Şimdi Ara

Allianz sigorta %55 zam yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allianz sigorta özel sağlık sigortama 2018 yılında hiç harcama yapmadığım halde yüzde 55 den fazla zam yaptı. Son bir yıllık enflasyon %25, döviz artışı %40 civarında olurken %55 lik zammı şikayet edebileceğim bir merci var mı?

Enflasyonu böyle fırsatçı firmalar azdiriyor. Cimer gibi kurum var mı özel firmaları şikayet edebileceğim? Cimer'e sanırım sadece kamu kurumlarını şikayet edebiliyoruz. Şikayetvar a yazayım dedim. Baktım, onlarca şikayete hiç cevap bile vermemişler.

Bu arada bu yüzde 55 lik zammı gizlemek için türlü dalavereler çevirip, kelime oyunları yapıyorlar. Her yıl hasarsızlık indirimini ve indirimsiz normal primi gösteren teklif verirlerdi. Bu yıl sadece ödeyeceğim tutarı gösteren teklif gönderdiler. Yüzde 55 zammı görmeyim diye indirimsiz fiyatı gösteren teklifi özellikle istememe rağmen hala alamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İstediğin kadar şikayet et, Türk Tabipler Odası'nın bile birim fiyatlara ne kadar zam yaptığına bakabilirsin. Özel Sağlık Sigortası sektöründe çalışıyorum. Sigorta şirketleri risk analizine göre fiyatı artırır. Şu anda medikal enflasyon %26 civarında, e şirket baz tarife prim tutarına hiç mi zam yapmayacak geçen yıla göre ? Hastanelerdeki eldivenden, kullanılan cihaza kadar tamamı ithal neredeyse. Ne bekliyordunuz bu döviz kurları ile ? Hükümette zerre suç bulmayın, şirketlerde arayın sorunu. Devam edin A Haber'e.
  • Adamlarda hayrına iş yapmıyor hocam şirket.
  • sende o zamma rağmen devam ediyosan adalarm zam yapar niye yapmasınlar ?
  • kimi kime şikayet ediyorsunuz elinize birşey geçmez,tek yapabileceğiniz karşı eylem sigortanızı iptal ettirmek ya da başka şirkete geçmektir, bu ülkede otorite/kurumlar güçlüden ve zenginden yanadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 24 Ocak 2019; 11:5:1 >
  • O kadar ödedıkten sonra işimiz düştüğğnde karşılığını alabılecek miyiz acaba ?
    İptal etsek de boşa para gidecek başka yere gecsek kısacaklar hakların tamamı tasınacak mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok kişi kazıklanmaya o kadar alışmış ki eline birşey geçmez vs demiş.

Ben nereden ne şekilde kazıklamaya çalıştıklarını bir miktar öğrendim:

1) Geçen yılki indirimsiz prim oranına %51 oranında zam yapmışlar. Sağlık enfasyonu %35 civarındayken bu tutar çok fazla. Ama kazıklama onunla sınırlı değil.

2) Geçen yılki özel şartlarda hasarsızlık indirim kademeler: +30%, +15%, 0%, -15%, -30% ve -45'%di. (+ olanlar ek prim, - olanlar indirimi gösteriyor). Ben geçen yıl 0 seviyesindeydim. Son 1 yılda hasarsız olduğum için %15 indiirm almam gerekirken bu yıl hasarsızlık kademelerini değişitrip şöyle yapmışlar:

Yüzde olarak: 0, 10, 19, 27, 34, 41, 47, 52 şeklinde değiştirmişler.

Ben -15% indirim kademesi yani üstten 4. kademeye kadar gelmişken bu yıl beni üstten 2. kademeye yani %10 indirim seviyesine düşürmüşler. Halbuki bu yeni sisteme göre 5. kademede yani %34 indirim almam gerekirken indirim oranımı %10'a düşürmüşler. Yani hem indirim oranında kazık atmışlar hem de enflasyonun çok çok üstünde prime zam yapmışlar.

Birşey yapamazsın diyen arkadaşlara: En azından sosyal medyada bu kazıklama yöntemini duyurarak yeni sağlık sigortası yaptıranların Allianz Sigortadan uzaklaşmasını sağlarsam Allianz Sigortayı yaptığı bu yanlışlardan belki vazgeçirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 24 Ocak 2019; 13:59:49 >

• tuik'in açıkladığı rakamlara bakma sen

marketlerde bir sürü ürün %50-100 zamlı halde kime şikayet edebileceksin

kimseye

7.24 doların yaptırımı olmayacak sandı halk

dolar düşssede fiyatlar kronik orada kalır

DOLARIN önemini anlayamadı bizim 80 milyon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstediğin kadar şikayet et, Türk Tabipler Odası'nın bile birim fiyatlara ne kadar zam yaptığına bakabilirsin. Özel Sağlık Sigortası sektöründe çalışıyorum. Sigorta şirketleri risk analizine göre fiyatı artırır. Şu anda medikal enflasyon %26 civarında, e şirket baz tarife prim tutarına hiç mi zam yapmayacak geçen yıla göre ? Hastanelerdeki eldivenden, kullanılan cihaza kadar tamamı ithal neredeyse. Ne bekliyordunuz bu döviz kurları ile ? Hükümette zerre suç bulmayın, şirketlerde arayın sorunu. Devam edin A Haber'e.
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    hasarsızlık indirim kademelerini de müşterinin aleyhine hükümet değiştiriyor değil mi? hadi oradan. kendi sektöründe bol para kazanacaksın diye halkı soymaya çalışmanın kılıfını aramaya çalışma.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

hasarsızlık indirim kademelerini de müşterinin aleyhine hükümet değiştiriyor değil mi? hadi oradan. kendi sektöründe bol para kazanacaksın diye halkı soymaya çalışmanın kılıfını aramaya çalışma.
    Bol para kazanmak mı ? Sektörün ne kadar daraldığının ve çoğu firmanın inanılmaz zararlar ettiğinin farkında değilsiniz belli ki. Hasarsızlık indirim kademeleri senin özel şartlarında yazar hiç bir şekilde de değiştirilemez. Ya imzaladığınız sözleşmenin maddelerini bilmiyorsunuz ya da T/P oranlarında sizin alehinize madde var. Bu kafayla devam edin, 7-8 liralık ürünler oldu 20 TL. Yumurtanın kolisi olmuş 18-20 TL. Halkı soymaya çalışıyorlar yeaaaauuuuv. Suçlu marketler, şirketler, kafeler, restoranlar. Hadi hayırlı traşlar

Edit: Hiç bir şekilde bir firmaya bağlı kalmak zorunda da değilsiniz. 30 gün içerisinde kazanılmış haklarınızı taşıma imkanınız var. Benim aracıma Allianz 4700 TL, Mapfre 4250 TL kasko teklifinde bulundu. Ben de gittim 1576 TL teklif veren Ak Sigorta'dan yaptırdım. Alırsınız geçiş yazınızı Allianz'dan sektördeki tüm firmalara teklif çalışan bir brokera verirsiniz, 7-8 tane teklifi alırsınız en ucuz ve optimum poliçeye imzayı atarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 26 Ocak 2019; 15:45:44 >

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Anlamayan insanları ne güzel de kandırmayı bilirsiniz. Yok efendim değiştirme hakları olmazmış. Yok efendim istediğin firmaya geçermişsin. Lafa gelince atıp tutması kolay.

Sağlık sigortasında ömür boyu yenileme garantin olsa bile sadece o firmada geçerli. Rakip firmadan teklif aldığında tüm sağlık harcamalarının detaylarını alıyorlar. Bu harcamalara göre senin önceden bu hastalıkların varmış deyip hepsine muafiyet koyuyor. Başka firmaya geçtiğinde neredeyse tüm haklarını kaybediyorsun.

Özel şartları hiç kimse değiştiremez demiştin. Ekteki resimlerden ilki 2018 Allianz sigorta genel şartlar kitapçığından, ikincisi de 2019'dakinden. Değiştiremezler diyorsan söyle ne yapayım? Bir avukatla anlaşıp dava mı açayım?

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    İlk mesajımda da dediğim gibi, sizin alahinize bir madde var ise şirket T/P katalogunu değiştirebilir. Benim kendi firmamdaki ürünlerde bu şekilde bir skala değişimi söz konusu değil. Geçiş yaptığınızda ilgili şirket sizin geçmiş sağlık durumunuzu inceler ve buna göre imza atacağınız sözleşmenin şartlarında risk değerlendirmesi yapma maddesi var ise muafiyet/ekprim uygulayabilir.

Şunu da belirteyim benim kimseyi kandırdığım yok, ben zaten satışçı değilim. Genel müdürlük operasyon bünyesinde çalışıyorum. Ülkemizde bireysel satışların her sektör için ne kadar yalan dolan ile yapıldığının farkındaym. Gelecek yıl için T/P oranına göre ek prim uygulama maddesiyle ilgili Allianz'ın lehine bir madde olmasa zaten usulsüz iş yapmazlar. Özel şartlarınızdaki ekprim başlığını baştan aşağı tekrar okuyun derim. Dava açsanız da bir şey değişmez, sigorta/finans sektöründe sözleşme maddeleri çok katıdır.

• Bende 14 senedir yapıkredi-allianzlıyım. Bir çok hastalığım ve ameliyatım bu dönemde olduğu için başka sigorta bunla ilgili şeyleri karşılamıyor. Benimse her sene 700-800 artıyor seneye 6 bini bulur kesin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim enflasyon rakamları doğrı değil firma gerçeği yansıtmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turksat kablo tv fiyatlarına % 50 nın üzerinde,telekom 1 ocaktan itibaren internet fiyatlarına % 50/60 zam yaptı.yazmadıgım yer kalmadı.üstelik turksat kablo yönetimini hükümet atıyor,telekom yönetiminde devletın büyük etkisi var. hani nerde kaldı enflasyonla mücadele, sogan,patatesi anladıkta bu ne yani..
  • Tüik'in enflasyon oranına kimse sadık kalmıyor çünkü gerçek enflasyon söylenenin en az 2 katı da o yüzden.

Şikayet edin cimere falan ama dediğim gibi gerçek enflasyon ve piyasadaki karamsarlık her şeyi özetliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.