< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
1 Olarak Hz Muhammet babasının adı Abdullah Allahlın kulu demek Allah ismi İslamiyet en öncede var 2 Arapça Alh kökünden gelen allāh الله “bir tanrı adı” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Aramice/Süryanice Alh kökünden gelen aynı anlama gelen elah, ēlāhā אֶלָהּ sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İbranice eloah אֶלוֹהּ “Tevrat tanrısının adlarından biri” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Aramice/Süryanice ve İbranice Al kökünden gelen el אֶל “tanrı, özellikle Kenan halkının tanrısı” sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük Akatça ilu “bir tanrı adı” sözcüğü ile eş kökenlidir. [1] Yani Allah kelimesinin çeşitli dillerdeki kökeni "Tanrı,ilah" olduğu için Paganist Arapların,taptıkları putlara kendi dillerinde "tanrı" isminin karşılığıyla dua etmesi,ibadet etmesi de gayet normal olacaktır.3 Olarak hiristiyanlar ve yahudilerde allah Kelimesini kulanıyorlardı onlardamı Puta Tapıyor |
|
Büyük bir ilgiyle okudum diyemeyeceğim, bağayı eğlendim. ilk olarak hila sembolünü görünce minarelerde türkler kullanmaya başladı diyecektim, sonra la ilahe illallah ''ilahe'' tanrıça olarak çevirince gülmekten kırıldım arapçadan bihaber yazı yazıldığını anladım, “La İlahe ilellah”daki “La”nın ismi üstün, haberi ötredir. Diğer edatın ismi ötre, haberi üstündür. Örneğin: “La recüle fid’dari” cümlesinde “Evde hiçbir erkeğin bulunmadığı” anlatılır. “La recülün fid’dari” cümlesinde “Evde bir erkeğin bulunmadığı” anlatılmış olur. - Bu edatın haberi genellikle mahzuftur. Cümlenin aslı şöyledir: “La ilahe mevcudun illallah”. Buna göre kelime-i tevhiddeki “La ilahe illallah” manası, “Allah’tan başka hiçbir ilah mevcut değildir / yoktur.” şeklindedir. Vesselam. |
|
1)Diğer Sami dillerden nispeten geç bir dönemde Arapçaya geçtiği bilinen إسحق ، إسماعیل ، إبراھیم gibi isimlerin Arapçada gayr-ı munsarıf kabul edilmesi, artık birbirine giderek yabancılaşan söz konusu dillerden Arapçaya geçen kelimelerin sanki yabancı bir dilden geçmiş gibi kabul edilmesinden olsa gerektir. Hâlbuki “Allah” ismi Arapçada gayr-ı munsarıf sayılan bir kelime değildir. Bu da bize “Allah” isminin çok erken bir dönemde Sami diller arasında ortak kullanıma sahip bir isim olduğuna dair güçlü bir veri sağlamaktadır. (1) Zaten islamiyetten önce de arap hırıistiyanlar ve Yahudiler de herşeye gücü yeten tek tanrı için Allah lafzını kullanıyorlardı. "Allah" kelimesi, Arapça al-İlah ifadesinden türemiştir ve "Tanrı" anlamına gelir. Eski Sami dillerindeki il, el veya eloah terimlerinden gelir. Bu terimler İbranice ve Aramice metinlerde yüce tanrıya atıfta bulunmak için kullanılmıştır. İbranice İncil’de bu şekilde Tanrı'ya işaret edilmiştir ve Allah kelimesi Arapça'da Yahudiler, Hristiyanlar ve daha sonra Müslümanlar tarafından Tanrı için kullanılan bir kelime olmuştur.(2) Yani peygamber islamiyetle yeni bir yaratıcı ismi getirmemiştir. Zaten amacı da dili düzeltmek değil insanlardaki din anlayışını düzeltmekti. 2)İşin aslı Arabistanda sözüm ona tanrıça “Alia”nın resimleri kayalarda görüldü(3) Kelime halen kullanılmakta ve yüksek, yüce, seçkin, şerefli anlamındadır. Ancak, aliah olarak da kullanılmakta yani allah değil ve ay ile ilişkli değildir. Alia, aşk ve doğurganlık tanrıçası olabilir.(3) 3)Gelelim diğer iddialara, kıble Arapçada yön anlamanına gelir, kıbeleden mi geldi bilinmez ama Arapçada ve diğer semavi dinlerde de ibadet için yönelme vardır. Ancak, kıble terimi Arapçaya islamiyetle girmemiştir. Zaten arapça olan bir kelime kullanıllmaktadır. İşte şimdi kesin olarak seni memnun olacağın kıbleye döndürüyoruz.(4) ayeti ile aslında tüm iddaları çürütür. Çünkü iddaya göre Allah(c.c)kabede haşa bir put idi. (Farklı yerlerde olmayacağına göre. ) Ehl-i kitaba her türlü mûcizeyi getirsen onlar yine de senin kıblene asla dönmezler. Sen de onların kıblesine uymayacaksın. Onlar birbirinin kıblesine de uymazlar.(5) “Doğu da Batı da Allah’ındır. Hangi tarafa dönerseniz, orada Allah’a itaat ve ibadet ciheti vardır. Muhakkak ki Allah’ın lütfu ve rahmeti geniştir, ilmi her şeyi kuşatır.”(6) mealindeki ayetin ifadesi, kıbleyi Allah ile maddi açıdan özdeştirmeye çalışanların yanlışlarını düzeltmeye yöneliktir. 4) Ay, Arapçada eril bir kelimedir. Bu sebeple, Arapların da Ay’ı(kameri), tanrıça diye taptıklarına dair iddia, kabına sığmayacak kadar açık bir yalandır.- Kabe’de yer alan kutsal taşın Arapça’daki adı “el-Haceru’l-Esved”dir. Bu sözcük -dişil değil- eril bir konuma sahiptir. Bu sebeple, Bu mübarek taşı, bazı putperestlerin yaptıkları ve edepten mahrum bir vajina resmiyle ortaya koydukları ve dolayısıyla dişil olarak gösterdikleri bir figürle kıyaslamak, dinsizlikten kaynaklanan çirkin bir iftiradır.(7) Hacerülesved zaten kabede sadece taş olarak yer alıyordu. Abdullah b. Zübeyr döneminde (683-692) çıkan bir yangında üç parçaya ayrılan Hacerülesved, parçaları birbirine yapıştırılarak gümüş bir mahfaza içine alınmış, daha sonra yıpranan bu mahfaza 189 (805) yılında Hârûnürreşîd tarafından takviye ettirilmiştir. Hacerülesved 1290’da (1873), ortasında 27 cm. çapında yuvarlak bir açıklığın bulunduğu gümüş bir mahfaza içine alınmış olup (Mirʾâtü’l-Ḥaremeyn, I, 264) bu açıklık sayesinde taşa dokunulmasına imkân sağlanmıştır.(8) Yani muhafaza kabı peygamberimizden çok sonra yapılmıştır. Zaten yıpranan muhafaza yenisiyle değiştirilir. Eğer muhafazasıyla birlikte kutsal sayılsaydı ona da dokunulmayıp, olduğu gibi bırakılırdı. 7) Birmingham Kur'an el yazması, yaklaşık 1370 yıllık geçmişiyle bugünkü Kur'an-ı Kerim metniyle birebir örtüşen en eski örneklerden biridir. Karbon-14 testiyle tarihlenen parşömenler, İslam'ın erken dönemine (Hz. Muhammed dönemi) ışık tutarak, mevcut Kur'an metninin doğruluğunu bilimsel olarak destekleyen önemli bir keşif olarak kabul edilir. (9) Yani o dönem belgeleyen en sağlam delili olarak islam bu iddalarına kuranda nasıl veriyor bakalım: . Onların arzularına uyma ve şöyle de: “Ben Allah’ın indirdiği bütün kitaplara iman ettim ve bana aranızda âdil davranmam emredildi. Allah bizim de rabbimiz, sizin de rabbinizdir.(Şura/15) ayetiyle Allahın Hristiyan ve Yahudilerle aynı Allah olduğunu söyler. O dönemde ehli yaratıcıya inandığına göre peygamberde bu teyit etmiştir. Gece ile gündüz ve güneş ile ay, O'nun (kudretinin) delillerindendir. Güneşe ve aya secde etmeyin de, onları yaratan Allah'a secde edin,(Fussilet 37), Güneşi parlak bir ışık kaynağı, ayı ise bir nûr yapan, yılların sayısını ve vakitlerin hesâbını bilmeniz için aya menziller takdir eden O’dur. Allah, bütün bunları boş yere değil gerçek bir gaye, sebep ve hikmete dayalı olarak yaratmıştır.(Yunus 5) Geçmişteki bize kitap verildi diyenler senin, onlar üzerine gökten bir kitap indirmeni isterler. Onlar, Musa'dan bunun daha büyüğünü istemişler ve Allah'ı açıkça bize göster demişlerdi(Nisa 153) “Ben yüzümü tamamen, gökleri ve yeri yoktan var edene çevirdim ve artık ben asla Allah’a ortak koşanlardan değilim”.(Enam 79) Göklerin ve yerin mülkiyet ve hakimiyeti Allah'ındır. Allah, herşeyi yapmaya güç yetirendir.(Al-i İmran 189) De ki: O, Allah birdir. Allah sameddir. O, doğurmamış ve doğmamıştır. Onun hiçbir dengi yoktur.(İhlas suresi) Görülüyorki , allah yüce görünmez, yıdızları, ayı güneşi yaratan , herşeye gücü yeten eşi benzeri olmayan tek ilahtır. 8)Yazıdaki fitre, sadaka ve zakat gibi toplumsal huzuru sağlayan, oruç ve namaz gibi disiplin edici ve insana faydaları olan ibadetleri boşu boşuna yapılma saymak aslında fikirlerini zikirlerinde olduğu göstermektedir. 9)Kadim dinlerin savaş yapmadığı ise çok elim bir iddiadır. En azanında Myanmar müslamanlara verilen eziyet ve pakistandaki çatışmalar, doğu Türkistanda yapılanlar uygulamalar en gözle görünen örneklerdir. 10)Son tahlild islam inancına göre canlı-cansız her şey yaratıcısını tesbih eder ve bir "manası" (ruhu) vardır; ancak bu, insan veya hayvan ruhu gibi bağımsız bir yaşam formu değil, Allah'ın isimlerine ayna olan bir "hakikat" veya "öz" şeklindedir. Ve İnsan eşrefi mahlukattır. Yani sorunun cevabı her ikisi de.(10) Daha Arabistan daki erken dönem kaya yazıtlarında peygamberlere iman edildiğini, Musa Ve Harunun rabbine iman edildiği konulu yazıtlarından, peygamber efendimiz zamanındaki yabancı kaynaklardan peygamberlik ilan ettiğinden bahsedecektim, daha neler neler…….. En doğrusunu ALLAH bilir. 1) https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/472034 2) https://evrimagaci.org/soru/quotallahquot-kelime-kokeni-olarak-nereden-gelmedir- 3 Arap Çölü’nde Gizemler ve Mistisizm https://www.academia.edu/96280001/Arap_%C3%87%C3%B6l%C3%BC_nde_Gizemler_ve_Mistisizm4) Bakara 144 5) Bakara 145 6) Bakara 115 1) İnsanların Ay’a taptıkları; Kabe ve haccın Hinduizm'den etkilendiği; Yunan tapınağındaki ve Mısır’daki küplerin Kabe küpüne benzer olduğu iddialarına ne dersiniz? » Sorularla İslamiyet https://sorularlaislamiyet.com/insanlarin-ay-taptiklari-kabe-ve-haccin-hinduizmden-etkilendigi-yunan-tapinagindaki-ve-misirdaki8) HACERÜLESVED - TDV İslâm Ansiklopedisi https://islamansiklopedisi.org.tr/hacerulesved9 tr.wikipedia.orgBirmingham Kur'an el yazması - Vikipedi https://tr.wikipedia.org/wiki/Birmingham_Kur%27an_el_yazmas%C4%B1#:~:text=2015%20y%C4%B1l%C4%B1nda%2C%20Birmingham%20%C3%9Cniversitesi%20taraf%C4%B1ndan,aras%C4%B1)%20aras%C4%B1nda%20yaz%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F%20oldu%C4%9Fu%20belirlendi101) Do All Created Things Have An Eternal Soul? | About Islam https://aboutislam.net/counseling/ask-about-islam/created-things-eternal-soul/#:~:text=Her%20%C5%9Feyin%20bir%20ruhu%20vard%C4%B1r.&text=Onlardan%20baz%C4%B1lar%C4%B1%20Allah'%C4%B1n%20kendileri,a%20kendi%20y%C3%B6ntemleriyle%20ibadet%20eder.&text=Fakat%20onlar%C4%B1n%2C%20insanlar%20ve%20cinler,%C3%B6zg |
|