Şimdi Ara

Allah rızası için çalışan 10 ledli vumetre?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar kafayı sıyırcam ya internetten 4-5 adet KA2281 li , LM3915li 10 ledli vumetre devreleri buldum denedim çalışmadı hiçbiri.sizlerin çalıştırdıkları denedıklerı vımetresı varsa paylaşırsanız sevinirim.yarına acil lazım.yardımlarınız beklıyorum.buldugum ve çalıştıramadıgım devrelerde sunlar.enerjiyi veriyorum VCD ses cıkısını sinyal girişine bağlıyorum devreye enerjiyi veriyorum ne tek led yanıyor ve entegreyı ısındırıyor anıden.12 V veriyorum entegereye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enesxx -- 19 Ocak 2008; 21:19:27 >

• Sanırım gelen ses sinyalinin genliği yetmiyor. Test için girişine ayarlı d.c kaynağından 0.. volttan başlayarak gerilim ver. İlk yanan led ile son yanan led arasındaki voltaj farkı. entegrenin ihtiyacı olan ses gücü. Gerekirse burada bir örnek devre var. Pre Ampli katını kopyalayabilirsin.

Entegrenin sağlam olduğunu farz ederek yazdım.

Kolay Gelsin.

Edit: çizimleri eklemeyi unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 19 Ocak 2008; 22:04:18 >

• melıh bey cok basit ama önemlı bir hata yapmısım.ledlerin artı eksi bacaklarını ters takmısım.onları düzelttim her ihtimale karsı entegre hasar görmüştür diye yenı entegre taktım enerji veriyorum müziği açıyorum sadece ilk led yanıyor.diğerleri sönük bi iki taneside cok zor görüncek kadar yanıyor.ama asıl sorun 10 sn içinde entegre ısınıyor enerjıyı kesmek zorunda kalıyorum.
  • Ses girişini ayır ısınıyormu diye tekrar bak.
  • trans,stör yükselti dene ledlerden önce

lise defterim olsaydı taratıp devreyi veriridim yapmıstım çalısmıstı cünkü
  • Aklıma geldi Entegren ısınmazsa ses kaynağının ve devrenin şaselerini birleştirerek dene Potansiyel farkından zorlanıyor ve ısınıyor olabilir.
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedmiller -- 20 Ocak 2008; 20:45:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardımlarınızdan dolayı cok tesekkurler.hallettim. bu entegre ile çok güzel verimli çalışan tam istediğim gibi bir vumetre yaptım.uyguladım suan bılgısayara bağladım denıyorum tepki çok güzel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.