli olarak 1 yil boyunca Almanya'da ders calisan birisi rahatlikla bu sinavi gecebilir.

• Dedigim gibi kisiden kisiye degisir. Almanca sinifimdan su anda tip okuyan arkadaslar benden cok daha kötü konusmalarina ve gramerleri de o düzeyde olmasina ragmen TestDAF'i henüz kurs bitmeden gecmislerdi. 3 ayda olmasin sa 6 ayda olsun. 1 yilda kisi aksansiz konusacak hale gelir. Ben 7-8 ay sonra Bayrisch ögrenmeye basladim. Biraz da ilgi meselesi.

1 senede TestDAF 1 ile verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 22 Ağustos 2015; 10:37:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Dedigim gibi kisiden kisiye degisir. Almanca sinifimdan su anda tip okuyan arkadaslar benden cok daha kötü konusmalarina ve gramerleri de o düzeyde olmasina ragmen TestDAF'i henüz kurs bitmeden gecmislerdi. 3 ayda olmasin sa 6 ayda olsun. 1 yilda kisi aksansiz konusacak hale gelir. Ben 7-8 ay sonra Bayrisch ögrenmeye basladim. Biraz da ilgi meselesi.

"1 yilda kisi aksansiz konusacak hale gelir."

Hocam, yapmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Möcker

quote:

Dedigim gibi kisiden kisiye degisir. Almanca sinifimdan su anda tip okuyan arkadaslar benden cok daha kötü konusmalarina ve gramerleri de o düzeyde olmasina ragmen TestDAF'i henüz kurs bitmeden gecmislerdi. 3 ayda olmasin sa 6 ayda olsun. 1 yilda kisi aksansiz konusacak hale gelir. Ben 7-8 ay sonra Bayrisch ögrenmeye basladim. Biraz da ilgi meselesi.

"1 yilda kisi aksansiz konusacak hale gelir."

Hocam, yapmayin.

Sevgili Möcker,

bir yilda kelimeleri, cümleleri ve ögrenilen kaliplari düzgün diksiyonlariyla beraber yemeden, icmeden, isi gücü birakip buna ayiran biri 1 yilda konustuklarini aksansiz ifade edebilecek hale gelebilir. Bu demek olmuyor ki karsisinda günlük Almancasini konusan Almanca anadili olan birinin söylediklerini de ayni performansta anlayabilsin. Benim baska sansim yoktu dili ögrenme disinda ve bircok ciftci, meslektas ve klinik calisanindan en azindan 15 senedir burada yasadigimi düsündüklerini belieten tepkiler aldim ki anadili Almanca olan tanidigim Almanci Türkler de buna dahil. Tamam, ana haber sunar gibi resmi bir dil geliyor kulaga, lakin TestDAF'i gecmek icin fazlasiyla yeterli. B1 önemsenmeyecek bir düzey olabilir, lakin sinavi ortalamada 92'yle gecmistim ve Sprechen 100 idi.

Almanya'da yasandiktan, en azindan baslangicta Türkce mümkün mertebe hayattan cikarildiktan, bos zamanlar sokakta insanlarla konusmaya calisarak, hukuki ve mesleki tercümelere kasarak, Almanca müzik dinleyerek, müzigin sözlerini Anlamaya calisarak ve bunu birlikte söyleyerek gecirildiginde 1 senenin sonunda aksansiz Almanca konusmak mümkün.

Ben bunu yapmaya mecburdum, o yüzden kisiden kisiye degisir diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 23 Ağustos 2015; 16:35:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.