Şimdi Ara

ALLAHINI SEVEN BANA BİR YOL GÖSTERSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR, BEN ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNUYUM, 3,36 ORTALAMAM. YURTDIŞINDA STAJ YAPTIM. ÖNCELİKLE BİR SÜRE YÜKSEK LİSANS BAŞVURULARI YAPTIM, TOEFL 88, ALES EA 81. NEREYE BAŞVURDUYSAM KAPILAR YÜZÜME KAPANDI. YILLARDIR SOSYOLOJİ'YE İLGİ DUYDUĞUMDAN VE SOSYOLOJİK ANALİZ YETENEĞİNE SAHİP OLDUĞUMA İNANDIĞIMDAN, ÖNCE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURDUM, MÜLAKATA HAK KAZANMAK İÇİN YAZILI BİR SINAV YAPILDI, HİÇ UNUTMAM YAZILI SINAV SORUSU ŞU "SOSYOLOJİNİN TEMEL TARTIŞMALARINDAN YAPI- FAİL İKİLİĞİNİ TARTIŞINIZ". İYİ DE GÜZEL KARDEŞİM BU BÖLÜME BAŞVURU KOŞULU TÜRKİYE'DE 4 YILLIK EĞİTİM VEREN YÜKSEKÖĞRETİM KURULUŞLARININ HERHANGİ BİRİNDEN MEZUN OLMAK, BEN LİSANS EĞİTİMİMİ SOSYOLOJİ ALANINDA ALMADIM Kİ BU SORUYA CEVAP VEREYİM ? Kİ VERSEM DE SEN BENİ LİSANSIM SOSYOLOJİ DEĞİL DİYE BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMINA TABİ TUTUYORSUN, BEN ZATEN BUNU KABULLENEREK PROGRAMA BAŞVURUYORUM. BUNA KARŞIN BENDEN CEVAP VERMEMİ İSTEDİKLERİ SORU BU. NEYSE, İŞ GÖRÜŞMELERİNE GİTTİM DEFALARCA, SAYISINI HATIRLAMIYORUM BELKİ 6 BELKİ DE 7 OLDU. HİÇBİRİNDEN, HERHANGİ BİR SES ÇIKMADI. DAHA SONRA ÖNCE BİR ÜNİVERSİTENİN ULUSLARARASI İLİŞKİLER DAHA SONRA İSE YİNE BİR ÜNİVERSİTENİN AYNI ENSTİTÜSÜNE BAĞLI AVRUPA BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI PROGRAMINA BAŞVURDUM. HER İKİSİNDE DE CEVAP OLUMSUZDU. MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNU İSTEYEN VE BUNA RAĞMEN BENİ İŞ GÖRÜŞMESİNE ÇAĞIRAN BİR KURUM BİLE BENİ MÜLAKATTA ELEDİ. KARİYER.NET ADLI İNTERNET SİTESİNDEN MEZUN OLDUĞUMDAN BU YANA 2000'İN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPTIM CEVAP VERENLER OLUMSUZ CEVAP VERİYOR, MÜLAKATA ÇAĞIRANLARIN DURUMUNU İSE ZATEN YUKARIDA BELİRTTİM. BÜTÜN BUNLAR OLDU, YAKINIMDAKİ İNSANLAR BELKİ İŞ BULMAMI KOLAYLAŞTIRACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜNDEN VE BU FİKİR BANA DA MANTIKLI GELDİĞİNDEN ASKERE GİTTİM.

ASKERDEN GELELİ 1 YIL, MEZUN OLALI NEREDEYSE 2 YIL OLMASINA RAĞMEN NE İŞ BULABİLİYORUM NE DE AKADEMİK HAYATTA KENDİME YER BULABİLİYORUM, EN SON GİTTİĞİM İŞ GÖRÜŞMESİNİN ÜZERİNDEN 1 AY GEÇMESİNE RAĞMEN ONDAN DA OLUMLU BİR YANIT GELMEDİ. HER SEFERİNDE ACABA LANETLİ MİYİM LAN DİYE DÜŞÜNÜYORUM. PEDER HER GÜN BİR SAPA BAŞ OLAMADIN EDASIYLA BANA BAKIYOR. SOSYAL HAYATIM ZARAR GÖRDÜ, ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİM BOZULDU. ÖYLE EVDE OTURUYORUM. DIŞARI ÇIKTIĞIMDA İŞİNDEN GÜCÜNDEN EVLERİNE DÖNEN İNSANLARI GÖRÜYORUM, ÜZÜLÜYORUM GÖZLERİM DOLUYOR. KIZ ARKADAŞIM BİLE ARTIK BENDEN LOOSER BORA DİYE BAHSEDİYOR. KEZA ONUNLA DA SÜREKLİ KAVGA EDİYORUM. SÜREKLİ SİNİRLİ VE DEPRESİF DURUMDAYIM. BU YIL TEKRAR YGS'YE GİRDİM BENİ MESLEK SAHİBİ YAPACAK BİR MESLEK YÜKSEKOKULUNA TERCİHLERİM DOĞRULTUSUNDA YERLEŞTİRME ÖNCELİKLERİ ELVERİRSE GİRMEYİ UMUYORUM.
    KİMSEDEN BİR ŞEY BEKLEDİĞİM YOK SADECE BİR YOL GÖSTEREBİLECEK BİRİ OLUR DİYE BU KONUYU AÇTIM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER, SAOLUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borakuzey -- 20 Temmuz 2013; 21:24:46 >

• keşke elimden gelen bir şey olsa ama senin için dua edicem emin olabilirsin. allah yardımcın olsun. artık hiç bir şey kolay değil, ama asla vazgeçmezsen bir şekilde başarısın.
  • öyp olayını araştırmanı tavsiye ederim. hem not ortalamn iyi hem de ales ve toefl ın iyi olmasından dolayı kabul alabilirsin. ayrıca bu kadar da karamsar olmana da gerek yok. her nekadar ben de daha mezun olmamama ve de herhangi bir işe girmememe rağmen bu yaşadıklarını abimin yaşadıklarına benzetiyorum. o da senin gibi mezun olduktan sonra çok karamsardı hiçbir görüşmeden olumlu cevap almıyordu ancak sonunda biyerde işe başladı ve hızlı bir şekilde iyi bir kariyere sahip oldu ve de şu anda özel bi bankada yatırım uzmanı. sana demek istediğim çabuk pes etme sabret umarım herşey yoluna girecektir..
  • bora selam
    öncelikle daha sağlıklı yorum yapabilmem adına, okuduğun okulu, yurtdışında yaptığın stajı, yaşadığın şehri ve yaşını belirtebilir misin?
  • mertguney M kullanıcısına yanıt
    özel mesaj attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borakuzey -- 23 Temmuz 2013; 3:15:56 >
  • borakuzey B kullanıcısına yanıt
    Hocam herkesle paylaşta yardımcı olabilecek miyiz bakalım.Benim ikinci üniversite bu.Uluslararası ilişkiler mezunu bazı arkadaşlarımda senin yaşadıklarına benzer şeyler yaşadılar ama bazıları şu an iyi durumda.Sakin ol öncelikle.
  • bir başka başlıkta bu sene tekrardan girdiğini ve tıp yazdığını gördüm yoksa yanlış mı gördüm :)

banka sınavlarına başvurdun mu, bir çok iş ilanına başvuru yaptım demişssin peki daha düşük segment işlere başvurularda bulundun mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beni de seven bir kız olur mu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertguney

bir başka başlıkta bu sene tekrardan girdiğini ve tıp yazdığını gördüm yoksa yanlış mı gördüm :)

banka sınavlarına başvurdun mu, bir çok iş ilanına başvuru yaptım demişssin peki daha düşük segment işlere başvurularda bulundun mu?

evet tıpla ilgili konuyu kuzenim için açmıştım. aman da açığını buldum edasıyla atlaman çok çirkin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok açık bulmak değil belki yeniden girmişssindir bir yandan da ordan bir giriş yapmayı denersin çok normal. diğer yazdıklarımla ilgili cevap vermediğine göre ilgini çekmedi sorularım sanırım
  • Son durum nedir hocam

• quote:

yok açık bulmak değil belki yeniden girmişssindir bir yandan da ordan bir giriş yapmayı denersin çok normal. diğer yazdıklarımla ilgili cevap vermediğine göre ilgini çekmedi sorularım sanırım

Mert bey buradaki belkide en gercekci tavsiyeyi vermis. Tavsiyeye boyle mi karsilik verilir. Sosyolojiye ilgi duy ama temeli diye bahsedilen seyi bilmeden sinava gir.sonra sucu cevrende ara...sinav surpriz miydi yok eger birkac gun oncesinden bile haberin varsa az birsey bakardin...bakmamissin...belkide gorusmelerinde de bu hazirciligi ve sucu kendinde aramamani gorup teklif vermemislerdir ne dersin?

Herneyse gelelin konuya. Mert bey'in dedigi gibi en kolay ulasabilecegin sektor su an bankacilik gozukuyor. Guzel bir cv hazirlayabilirsen bir iki bankada yonetici arkadaslara gondereyim ama olasi bir gorusmede de umarim ustteki tavrini takinmazsin.
    Pmden hangi sehirde oldugunu ilet. Mail adresi vereyim oraya cv gonder ama sonra makyajlamak icin uzerinden gecelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: borakuzey

quote:

bir başka başlıkta bu sene tekrardan girdiğini ve tıp yazdığını gördüm yoksa yanlış mı gördüm :)

evet tıpla ilgili konuyu kuzenim için açmıştım. aman da açığını buldum edasıyla atlaman çok çirkin.

tercih listeniz de muhasebe varsa işsiz kalma ihtimaliniz az yanlız bilmeniz gereken muhasebe proğramları loğo go eta.lks nebim.vinner gibi proğram bilmeniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

quote:

yok açık bulmak değil belki yeniden girmişssindir bir yandan da ordan bir giriş yapmayı denersin çok normal. diğer yazdıklarımla ilgili cevap vermediğine göre ilgini çekmedi sorularım sanırım

Mert bey buradaki belkide en gercekci tavsiyeyi vermis. Tavsiyeye boyle mi karsilik verilir. Sosyolojiye ilgi duy ama temeli diye bahsedilen seyi bilmeden sinava gir.sonra sucu cevrende ara...sinav surpriz miydi yok eger birkac gun oncesinden bile haberin varsa az birsey bakardin...bakmamissin...belkide gorusmelerinde de bu hazirciligi ve sucu kendinde aramamani gorup teklif vermemislerdir ne dersin?

Herneyse gelelin konuya. Mert bey'in dedigi gibi en kolay ulasabilecegin sektor su an bankacilik gozukuyor. Guzel bir cv hazirlayabilirsen bir iki bankada yonetici arkadaslara gondereyim ama olasi bir gorusmede de umarim ustteki tavrini takinmazsin.
    Pmden hangi sehirde oldugunu ilet. Mail adresi vereyim oraya cv gonder ama sonra makyajlamak icin uzerinden gecelim.

kendi kendine uydurup kendi kendine cevap vermişsin. daha ne dediğimi bile anladığını sanmıyorum. üniversiteler alan dışından gelip alanla ilgili yüksek lisans yapmak isteyenler için bilimsel hazırlık programları açarlar. haliyle zaten alan dışından gelen adamın alan sorusuna cevap vermesi beklenmez, beklenemez. cevap verse dahi bilimsel hazırlığa tabi olacak çünkü. bilimsel hazırlığın amacı da budur, lisans eğitimini bu alanda almadığın için, bu konulara tam anlamıyla hâkim olamazsın. bundan dolayı diğerlerinden bir yıl fazla okuyacaksın denir. zira ben sınava çalışsaydım bile - ki son ana dek mülakat olacak deniyordu- böyle spesifik bir soruya cevap vermem mümkün değildi. ayrıca benim orda isyan ettiğim konu lisans eğitimini sosyoloji alanında tamamlamış olanla başka alanlardan gelenlerin aynı sınava tâbi tutulmasıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Üzgün Kaslı

Son durum nedir hocam

bu hafta yönetici asistanlığı için bir iş görüşmesine gideceğim. umarım olumlu olur.
  • quote:

quote:

quote:

kendi kendine uydurup kendi kendine cevap vermişsin. daha ne dediğimi bile anladığını sanmıyorum. üniversiteler alan dışından gelip alanla ilgili yüksek lisans yapmak isteyenler için bilimsel hazırlık programları açarlar. haliyle zaten alan dışından gelen adamın alan sorusuna cevap vermesi beklenmez, beklenemez. cevap verse dahi bilimsel hazırlığa tabi olacak çünkü. bilimsel hazırlığın amacı da budur, lisans eğitimini bu alanda almadığın için, bu konulara tam anlamıyla hâkim olamazsın. bundan dolayı diğerlerinden bir yıl fazla okuyacaksın denir. zira ben sınava çalışsaydım bile - ki son ana dek mülakat olacak deniyordu- böyle spesifik bir soruya cevap vermem mümkün değildi. ayrıca benim orda isyan ettiğim konu lisans eğitimini sosyoloji alanında tamamlamış olanla başka alanlardan gelenlerin aynı sınava tâbi tutulmasıydı.

ben de doktora yapıyorum. akademik hayatı bilirim. genellikle yüksek lisans başvurularında yapılan o sınavlar eğer çok fazla başvuru varsa sadece işi kılıfına uydurmak için yapılıyor. yani %90 ihtimalle siz o programa başvurmadan önce alacakları 15 kişi çoktan belliydi. sınav kağıtlarını okuduklarını bile sanmıyorum, maalesef gerçek bu. elbette alan dışından gelen adama alan sorusu sorup sınav yapmak - üstelik bilimsel hazırlığa tabi olmayı kabul ettiği halde- doğru değil, ama torpil olmadan özellikle devlet üniversitelerinde yer bulmak çok kolay değil. sen o soruya cevap verseydin bile almayabilirlerdi. iş konusuna gelince yaşadıkların tamamen şanssızlık bence, herkesin başına gelebilir. akademik hayatta tutunmak zordur. ama iş mevzusunda düşük de olsa kötü de olsa bir yerlerden başla bence herkes öyle yapıyor.

• quote:

quote:

quote:

Sen rahat ol aslan ben masterimi da yaptim 4 okuldan kabul olarak doktora derslerimi de gordum. Bana da uyduruyorsun diyorsan ben pek birsey diyemeyecegim.

• kambochian K kullanıcısına yanıt
    evet sınava niye çalışmadın, bakmamışsın gibisinden şeyler yazmışsın? üstelik bir de iş görüşmelerinde hazırcılık yaptığımdan falan bahsetmişsin, bunu nerden biliyorsun ? nerden biliyorsun sınav olacağını bildiğimi veya mülakatlara hazırlanmadığımı, senin tabirinle hazırcı olduğumu? neye istinaden bunu yazıyorsun ? bir şeye istinaden yazmıyorsan bayağı uyduruyorsun işte, buna başka ne denebilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borakuzey -- 30 Temmuz 2013; 21:35:32 >
  • aynen bu üslupla devam edin görüşmelerinizde de. iyi akşamlar.
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    beni tanımadan hakkımda uyduruktan şeyler yazan birinin bana üslup dersi vermeye çalışması da gerçekten manidar
  • Yaptigi her gorusmeden negatif yanit alan birisinin uslubuna bu kadar guvenmesinden, kendisini gelistirmesi icin kritik eden birine heleki cvni gonder caresine bakalim diye ugrasirken bu denli pervasizca mesajlar atmasinda manidar degildir sanirim. Sana bir buyuk tavsiyesi, her zaman hatayi kendinde ara daha basarili olursun. Haydi kal saglicakla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.