Şimdi Ara

Allah'ın Var Olmadığını İspatlayabilir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
0
Favori
10.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle katılıyorum ve de ispatlar saymakla bitmez çünkü her şey aslında onu anlatıyor ve lisan-i haliyle Allah'ı zikrediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanri koskoca evrenin nasil yaratilmis oldugunun kolaya kacilmis cevabi olabilir mesela misirdaki piramitlere bunlari misirlilar o gunku teknolojileriyle insa etmis olamazlar deniyor ve kolaya kacilarak uzaylilar yapmistir deniyor ayni sekilde bermuda seytan ucgeni ucaklarin ve gemilerin nasil dustugunu aciklayamayan insan oglu uzaylilara camur atiyor

Belki bunlar son zamaarda aciklanmistir bilemem ama dunyadaki bir cok segi aciklayamazken sonsuz oldugunu dusundugumuz evreni nasil aciklayalim

Cevap:Ne sen kanitlarsin nede ben kanitlarim su daglari kim yaratti ve ya ayetler var gibi soylemler kanit sayilamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk var olduğunu ispatlasak? Ateistler sizde göz atın.

https://www.youtube.com/watch?v=ewc0tU0INy0
  • Cleous kullanıcısına yanıt
    hah iste game of thrones kitabi nasil fantastik, inandirici olmaktan uzak geliyorsa biraz uzakan tarafsiz gozle bakinca ornek verdigin kitap da ayni sekilde gorunuyor.

doktorun ilacina gelirsek, bana verdigi ilac ise yaramiyorsa elbette yanlis ilac verdin diyecegim. kimse durup dururken doktora sen yanlis ilac veriyorsun demiyor.

hep var olmaya gelirsek, evet bilim evren hep vardi, bazi sekil degisikliklerine ugradi diyor. Ancak sizler herseyin bir yaraticisi olmalidir, oyleyse evren mutlaka yaratilmak zorundadir diyorsunuz. bu nedenle bir tanri dusuncesi ortaya koyuyorsunuz. boyle soyleyince de insanlar her varligin yaraticisi vardir ile tanrinin yaraticisi yoktur dusuncesinin celiskili oldugunu anlatiyor. yani senin bir dedigin digeriyle ortusmuyor.
  • Goremiyoruz duyamiyoruz ve herhangi bir ölçü ile olcemiyoruz.

Bu yüzden yoktur.

Kanıt bu kadar. Ve bu kanıt yeterlidir.

Gerçek ile inanç birbirinden ayrılır bu konuda.

Sen inaniyorsan vardır sen inanmıyorsan yoktur.

Bu kadar basit.

İnanç adı üstündedir ve gerçek değildir.

Ben pastafaryanim ve evreni spagetti canavarı yarattı diyorsam spagetti canavarı yaratmistir ve başka hiç bir kimse buna itiraz edemez.

İslam da aynı şekilde. Sana tavsiyem böyle şeyleri sorgulama sadece inan.

Dil ile tekrar kalp ile içten inanç din kardeşim benim

• quote:

Orijinalden alıntı: razor6247

titiobbolowdafefehernesko'nun var olmadığını
    ıspatlayabilir misin.

tanrı kavramı
    lineer dilin kullanımı yüzünden
    soyut olarak

oluşmuştur.

iletişimi sağlanabilen
    soyut bi rfikre
    isim verirsen

o fikir hakkında
    hak sahipliği
    iddia etmiş olursun.

dinlerin yaptığıda budur.
    SİYASET denir buna.
    tanrı budur deyip
    kendi ideolojilerini
    o isme etiketlemek.....
    bunun da
    korku psikolojisiyle
    yada
    umut tacirliğiyle
    reklamını yapmak

kendini alenen ortaya koymuş
    varlığını ilan etmiş
    bir tanrı ise
    yoktur

bütün tanrılar
    insan yalanları
    uydurmaları
    üfürmeleridir.

kültürel

saçmalıklardır.

Makarna canavarı veya tibobobovvodid..Herneyse varlığına dair herhangi bir mantıklı delil yok.Dolayısıyla onun yokluğunu kanıtlamanın bir mantığı yok.

Mesela yarın Karadeniz kuruyabilir desem bunun yokluğunu ispatlayamazsın fakat varlığına dair en ufak bir delil bile olmadığı için bunun yokluğunu ispatlamaya gerek yok.

Allah'ın ise varlığına pek çok deliller var.Bu yüzden tillkkgkjgk ile makarna canavarını vs Allah ile bir kefeye koyamazsın.

Edit:Birini daha haberdar ettim.

@waltran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 2 Mart 2017; 10:8:55 >

• Cleous kullanıcısına yanıt
    önce
    senden bişey rica edicem

seni ciddiye alıp
    cevap yazdığım için
    bir teşekkür bekliyorum

dünyanın dönüş hızını algılayamaman
    onun algılanamayacağı anlamına
    gelmez
    gözleme yöneliik
    metot noksanlığı
    anlamına gelir

çünkü dünya
    kendi zatı itibariyla
    duyumların nesnesidir
    fizik ötesi bir şey değildir

sen bu ayrımı yapamayacak kadar
    sersemlemişsen
    kimse sana yardım edemez.
    önce düşünceyi düzelt.

İKİ

o yoktur bu yoktur demişim

ben
    fizik ötesi yoktur
    diyorum
    çünkü var olan şey
    fiziği olan şeydir

fiziği olmayan şey
    tanımı itibariylaa
    var olamaz

var olmayan şeyin
    var olan şeyle
    etkileşime girmeside
    mümkün deildir

bu bir algı eksikliği de değildir

çünkü
    algının kendisi fizikseldir

fiziksel olmayan bir şeyi
    algılayamayacağın gibi
    algını yaratan
    fiziksel şartlar olmadanda (duyuların gibii)
    algın olmazz

ÜÇ

bana

iki uydurmadan haber okumuş
    hemen inanmış diyen sen

ayın yarıldığını

bununda bilimsel olarak
    kanıtlandığını
    iddia ediyorsun

kısaca
    acınacak durumdasın

bilim nedir
    nasıl yapılır
    empirik kanıt nedir bunları öğren.

sahte bilim ile gerçek bilimi ayırdedebilecek
    entellektüeel konuma ulaş

aptal aptal şeyler yazıp
    kendine güldürmee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 2 Mart 2017; 7:59:34 >

• Alllah ın varlığı da olmadığı da idda edilebilir tabiki. Olay inanç noktasında bitiyor, inanamazsan görmezsin, çevrende hergün gerçekleşen olayları doğayı mucizeleri rastlantısal düşünebilirsin. Bu noktada günlerce tartışır bi sonuca varamayız.

Ben varlığına inanıyorum inanmak için sebeplerim var. Kimseyi zorla inandıramam, kimse de beni olmadığına inandıramaz.

Benim inancıma göre haklıysam cennet var inananlar gidecek, olmadığını düşünenler içinde bişey yok ölür çürürüz. Yani siz haklıysanız benim inancım ibadetim boşa gidecek ölsem de pişmanlık duymam zaten olanaksız... Ya ben haklıysam?

• uchiha69 kullanıcısına yanıt
    allahın varlığına dair
    pek çok deliller mi var

senin
    DELİL kelimesine
    verdiğin anlam nedir

önce bunu söyle.....
  • Bence hiçbişey raslantı sonuçu oluşmadı herşeyin bi yaratıcısı olmak zorunda dünyada bile en ufak şey bi raslantı sonucu oluşamazkrn bu dünya bu evren kendi kendinemi oluştu bu mantıksız degil mi inanmayanların inanmamasındaki asıl neden kendilerini yaptığı hatalarda suçlu hissetmemek yanlışlarını görmezden gelmek istemelerinden kaynaklı eğer yanlışlarını görürseler doğru yolu bulurlar ama Allah yok diyerek(haşa) kendilerini kandırıp vicdanlarını rahatlatıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 2 Mart 2017; 8:17:36 >
  • Şeytan üçgenini açıklayan belgesel var hocam youtubeda bulabilirsiniz.

• Allahin varolmadigini ispatlamak gibi bir sacmalik olamaz varligi ispatlanmalidir bunu da inananlar yapar. Ben desem ki "benim inandigim tanri sadece karper krem peynirlerinin icinde yasayan herseye gucu yeten ve suanki teknolojiyle de gelecek teknolojiyle de insanin bu tanriyi gormedi ve gucunu anlamasi munkun degil" bunu varligini benim mi kanitlamam gerekiyor yoksa olmadigini inanmayanlarin mi kanitlamasi gerekiyor. Ha bu arada tanri falan kesinlikle yok haberiniz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cleous

Daha demin yazdıklarım onun var olduğuna birer kanıt, etrafında yaratılmış her hangi bir şeye baktığın da zaten her şey sana onu gösteriyor ve tanıtıyor, şu evrende hiç bir şey tesadüfen olamaz çünki her patlama her zaman yıkım ve düzensizlik getirir, mesela her gün kullandığın telefon onun kendi kendine olması ihtimal dışıdır bunda hem fikiriz, ihtimal dışı olduğu için sen o telefonu yapan biri vardır dersin ama o biri başı boş değil o telefondaki elektrik sistemi olsun, yazılımı olsun, mekaniği,tasarımı vb. bu ilimlere sahip ve bunları en iyi şekilde bilen biridir dersin öyle ki sen evrendeki en ufak yapıdan en büyüğüne baktığın zaman hepsinde farklı farklı yüzlerce ilim bilmek lazım gelir, kocaman gezegenlerin yörüngede dönmesinden en ufak atomun kendi yörüngesinde dönmesine kadar zaten onları da geçtim eğer sen evrim vardır Allah yoktur(hâşâ) diyorsan sen tek bir ilah yerine neredeyse sonsuz sayıda ilah vardır diyorsun aslında, neden mi çünki bu kadar her şeyin en ince detayına kadar tasarlanmış olması ve bir düzen için de hareket ediyor olması her bir atomun hatta atomdan da küçük yapı taşlarının kendi şuur ve benliklerinin olduğunu ve bunlarında ilim sahibi olduğunu iddia etmiş olursun.

Tipik ve absurd bir musluman savidir bu. Yine de bu savi ciddiye alacagim.

Tamam dunya mukemmel, insan mukemmel. Bunlar kendiliginden olamaz. Hadi boyle kabul edelim. Peki bu durum tam olarak nasil Allah'in varligini ispatliyor?

Ben de siyle derim o zaman: "Bu evren kendiliginden var olamaz, mutlaka bir yaraticisi olmalidir. O yaratici da Ucan Spagetti Canavaridir. Etrafimdaki her sey bana onun varligini gosteriyor."

Simdi sen bu iddiayi ne kadar ciddiye alirsan ben de senin argumanini ayni derecede ciddiye alirim.

Mukemmellik konusuna gelince denizde cirpinarak, bogularak olseydin yine dunyanin mukemmel, insanlarin da yaratilmislarin en ustunu oldugunu mu dusunurdun?

Su yaratilis zirvaligina inananlarin egolarina hastayim. Hepsi de kendilerini kiymetli goruyorlar ama yaratilis olarak bir insan bir karincadan ve hatta bir sinekten bile ustun degildir aslinda. Isin asli gercekten bir tanri varsa en ozensiz yarattigi canlilardan biri insandir. Daha dogrusu genel olarak maymungiller ailesi bir uretim hatasi gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 2 Mart 2017; 8:31:35 >

• quote:

allahın varlığına dair
    pek çok deliller mi var

senin
    DELİL kelimesine
    verdiğin anlam nedir

önce bunu söyle.....

Google'a TDK delil kelimesi yazarak, delil kelimesinin benim için ne anlam ifade ettiğine bakabilirsin.

Yine Google'a Allah'ın varlığına deliller yazarak birçok farklı siteden bilgi edinebilirsin.Ama illa benden istiyorsan bilgisayar başına geçip kopyala yapıştır vs yapabilirim.

Ayrıca Kur'an son peygamberin en büyük mucizesidir. Buna da yine Google amcadan ulaşabilirsin.

Tibobobovvodid veya makarna canavarı ile Allah'ı kıyaslamanın mantıksızlığını anladığını düşünüyorum.Karşıt cevap vermemişsin çünkü.

Şimdi yazacaklarım diğer yazanlar için,

Müslümanların inanıyoruz demeleri bazı insanlarda yanlış anlaşılıyor.Biz inanıyoruz derken "ümit ediyoruz, öyle olmalı" gibi bir anlamdan bahsetmiyoruz.Günlük kullanımda bu kelime böyle bir anlama gelebilir.Fakat biz "Allah'a inanıyoruz" derken "Allah'ın varlığını biliyoruz"'u kastediyoruz.Yani şüphe olmadan.Önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.Şüphesi olan iman etmiş olmaz.

Bir de yukarıda biri ben neye inanırsam olan şey odur gibisinden birşey yazmış.Sen normal bir öğrenciyken Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olduğuna inanabilir misin.Veya cehennemdeyken kendini cennetteymiş gibi düşünebilir misin?

• uchiha69 kullanıcısına yanıt
    bakalım nedemekmiş tdkya göre
    delil

gerçi tdk da
    bilimum dincilerin istilası altında ama
    olsun
    belki bu sefer
    beni şaşırtırlar

*****delil
    isim Arapça delil
    1. isim İnsanı aradığı gerçeğe ulaştırabilecek iz, emare*****

tdknın tanımı da
    bu kadar olur

öncelikle
    GERÇEK denilen

şunu ifade eder

senin
    bir olgu hakkındaki
    kavramlaştırmandan
    bağımsız
    NESNEL
    hakikat

dolayısıyla
    senin delil dediğin şey

benim nazarımda geçersizdir
    çünkü gerçek
    ideoloojiik
    TARAF olma konusu
    değildir

savunulmaya ihtiyacı yoktur
    AŞİKAR olan
    dolayısıyla
    hakkında edebiyat
    yapılmaya gerek duymazz olandır

b u böyleyse
    gerçeği bilmenin yoluda
    duyumların
    kategorik olarak
    tanımlanmaları üzerinden
    gerçekleştirilen
    GÖZLEMDİR

İKİ

kuran son peygamberin en büyük mucizesiymiş

sen karşında
    bir imamhatipli mi var zannettin.

bu tümcen
    benim için ne ifade edebilir en fazlaa
    bunu bi düşünseydin keşke

abuksabuk
    anlamsız cümlelerle
    nereye varmaya çalışıyorsun.

allah denen şeyin
    tibobobovvodid'den tek farkı

bu ismi
    bir kaç milyar kişinin telaffuz ediyor oluşu ile
    bu isim ile özdeşleşmiş
    kurgu hayaller
    barındırıyor oluşlarıdır

bunu anlayamıyormusun.

ÜÇ

allahın varlığını falan
    bilemezsin

ne söylediğini bilmeden
    saçmalazsan
    adam akıllı tartışmayı
    sürdürebilirim.

idrak
    etmen gereken

kendi aklında yarattığın
    bir takım isimlerle özdeşleştirdiğin imgeler
    NESNEL
    dünyada hiç bir değer içermezler
    yani
    senin
    düşünsel saplantıların olmaktan öteye
    GİTMEZLER.

bilgi
    saadece
    algılamadan sonra edinilebilir
    ALGI

senin aklında kurduğun hayaller
    bilgi deildirr.

• quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

quote:

Orijinalden alıntı: Cleous

Daha demin yazdıklarım onun var olduğuna birer kanıt, etrafında yaratılmış her hangi bir şeye baktığın da zaten her şey sana onu gösteriyor ve tanıtıyor, şu evrende hiç bir şey tesadüfen olamaz çünki her patlama her zaman yıkım ve düzensizlik getirir, mesela her gün kullandığın telefon onun kendi kendine olması ihtimal dışıdır bunda hem fikiriz, ihtimal dışı olduğu için sen o telefonu yapan biri vardır dersin ama o biri başı boş değil o telefondaki elektrik sistemi olsun, yazılımı olsun, mekaniği,tasarımı vb. bu ilimlere sahip ve bunları en iyi şekilde bilen biridir dersin öyle ki sen evrendeki en ufak yapıdan en büyüğüne baktığın zaman hepsinde farklı farklı yüzlerce ilim bilmek lazım gelir, kocaman gezegenlerin yörüngede dönmesinden en ufak atomun kendi yörüngesinde dönmesine kadar zaten onları da geçtim eğer sen evrim vardır Allah yoktur(hâşâ) diyorsan sen tek bir ilah yerine neredeyse sonsuz sayıda ilah vardır diyorsun aslında, neden mi çünki bu kadar her şeyin en ince detayına kadar tasarlanmış olması ve bir düzen için de hareket ediyor olması her bir atomun hatta atomdan da küçük yapı taşlarının kendi şuur ve benliklerinin olduğunu ve bunlarında ilim sahibi olduğunu iddia etmiş olursun.

Tipik ve absurd bir musluman savidir bu. Yine de bu savi ciddiye alacagim.

Tamam dunya mukemmel, insan mukemmel. Bunlar kendiliginden olamaz. Hadi boyle kabul edelim. Peki bu durum tam olarak nasil Allah'in varligini ispatliyor?

Ben de siyle derim o zaman: "Bu evren kendiliginden var olamaz, mutlaka bir yaraticisi olmalidir. O yaratici da Ucan Spagetti Canavaridir. Etrafimdaki her sey bana onun varligini gosteriyor."

Simdi sen bu iddiayi ne kadar ciddiye alirsan ben de senin argumanini ayni derecede ciddiye alirim.

Mukemmellik konusuna gelince denizde cirpinarak, bogularak olseydin yine dunyanin mukemmel, insanlarin da yaratilmislarin en ustunu oldugunu mu dusunurdun?

Su yaratilis zirvaligina inananlarin egolarina hastayim. Hepsi de kendilerini kiymetli goruyorlar ama yaratilis olarak bir insan bir karincadan ve hatta bir sinekten bile ustun degildir aslinda. Isin asli gercekten bir tanri varsa en ozensiz yarattigi canlilardan biri insandir. Daha dogrusu genel olarak maymungiller ailesi bir uretim hatasi gibidir.

Şimdi adam o delilleri bir yaratıcının olduğuna inandırmak için söylüyor.Sen başka isimde bir yaratıcı düşünebilirsin başlangıçta önemli değil.Bunun sebebi de yaratıcıyı ispatlamakla yükümlü kesimli ciddi çoğunlukla müslüman olması.

Bu tek tanrının Allah olduğunu ispata gelince burada en büyük delil Kur'an ve peygamber devreye giriyor.Bunlar da İslam dinine ait olduğundan dolayısıyla bizim inandığımız Allah tek tanrı olmuş oluyor.

Kur'an'a ait birkaç delil sayıyım istersen:
    Rum suresi 2-3:"Rumlar (Araplıların bulunduğu bölgeye) pek yakın bir yerde (müşrik olan İranlılara) mağlup oldu; fakat onlar bu mağlubiyetlerinden sonra, birkaç sene içinde (üç ile dokuz yıl arasında İranlılara) galip gelecekler."

Bu ayet indiğinde Bizans, İran'a yenik durumdaydı.Bu ayet 615 yılında indi ve 622-625 yılı arasında da Bizans galip geldi ayetin haber verdiği gibi.

Şimdi peygamber bunu tahmin edebilirdi diyebilirsin.Fakat müslümanları (haşa) kandırmak için bir kitap yazacak olsa neden gelecekten (üstelik tarih de vererek) haber verir ki? Üstelik neden gerçekleşmesi zor olan bir olayı haber verir?

Aynı şekilde Tebbet suresinde de Ebu Leheb'in kafir olarak öleceği önceden haber veriliyor.Peki sorarım, eğer bu kitabı peygamber uydursaydı böyle bir şey der miydi?Ebu Leheb sonradan müslüman olsa Kur'an'ın yalan olduğu ortaya çıkacak.Bakın özellikle tarihi olaya girmiyorum (Ebu Leheb'in müslüman olmamasına). Burada önemli olan bir insan bir şey uydurmaya çalışsa böyle bir şeyi göze alabilir mi sizce?

Ayrıca biraz peygamberden de konuşalım:

Bir toplumda sigara gibi küçük bir alışkanlığı, cumhurbaşkanı bile ne kadar çabalarsa çabalasın atamaz.
    Fakat Peygamberimiz başlangıçta hiçbir siyasi ünvanı ve gücü olmadığı halde, çok inatçı bir topluluk olan Araplara, en köklü geleneklerini bıraktırmış.Arapları vahşi bir topluluktan, bilim üreten bir topluluğa çevirmiş.Diri diri kız çocuklarını gömen insanlar artık karıncayı incitemez olmuş.Bu pek de normal bir insan işi değil.Bunu ancak Peygamber yapabilir.

(Ayrıca Michael Hart'ın Dünya Tarihine Yön Veren En Etkin "100" kitabında birinci sırada Hz. Muhammed(sav) yer alıyor.Bu da bir dipnot olarak dursun)

Aslında daha yazılacak çok şey var.Fakat şimdilik bu kadarı insaflı insanlar için en azından bir şeyler çağrıştıracaktır.

• quote:

titiobbolowdafefehernesko'nun var olmadığını
    ıspatlayabilir misin.

tanrı kavramı
    lineer dilin kullanımı yüzünden
    soyut olarak

oluşmuştur.

iletişimi sağlanabilen
    soyut bi rfikre
    isim verirsen

o fikir hakkında
    hak sahipliği
    iddia etmiş olursun.

dinlerin yaptığıda budur.
    SİYASET denir buna.
    tanrı budur deyip
    kendi ideolojilerini
    o isme etiketlemek.....
    bunun da
    korku psikolojisiyle
    yada
    umut tacirliğiyle
    reklamını yapmak

kendini alenen ortaya koymuş
    varlığını ilan etmiş
    bir tanrı ise
    yoktur

bütün tanrılar
    insan yalanları
    uydurmaları
    üfürmeleridir.

kültürel

saçmalıklardır.

hocam

niye

tum

mesajlariniz

taksit

taksit

alt

alta

yazıl

miş

tesekkur

ederim

iyi

forumlar

• Aslında cevap yazmayacaktım ama...

Şayet ahiret -haşa- yoksa, bu durumda ahirete iman eden kişinin iman etmeyenlerden farklı olarak bir zararı olmaz; hepsi de beraber yok olup giderler. Ama eğer varsa, bu takdirde ona iman etmeyenlerin zararı pek çoktur. Çünkü onlar cehenneme girecekler.

Yani şu durumda biz karlıyız. Ölünce sizin dediğiniz gibiyse kaybımız yok. Toprak olup yok olup gideceğiz. Ama Allah ve ahiret varsa biz karda siz zarardasınız. Hesap vereceksiniz. Hem de en ağırından.

Son zamanlarda moda oldu. Farklı olacağım diye inkar etmeler Allahla alay etmeler...

Sadece tek birşey için bile Allah a inanmanız lazım.

Ebedi hayat için. Dürüst olalım hangimiz yok olup hiç olup kaybolmak istiyor. Hiç kimse.

• Uçan spagetti canavarının var olmadığı ispatlayabilir misiniz?

Birde su ya tanrı varsa o zaman biz karda yüz diyen arkadaşlar. Siz dine kar amacı ve kişisel menfaat için inandığınız o açık açık sol yemiş okuyorsunuz bu kadar kokuşmuş olmayın be.. Lütfen.. Cidden mide bulandırıcı.

• RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    dokunmatik ekranım bozuk
    abi

kusura bakmazsın umarım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.