Şimdi Ara

Alman arabası olmayan VW, yani jetta (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
45.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jetta nin spor versiyonu usa da peynir ekmek gibi satiyor.
    adi da RABBIT
    fotolarda cok klas duruyor cok hosuma gitti.
    4 kapi versiyonu 17 bin dolara satiliyor.cok iyi...
    http://www.vw.com/rabbit/photos_ext.html
  • golf varken ben jetta almam.içim bi türlü ısınmadı.ama yinede beğeniyorum
  • Unutmayalım,

    1980 yılında dizayn edilen Lada Niva'nın şanzıman sistemi hala en iyiler arasındadır. Biraz araştır neler bulduğuna inanamıyacaksın. Aslında bu kadar teknolojikti o aletlerde, ama için koyduğun kedi bir yerden boşluk bulup kaçamazsa salak olduğunu düşünebilirsin o ayrı
  • Jetta zaten amerika pazarı için yapılmış bir arabadır.
    Bu yüzden meksika da üretilmesi çok normal.

    Bu çok saçma bir olay, O zaman Adapazarında üretilen TOYOTA larda kalitesiz.
  • arkadaşlar ben 40.000 ytlye kadar sedan veya 4x4 arac arıyorum model de yar dımcı olursanız sevinirim
  • akıllı olun yahuuu akıllı şuan kullandıgınız elektronik malların çogu çinde üretiliyor. şimdi bunlar çin malımı hayır. sedece çinli işçiler montajını yapıyor. siz hiç ekonomi okumuyonuz mu almanyada bir işçi kaça çalışıyor sigortası kaça maloloyur çinde nekadara maloluyor. birde yol mesafesini hesaba kattın mı ooooo
  • hepsi bu hesap. meksika espiriside buradan geliyor
  • bence her yerinde tamamen alman izi . köküne kadar alman kokuyor araba. golf var arkadaşta hiç bir fark yok hatta jettada bazı parçalar daha pahalı kullanılmış.....öyle meksika kelimesini duyan bilip bilmeden hemen sallamış...at atabildiğin kadar....yok civatası yan sanyiimiş yok oranın insanı bilmem neymiş... hatat jettanın tavandan boydan boya golfe göre ilave çelik çubuklar da mevcut...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkes

    adamlar zırt pırt uzaya çıkıyorlar ama arbabaları beş para etmez öylemi.
    desene alternatif bir taşıt geliştiriyorlar o zaman.
    quote:

    Orjinalden alıntı: yilmaz101

    Walla ben de bayaa bi süre bulundum ABD de ama şu kadarını söyliyeyim:

    Bırakın amerikalı işçilerin yaptığı arabayı, çim biçme makinesi bile alınmaz. Adamlar araba işinden anlamıyolar.



    Almanlar Araba konusunda 1 Numara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 28 Kasım 2009; 22:26:15 >
  • E bravo 3 yıllık konuyu tekrar hortlatmışsın.
  • VW şu anda dünyanın bir numaralı üreticisi durumunda, Toyota'yı da geride bıraktılar sonunda. Yıllık üretimleri 5 milyon civarında. O kadar arabayı sadece Almanya'da nasıl üretecekler? Kaldı ki her şirket maliyetlerin düşük olduğu yerlere gitme eğilimindedir, Meksika işçilik maliyetlerinin görece düşük olduğu bir ülke. En önemlisi Jetta Amerika'da kendi segmentinin (Amerika'da segment işi biraz karışık ama o tipte arabalar diyelim geçelim) bir numarası. Kalitesiz ve hantal çok yakan Amerikan arabalarının yanında kafası basanların ilk tercih edeceği otomobillerden birisi. Üstelik orada Avrupalı markaların çoğu yok, yani adam akıllı rakibi yok. Amerikalı Ford'un Focus'u bildiğimiz şekliyle orada yok. Adamlar otomobil incelemesinde pahalı bir Amerikan için "bunu alacağınıza iki tane Jetta alın" falan diye espri yapıyorlar. Her neyse, Jetta Amerika pazarında ciddi satış rakamları yakaladığı için orada üretiliyor. Golf hatchback olduğu için Amerika'da tutulmuyor ve Avrupa'da üretiliyor.

    Son kez şunu söyleyeyim, Jetta başka bir markanın en Avrupalısından daha Avrupalı, Alman Astra'dan daha ALman. Bora'dan sonra hayal kırıklığı olsa bile, o haliyle.




  • Açıklanan rakamlar doğru fakat Toyota'yı geçemediklerini Toyota açıkladı. İki açıklama aynı gün içerisinde geldi. Önce VW Toyota'yı geçtik dedi ve bunu NTV ( yani Doğuş radyo televizyonu ) haber olarak verdi, ardından Toyota kendisiyle ilgili rakamları açıkladı fakat bunu NTV vermedi. Olay bundan ibarettir. VW'in Toyota'dan daha iyi olduğuna inanan birisiyim fakat gerçeklerin de bilinmesi gerekir.

    Saygılarımla.
  • Opel'in İngiltere ve İspanya'da, hatta POLONYA'da fabrikası var. Bazı OPEL severlerin bir türlü vazgeçemediği OPEL ASTRA CLASSIC sedan orada üretiliyor.

    SEAT bir ara Belçika'da üretildi... BMW'nin ABD'de fabrikası var. VW'nin Çin'de ÜRETİM ÜSSÜ var, TOYOTA COROLLA 25 değişik fabrikada üretiliyor (!!!).

    Örnekler çok çok fazla. JETTA Alman değilmiş ve Meksika'da üretiliyormuş. Araştırmacı üyelik bu olsa gerek. Tebrik ederim.
  • golf varken jetta almak mantığı nedir?
    yılda 1 seyahat için +1 valiz mantığı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@rvellous

    E bravo 3 yıllık konuyu tekrar hortlatmışsın.



    +++++++ 1905
  • Konu başlığındanda anlaşıldığı gibi kocaman bir ön yargı yada sırf karalamak için bu başlığın açılmış olması DH forumda alışılmış bir durum artık. Opel ispanyada portekizde üretilirken kimse Alman malı olmayan opel demiyor. AMa Jetta Mexikada bir VW üssünde tam bir teknoloji harikası olarakürteilerek ve kendi segmentinde hiçbir rakip tanımayınca " "alman arabası olmayan jetta" diye neresinden karalarsak kâr olur diye açılan bu başlığı kınıyorum.

    Jettanın tasarımı ALmanyada yapılmakta ve tüm parçaları Made In Germany olan bir arabaya alman malı değil demeyi abesle iştigal olarak görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan40 -- 3 Aralık 2009; 14:52:22 >
  • efsane geri dönmüş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametadali

    efsane geri dönmüş


    Evelallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökhan40

    Konu başlığındanda anlaşıldığı gibi kocaman bir ön yargı yada sırf karalamak için bu başlığın açılmış olması DH forumda alışılmış bir durum artık. Opel ispanyada portekizde üretilirken kimse Alman malı olmayan opel demiyor. AMa Jetta Mexikada bir VW üssünde tam bir teknoloji harikası olarakürteilerek ve kendi segmentinde hiçbir rakip tanımayınca " "alman arabası olmayan jetta" diye neresinden karalarsak kâr olur diye açılan bu başlığı kınıyorum.

    Jettanın tasarımı ALmanyada yapılmakta ve tüm parçaları Made In Germany olan bir arabaya alman malı değil demeyi abesle iştigal olarak görüyorum.


    Tamamen katılıyorum. Bir arkadaş da Golf VI için benzer bir şey yaptı, bana göre tamamen uydurmaydı; neymiş Golf VI nın malzeme kalitesi plastikleri çok kötüymüş, VW bayisinde bilmem kime sormuş da o da evet demiş, üretim maliyetlerini düşürmek için öyle yapılmışmış. Bir kere sınıfında Golf VI nın işçilik ve malzeme kalitesine yaklaşabilecek hiçbir rakibi yok. Üst sınıfta bile yok. Subjektif gözlem sonucu söylemiyorum, bu işin mühendisliği var, kullanılan malzemelerin çeşitleri var, kaliteleri ve fiyat sınıfları var. Golf VI en iyi plastikler ve kaplamalarla üretiliyor, hem en pahalı malzeme tipi kullanılmış, hem de birinci sınıfı seçilmiş. Ahşapta ceviz seçip bunun da en iyisini kullanmak gibi düşünün. Ama gel gör ki arkadaş çıkıp golf VI nın malzeme kalitesi düşük diyebiliyor, bunu da yetkili ağızlardan ispatlamaya çalışıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökhan40


    Jettanın tasarımı ALmanyada yapılmakta ve tüm parçaları Made In Germany olan bir arabaya alman malı değil demeyi abesle iştigal olarak görüyorum.

    gökhan40 kızacaksın belki bana ama ''jettanın tasarımı'' diye birşey yok bence..önden golf arkadan passat.yolda gördüğümde karşımdan geliyorsa golfmü jettamı diyorum,önümde gidiyorsa passatmı jettamı diyorum.anlıcan jettayı piyasaya sunmakla hem passatı hemde golfü yaraladı vw...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.