Şimdi Ara

Allah rızası için azıcık yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 6.sınıftan beri site kurmayla ilgili çalışmalar yapıyordum. Çok seviyorum site kurmayı, bu işe önce kodsuz site kurma sitelerinden başladım . 8.sınıfta yarı yamalak bir baka baka html ile bir site kurabiliyordum şimdi 12.sınıfa geçtim bakmadan basit bir site kurabiliyorum.(ihlsohbetim.co.nf)hali hazırda kurmuş olduğum sitem lakin ben biraz daha forum tarzı site kurmak istiyorum bunun için ne yapmam gerektiğini tam anlayamadım veritabanından bilgileri çekebiliyorum veya veritabanına bilgi aktarabiliyorum formlarla.

Ama ben şunu anlamıyorum mesela adam konu açıyor başlığı oyun diyelim bu oyun.php sayfasını nasıl otomatik şekilde sunucumda açabilirim.ben bunları hep manuel yapıyorum.
    üzerinde çalışmakta bulunduğum forum var şuan (deniyorum.co.nf) diye bi bakarsanız sevinirim. üyelik oluşturma giriş işlemlerini yaptım ama üyelik panelini hazırlayamadım bi üyenin kendi nickini ve şifresini değiştirmesi için alan koyabildim yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim.

öğrenmek istediğim otomatik sayfa nasıl oluşturabilirim ve kullanıcıdan gelen veriyi oraya nasıl aktarabilirim otomatik olarak?

• Veritabanında konular diye bir tablo olmalı. Sütunları ile en basitinden şunlar olur:

-Konu id
    -Konu başlığı
    -Kategori
    -Tarih
    -Kullanıcı id/adı

Kullanıcının açtığı konuları yukarıdaki tabloya eklemiş olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 12 Temmuz 2018; 23:53:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    abi onları biliyorum bende de var dediğin gibi onları listeleyebiliyorum . belkide sorumu yanlış sordum mesela konu başlığı oyun ya otamatik olarak oyun.php olacağı yerine get parametresini kullanabilirmiyim .

Şimdi "sizden" diye bir veritabanım var bunun içinde
    -uye (hangi üye konu açmışsa otamatik aldırıyorum $_SESSION['uye'] ile)
    -baslik (konun başlığı)
    -icerik (konunun içeriği)
    -onay (otamatik 0 a ayarladım ben 1 yapınca gösterilmesini istiyorum.)
    -url (birde url diye açmıştım hani üyeler konu açınca onun konusu için birde url açıyorum adamın konusunu elimle açıp tek tek verileri çekiyorum)

şu url kısmı yerine $_GET methodu ile birşeyler yapamazmıyım ? mesela üye oluyorsun siteme üyelik işlemlerinde profili düzenle var üye id ne göre nickini ve şifreni getiriyor sana değiştirebiliyorsun. benim deniyorum.co.nf sitesine bir baksanız.

echo "<a href='degistir.php?id=".$_SESSION["id"]."'>Profili düzenle</a>";
    mesela abi bu kod sayesinde üyeler kendi nickini ve şifresini değiştirebiliyor. Neden çünkü $_SESSION işlemi var kendi id sindeki nick ve şifreyi değiştirebiliyor.

benim istediğim şu sizden gelenler diye bir bölüm kurdum
    buraya da bunun gibi bir kod lazım galiba, mesela
    echo "<a href='sizden.php?id=".$_SESSION["id"]."'>$_SESSION["baslik"]</a>";
    mesala bu kodu yazdım diyelim ne olacak sizden.php sayfasına gidecek konunun id 'si olacak urlde "deniyorum.co.nf/sizden.php?id=5" örneğin ve atıyorum bağlantıda $_SESSION["baslik"] = oyun olucak id5 e gidince oyun adında bir başlık olacak ve ben sizden.php dosyasına girip orayada $_SESSION["icerik"]yazınca oyun baslikli konun içeriği gelicek bunu nasıl yapabilirim ? tam anlamadıysanız sitenin kodlarını atabilirim. Azıcık destek olun lütfen ben araştıra araştıra bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullahcirak48 -- 13 Temmuz 2018; 2:23:57 >

• Kara Börü kullanıcısına yanıt
    elhamdülillah onları biliyorum <3
  • nurullahcirak48 N kullanıcısına yanıt
    bilmiyorsun biliyor olsan sorun yaşamazdın.
    deniyorum.co.nf ye bi bakarmisin eğer bilmiyor olsam uye olmayi ve uye girisini nasil yapabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu zor günde lütfen dua edin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • attığım linkteki "sayfa-oku.php" sayfasını incelediğinde nasıl yapılacağını görürdün. bunu biliyorum bunu biliyorum diye atlayarak gidersen hiçbirşey öğrenemezsin.
    hemen kızıyorsun sende :) telefondan tam göremedim sayfayı sadece veri tabanı bağlama bölümü geldi bende dedim o kısmı biliyorum kusura bakma yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullahcirak48 -- 13 Temmuz 2018; 2:54:7 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • attığım linkte get ile sayfayı nasıl göstereceğin var eğer sen başlığı linkte göstermek istiyorsan

örnek veriyorum

aaaa.com/yeni-oyun-tanitildi

gibi

bakman gereken konu

https://www.seosozluk.com/seo-uyumlu-url-yapisi-nasil-olmalidir/
    abi az önceki linke baktım eyvallah çok sağolasın ben onu $_SESSION da nasıl yapabilirim diye 3-5 saattir düşünüyordum pm atamıyorum doğrulama filan istiyor yeniyim forum anlamadım pek. Gerçekten vakit ayırdığın için saol detaylı bakayim de sabah inşAllah entegre edebilirim kafam patlıcak resmen bayadır uğraşıyordum bulmak için .
    session da nasıl yapabilirim derken login olunca login olan kullanıcının id'sini session'a atıyorsun. daha sonra profilim sayfasına girince o session'ı kullanıyorsun bunu mu soruyorsun tam anlayamadım ?
    yok abi onu üyelik tablosunda kullanıyorum benim demek istediğimi ben bile anlamadım ki(işte bilgisizliğin nekadar kötü olduğunu gösteren nokta :D) ben üyelikteki sessionu ayrı olarak konu da da ele aldım mesela
    echo var_dump($_SESSION);
    yazınca

sizden_Baslik "oyun" sizden_id "1" sizden_icerik "deneme " diye filan gösterttimde o iş olmaz yani baya karmaşığa sarıyor senin linkte attığın en iyisi :)
  • sizden gelenler kısmında session'lık bi iş yok çünkü. session oturum bilgisini saklamak için kullanılır. örneğin kişi kendi profiline girdiğinde yahut kişisel ayarlar sayfasına girdiğinde gibi. amacını sade bi şekilde açıklarsan daha fazla yardımcı olabilirim şuan ne istediğini tam anlayamıyorum.
    istediğimi verdin abi eywallah sessionluk iş yok dediğin gibi onu oturumda kullanıyorum.Şuanlık başka bir sorum yok saolasın
    php konusunda sorun yaşadığında beni de etiketlersen yardımcı olmaya çalışırım.
    abi adamın hasısın eyvallah tamamdır

<?php
    if($_SESSION){
    $sorgu = $db->prepare("SELECT * FROM sizden order by ID desc ");
    $sorgu->execute();
    foreach( $sorgu as $cek ){
    echo "<hr>"."Konu:&nbsp;"."<a href='sizden.php?id=".$cek["id"]."'>".$cek["baslik"]."</a>"."<hr>";

$id=$_GET["id"];
    $b =$db->prepare("select * from sizden where id=?");
    $b->execute(array($cek));
    echo "haber başlığı:&nbsp;".$cek['baslik']."<hr>".$cek['icerik'];

}
    }else {
    echo "<p style='color:red;'>Üye Olmayan Burayı Göremez.";

}
    ?>

abi mysql i pdo ya çevirip yazdım lakin istediğim sonucu alamadım sizde.php de "Deneme yazımız hazır" diye başlık çıkıyor tıklayınca "http://deniyorum.co.nf/sizden.php?id=25" diyor buda güzel ama altına yığıyor iceriği bi sayfaya girip görürsen sevinirim üye girişi yapman lazım görebilmek için baştan öyle ayarlamışım kodlar salla rastgele kayıt 2 dakika bak bi gözünü sevem.
    Sunucu mysql çalıştırmıyor yeni sürüm pdo istiyor ondan nerede yanlış yaptım anlayamadım tam :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullahcirak48 -- 13 Temmuz 2018; 4:13:31 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.