Şimdi Ara

Alman polisinden sosyal medya baskını

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarını uyaran Almanya, nefret söylemlerinin ve şiddet dolu içeriklerin 24 saat içinde platformlardan kaldırılmasını talep etmişti. Bu tip içeriklerin bezen çok geç kaldırıldığını bazense hiç kaldırılmadığını gören yetkililer son olarak nefret söylemlerini ve şiddet dolu içerikleri belirtilen süre içinde kaldırmayan platformlara içerik başına 50 milyon euroya varan cezaların verilmesini öngören bir yasa tasarısını parlamentoya sunmuştu.

     

    Alman polisinden sosyal medya baskını 

    Bu yasanın ifade özgürlüğüne uygunluğu halen tartışılırken Alman polisi ülke genelinde eşzamanlı operasyon düzenleyerek Facebook’ta nefret söylemlerinde bulunan 36 kişinin evine baskın düzenledi. Evine baskın düzenlenen kişilerin büyük bir çoğunluğu siyasi görüşlerini aşırıcı (farklı görüşlere hakaret edecek şekilde) bir anlayışla paylaşan kişiler oluşturdu. Polis ayrıca farklı cinsel yönelimlere sahip kişileri tehdit ve taciz eden Facebook kullanıcılarının evine de nefret söylemi kapsamında baskın düzenledi.

     

    Düzenlemenin Kapsamı Çok Geniş 

    Alman yasalarına göre sosyal medya kullanıcıları yasadışı şeyler paylaştıklarında ve ırkçı söylemlerde bulunduklarında 5 yıla varan hapis cezasıyla karşı karşıya gelebiliyor. Ülkede halen tartışılan yeni sosyal medya düzenlemesi nefret söylemlerini ortadan kaldırmayı amaçlasa da bazı uzmanlar bu düzenlemenin kapsamının çok geniş olduğunu ve anayasayla güvence altına alınan ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini düşünüyor.

     

    Sosyal medya şirketleri ise yasa tasarısına karşı tepkili. Facebook ve Twitter yasa tasarısının orantısızı cezalar içerdiğini düşünüyor. Şirketler ayrıca, böyle bir tasarının yasa haline gelmesi durumunda ceza almamak için yasadışı olmayan (ya da yasadışı olup olmadığı konusunda emin olamadıkları) içerikleri de kolayca kaldıracaklarından endişe duyuyor.








  • Cık cık diktatör Merkel düşünceye hiç saygısı yok bunların!! Alman ana muhalefetini adalet için Kiel'den Berlin'e kadar yürümeye davet ediyorum!!

  • Twitter kapatıldı diye hükumete söylemediklerini bırakmadıkları günleri hatırlıyorum. Kahrolsun ikircikli tavırlar diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarSOzi -- 23 Haziran 2017; 10:6:57 >
  • bu ifade özgürlüğü yasa külahı kıçı kırık bir kaç AB üyesi ülkede sosyalist fikirlerle harmanlanarak cezaları köreltip suçluya ödül, legal vergi mükellefine mağduriyet veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 24 Haziran 2017; 13:24:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Cık cık diktatör Merkel düşünceye hiç saygısı yok bunların!! Alman ana muhalefetini adalet için Kiel'den Berlin'e kadar yürümeye davet ediyorum!!

    Komik misin kardesim kara mizah yaptigini mi zannediyorsun? Ironi, ironi olali boyle sacmalik gormedi yahu. Bak haberde ne yaziyor "nefret soylemi". Muhalif kimligiyle bilinen kisilere yapilan bir baskin yok ya da gazetecilik yaptigi icin birileri gozaltina alinmamis. Irkci soylemler, nefret sucundan dolayi yapilmis baskinlar. Ha evet ekstrem dusunursen yine ifade ozgurlugune saldiridir bu yapilanlar ama bosver ekstremi lutfen en temel sekilde dusun. Once okudugunu anla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanctn33 H kullanıcısına yanıt
    Bizdeki muhalif kesim muhalefet yapayım derken neredeyse hepsi düzgün konuşuyor ya hatta mesajlarına sonununa da smiley atıyor dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke almanya'nın son yüzyılda başından geçenleri gözünüzün önünden geçirebilesiniz de neden nefret söyleminin bu kadar büyük mesele olduğunu anlayabilesiniz. Bunun ötesinde gerçekten nefret söyleminin ne ifade ettiğini bilebileseniz. Türk-sunnî-erkek dışındaki herkesin nefret söylemine maruz kaldığı ülkede de almanya ile dalga geçmeye çalışmak ilginçmiş. Böyle devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reshthesucker -- 23 Haziran 2017; 12:17:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada dogru olan herhangi bir görüsü dile getirirseniz, direk nefret söylemi ile yargilanabilirsiniz. Bu yasalar devletin elinde adeta bir oyuncak, begenmedigini iceriye aliyorlar. Tamamen muhalefeti bastirmak ve insanlari sindirmek icin yapilan bir oyun.
    "Almanya Almanlarindir" de hoop, nefret soylemi. "Merkelin göcmen politikasini begenmiyorum" de; seni gidi nazi seniii.
    Bugun sakin ola Avrupa Birliginde adalet falan aramayin, artik Sovyetler Birliginden bir farklari kalmadi, baskici ve tiranligi destekleyen bir yapi haline geldiler. Bati görüslü insanlar bunu "özgürlük" zannediyor, umalim da bir gün sira onlara da gelsin.

  • Ifade özgürlüğü anlamında tartışmaya açık bir konu, fakat bu tip uygulamalar demek ki dünyanın birçok ülkesinde kamu düzenini sağlayabilmek adına yapılıyor. Olayı muhalif veya yandaş olarak siyasi bir görüş ile bi noktaya çekmeye çalışmak doğru değil. Sosyal medya insanları doğru yada yanlış yönlendirmeye elverişli bir ortam o nedenle faydalanmanın yanında zararlarını da minimuma çekmek gerekir.

  • adamlar oranın "aktrollerini" topluyor şakamısınız olm siz merkeli eleştirenleri değil, tabi o iq seviyesinden bu haber ancak böyle yorumlanır.

  • hasanctn33 H kullanıcısına yanıt
    Sen sanırım Almanya'da geçen yıllarda çıkan olaylardan bir habersin ki bu durum gayet normal Almanya hiçbir şekilde bu görüntülerin yayınlanmasına dahi izin vermedi. Ayrıca orada bulunan bir gazeteci bunu haber yaptığı için vatana ihanetten içeri alındı. Olay sadece nefret söylemi noktasında kalsa ettiğin lakırdılarda haklısın ancak sadece Almanya değil hiçbir Avrupa ülkesinde devletlerin istemediği bir haberi ne tv nede gazetelerde göremezsin. Kafanızı soktuğunuz kumdan dışarı çıkarın artık. Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum ve diğer olayların ışığında yorumlayarak bir ironi yapıyorum. Beğenmek zorunda değilsin ancak şu kokuşmuş batı medeniyetini ülkeme karşı savunmayı bırakın artık. Ben işim gereği her yılın en az yarısını Avrupa ülkelerini gezerek geçiren biriyim. Neyin ne olduğunu bizzat görerek ve yaşıyarak biliyorum. Neyse uzatmaya luzum yok ne komiğim ne şakayım gördüğümü ve gözlemlediğimi burada "fikir özgürlüğümü" kullanarak yazıyorum sadece.




  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Isin geregi gezmissin avrupayi, isim geregi avrupanin farkli universitelerinde burslu olarak 2 seneden fazla tip hekimligi stajlarini aldim, pubmed'de yayinlanan ve yaziminda calisilmasinda yardimci oldugum simdilik 7 tane makale var istersen linklerini atarim ozelden ismimi gorebilirsin oradan. Neyse hani avrupa gormus gezmissin ya tabiri caizse kralini yaptim ben o isin. Bir de kardesim birakin bu isleri artik kimsenin bilmedigi seyler var, buyuk resimi gormek lazim, oyunu erkenden bozduk laflarini. Ben medeniyetten ifade ozgurlugu anliyorum, istersen senin dilinden konusayim ucuz et anliyorum, %180 vergisiz araba anliyorum, 5 lira olmayan benzin anliyorum. Sasiracaksin ama ben medeniyetten basortusune saygiyi da gayet guzel anliyorum. Ama benim anladigim medeniyet basortusune duydugun saygi kadar sort giyen kadina da duydugun saygidir. Reel orneklerden gidelim lutfen gercekten, artik buyuk oyunu gormekmis, bati medeniyetinin cokmesiymis filan kabak tadi vermeye basladi. Cokmuyor kardesim bati medeniyeti inan bana. Hatta artik oyle bir seviyedeler ki "nefret soylemi" ifade ozgurlugune girer mi diye tartisiyorlar. Isin dusunce kismi bir yana uretiyorlar, insana deger vererek yapiyorlar bunu. Dikkatini cekerim deger veriyormus gibi yapmiyorlar. Kasikla koyup kepceyle almiyorlar tabagindan. Enflasyon rakamlarini dusurmek icin sark kurnazliklarina basvurmuyorlar. Cok basit dusun yahu beyin gocu ne tarafa dogru ise orasi gelismistir. Simdi sor kendine beyin gocu su an nereden nereye. Saygilarimi sunarim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hasanctn33 H kullanıcısına yanıt
    Ah benim güzel kardeşim çökmüyor dediğin batı medeniyeti tecavüzün, ırkçılığın, din düşmanlığının uyuşturucu ve fuhuşun merkezi haline gelmiş bir medeniyet. Amsterdam'a gittin mi hiç mesela yada Polonya'ya? Orada ki rezillikleri gördün mü hiç? Veya Fransa'da sırf kimliğin yüzünden sana olan bakışların nasıl değiştiğini gördün mü? Her yıl evleri kundaklanan vatandaşlarımızın faillerinin bulunduğunu ve yargılandığını duydun mu mesela? Benzine o kadar para veriyorsak bu bizim onlar gibi ortadoğu ve afrikanın kanını içmediğimizdendir. Basit. Rönesans ve Reformun beşiği olan Fransa'nın Cezayir'de Benin'de ve daha bir çok Afrika ülkesinde yaptıklarından haberdarmısın? Eğer haberdar isen bunları sorgulayabilen uluslararası bir kuruluş gördün mü, duydun mu? Belki zamanında Devrim'in benzini bitmemiş olsaydı otomobile de bu kadar vergi ödemek zorunda kalmazdık. Nefret söylemini ifade özgürlüğümü değil mi diye tartışa dursunlar eyvallah. Ancak önce polis şiddetiyle her yıl avrupa'da ölen gençlerimiz için de yaşam hakkı tanısınlar isterim ben mesela. Teröristleri askerleriyle eğitip silahlandırarak ülkemin topraklarından içeri sokmaktan vazgeçsinler mesela. Daha dün Avrupanın göbeğinde Bosnaya, kosovaya kan kusturanlar bunlar değilmiydi? Cumhurbaşkanları 3. havaalanını yapmayın gibi zevzeklikleri bıraksınlar mesela. Beyin göçü demişsin haklısın yıllarca IMF'nin kölesi olmuş bir ülkede bilim üretmek zordur fırsatını bulan gider haklı olarak. Ancak son on yılda beyin göçü tersine dönmeye başladı çok şükür, inşallah daha da iyi olacak, olmalı başta biz üzerimize düşeni yapmalıyız. Son olarak aklıma geldi dünyada şu an ihtiyacı olan ülkelere en çok yardım yapan ülke güzel ülkem. GDP si en yüksek olan ülke değiliz malum. Zira kokuşmuş batı evlerindeki kedi köpeklere daha çok değer verir bunu biliyoruz artık. Yazacak çok şey var da yazarken bile sinirlerim bozuluyor. Bırakın şu göstermelik medeniyet taslayan kafatası avcılarını. Onların ilimi bile Endülüs'ün artıklarından toparlayabildiklerinden ibaret. Saygılar, selamlar.




  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Yanlis anlamayin lutfen ama gercekten soyledikleriniz rasyonel zemine oturmayan hep havada kalmis durmadan tekrar edilen seyler. Ben avrupa sutten cikmis ak kasik demiyorum once bu konuda anlasalim. Amsterdama gittim, red light'a da gittim ama bakin bahsettigim sey su ayni sehirde muslumanlar da yasiyor peceyle dolasan kadinlar var bir yanda da sizin hoslanmadiginiz (neylerden hoslanip neylerden hoslanmadiginizi sorgulamiyorum uzerime dusmez kimsenin uzerine dusmez zaten) seyleri yapanlar da var ve bunlar bir arada olabiliyor iste ben bundan bahsediyorum. Haklisiniz gocmenlere yonelik negatif ayrimcilik var, kundaklamalar oluyor biliyoruz ama sorumlular bagimsiz yargi onune cikiyor cezalarini aliyorlar. Bir de bize bakalim, kundaklama dedik Madimak'a bakalim. Sorumlular bulundu mu? Yahu aksine sirf alevi olduklari ya da muhalif olduklari icin sorusturmalar karatilmadi mi? Tecavuz demissiniz su an oranlara baktiginiz zaman dunyada en fazla tecavuz vakasi isvec'te oluyor. Ama ayni rapor nijerya'da tecavuz oranini 0 (sifir) olarak belirtmis. Simdi buradan yola cikarak nijerya isvecten medenidir diyebilir miyiz? Tabiki hayir. Peki neden? Cunku isvec ulkesinde degil tecavuz etmek, tabiri caizse yan gozle bile bakmak orada istismar kabul ediliyor ve kadinlar bunun farkinda gidip sikayette bulunuyorlar ve suclunun yargilanacagini biliyorlar. Bunlarin kayit altina alindigini biliyorlar. Seffaf devlet kavraminin farkindalar. Iste bu yuzden medeniyet diyoruz. Simdi yine basa donecegim, kimse bir baskasinin yaptigi seyden hoslanmadigi icin o kisiye bir saldirida bulunamaz. Burada saldiridan kastim sozel, fiziki, psikolojik vs. yani birakin darp etmeyi kotu soz bile soyleyemez iste budur medeniyet. Kulturel, dinsel, siyasal hassasiyetleriniz olabilir ki olacaktir da zaten robot degiliz insaniz en temel duygularimiz bunlar ama bu hassasiyetlerimizi toplumsal saygi ve evrensel hukuk kurallari icerisinde tutmaliyiz. Ornek verelim mesela medyadan "sort giydigi icin saldiriya ugrayan kadin". Zanli ifadesinde oruclu oldugunu ve saldirdigi kadinin orucunu bozdugunu soyluyor. Kimsenin dinine karisamam elhamdulillah muslumanim ama benim dinimin peygamberi sefer sirasinda karinca yuvasini dagitmamak onlari incitmemek icin ordusunun yonunu degistiren bir peygamber. Allah ramazanda sizin orucunuzu zedeleyen kisileri dovun dememis, bunu ne kuranda ne de sunnet-i seniyyede bulamazsiniz. Hasa daha iyi mi biliyor o sahis? Ya da oruca saygi meselesi. Neymis efendim sokakta dondurma yiyen sabi subyana burasi musluman ulke oruc tutmak zorundasin demis kendini bilmezin biri. Yahu kuranin hadisin neresinde ramazanda disarida yemek yemek yasaktir yaziyor? oruc nefis dedigimiz pisligi disipline eden bir ibadet degil midir? Al bak 17 saattir ac susuzsun adam karsinda likir likir su iciyor. Bundan daha iyi nefis terbiyesi olur mu? Sukret ki sevabin artsin. Uygur turklerine zorla yemek yediriyorlar. Asil saygisizlik budur iste. Demek istedigim anlatmakta zorlandigim seyler genel anlamda bunlar. Bir ikircilik, bir ici bosaltilmis bir toplum var su an elimizde. Bunu sekillendirmek bizim elimizde. Ama ne kimseyi kirmadan, ne kimseyi incitmeden. Koskoca yunuslar, mevlanalar cikarmis bu toprak ama bakin ortak ozelliklerine hepsi hosgoru demis. Hicbiri siddet dememis. Kendi adima konusayim din konusunda onlardan iyi bildigimi dusunmuyorum, lutfen alinmayin ama eger siz onlardan daha iyi bildiginizi dusunuyorsaniz buyrun istediginizi yapmakta serbestsiniz. Ama unutmayin obur dunya var, ahiret hesabi var. kimin nereden sorguya cekilecegi hic belli degil. Sefkat, hosgoru, ilimli olmak kimseyi bugune kadar diplere dusurmedi ki orneklerini verdim her zaman yukseltti. Hadi diyelim bizi dusursun, inandigim Allah ahirette kat kat fazlasini verecektir. Lutfen, rica ediyorum haksizligin karsisinda durun. Lutfen kendinize hakim olun. Birakin icinizdeki hosgoru tohumlari patlasin, belki biz degil de ileriki nesiller boyle seyler yasamasinlar. Haksizligin karsinda susan dilsiz seytandir diyor Efendimiz. Seytanin yeri sonsuz cehennemdir bunu biliyoruz. Vicdanli olun, merhamet edin rica ediyorum. Baski, zulum, otekilestirme kimseye bir sey kazandirmaz. Tesekkur ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim sivri zekalar nerede,haberi okuyun sonra ülkemize taş atmadan tekrar düşünün!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanctn33

    Yanlis .... Tesekkur ederim

    Sen bastan zaten medeniyeti cok yanlis anlamissin kardes, ucuz et = medeniyet diye bir formül yok.
    "gocmenlere yonelik negatif ayrimcilik" falan yok, uydurmayin. Bugun avrupa devletlerinin yaptigi sey parayi kendi halkindan gerekirse zorla alip, göcmenlere dagitmak. Almanyada oldugunu anlamak icin gps e bakman gerekiyor, yoksa artik soguk bir nijeryadan, afganistandan farki kalmadi. Mülteciler daha cok cocuk yapsin ve avrupalilar azinlik olsun diye calisiyorlar. Aptal Avrupalilar da kendilerine irkci denilmesin diye medeniyetin cökmesine ses cikarmiyor, hatta almanlar bunu acikca destekliyor. Kendi utanclarindan dolayi, insanligin köküne kibrit suyu döküyorlar. Isvac dedigin yerde, kadinlar "bize tecavüz edilirken kurtarmayin" diyor, televizyonda karisik cocuk yapmak tesvik ediliyor. Göcmenler yüzünden heryeri bok götürüyor. Ama ses cikaramiyorlar.
    Alman polisinden sosyal medya baskını
    Simdi, bu yazdiklarimin hepsi dogru, tutarli ve gercek olmasina ragmen "hate speech" kapsaminda degerlendirilebilir. Iste simdi konuyu taa en basa bagliyoruz;
    "Sen bastan zaten medeniyeti cok yanlis anlamissin kardes, ucuz et = medeniyet diye bir formül yok." ve oyle caninin istemedigi her fikri yasaklamak diye de bir "medeniyet"yok...
    Bir de bakman gereken bir konu; Kalergi Plan.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.