Şimdi Ara

Allah aşkı ve Dinle bütün büyütülmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yürüyebiliyor musunuz ? Sağlıklı mısınız ya da kız arkadaşınız paranız imtiyazınız var mı ? Olmayanlar dünyaya doğuştan şansız gelenler öldükten sonra dualarının boşa çıktığını o hayallerimizdeki bizi koruyan babamızın olmadığını ne yazık ki gördüklerinde ne hissedecekler ? Gerçekten çok üzülüyorum dinle büyütülüp bunların gerçek olmadığı düşüncesini bir türlü kabul edemiyorum. Doğanın acımasızlığını nedensizliğini yaratıcının bizi duymadığını hatta olmadığını düşünmek beni çıldırtıyor. O kadar ona bağlı büyütüldük ritüeller yaptık ki o bizim sonsuz aşkımız ama gerçek olmayan hayat bitti hiçlik tek gerçek bazıları ama maalesef herkes için gerçek zenginde olsan güçlü de olsan.

• Bir futbolcu dusun. Cocuk yasta futbol okuluna gitmis, genclik yillarinda altyapilarda top kosturmus ve yetiskinliğine kadar futbolun bir parcasi olmus.
    Bu kisi futbolun artik dogru bir spor olmadigini dusunup futbolu birakmaya karar verip emeklilige ayrildiktan sonra, yetenekleri de aninda ortadan kaybolur muydu?
    Cocukluktan beri oynadigi futbolun beyninde olusturdugu sinapslar, duygudurumlari, düsünme kalıpları, bacaklarındaki kas yapıları ve yetenekleri de futbolu biraktiktan sonra hemen beyninden silinir miydi? Yoksa artik o ayaklari ve futbolu gerektiren seyleri kullanmasa bile onlar orada durmaya devam edip zamanla yavas yavas, zamanla yeni seyler olustukca o baglantilarda yavaslamaya, yetenekleride bununla beraber yavas yavas ortadan kaybolmaya mi baslardi?

Dini inanclarin belli bir sekilde etkiledigi ve bunun icinde yetisen insanlarda oyle yada boyle bu inanclardan uzaklastikca, ayni futbolu birakip yetenekleride aninda ortadan kaybolmayan bir futbolcu gibi, gecmiste insanda da dini inanclarin ortaya cikardigi duygudurumlari, dusunce kaliplari aninda ortadan kalkmiyor, aninda silinmiyor.
    Dolayisiyla bence, inaclardan uzaklasan insanlarin yasadigi sorun buradan kaynaklaniyor; onunde yeni beliren gerceklikle, eski, yikilmis ama icine kadar girip yuva yapmıs bir gercekligin catismasi. Cunku bu durumu, inanclarini terk edip yiktiginda hayatini anlamsiz goren insanin dusuncelerindeki onkabullerinde yatan ve hala eski gercekligi yasatan insanlarda gozlemleyebiliyoruz.

Tanri yok ise hayat anlamsiz degildir, bos veya amacsiz da degildir. Cunku zaten bunlari var eden onkabuller inanclarimizla birlikte yıkıldı! Yeni beliren gercekligimizde artık ona yer olmasa bile o bir süre beynimizin kıvrımlı köselerinde yasamaya devam edecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    benim annem ve babam kuran hafızı. çocukluğum namaz kılarak ve kuran ezberi yaparak geçti hâlâ kuranın ciddi bi kısmını ezbere biliyorum. millet günde 5 vakit namaz kılmazken biz günde 6 vakit kılıyorduk, 5 vakite ek olarak bide gece 02:30 gibi kalkıp ek bi namaz kılıyorduk. sonra geri uyuyup 05 gibi tekrar uyanıp sabah namazı kılıyorduk. bide biz hep korku anlayışı ile büyütüldük yani sürekli Allah yakacak işkence var cehennemde gibi çocuğu geçtim yetişkinleri bile olumsuz etkileyecek grafik şiddet unsurları anlatılıyordu, çocuk daha çok korksun ki dini sorgulamasın diye.

dolayısıyla benim dini bırakış sürecim de çok sancılı oldu. dinin gerçek olmadığını beynimle görüyor ama bunu düşünmeye korkuyordum, zira o sırada beyin nöronlarım hâlâ "korkmalısın" şeklinde şiddetli bi koşullandırmaya sahipti. ve bu korkunun tamamen geçmesi 6 ay gibi bi süre aldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• günde altı vakit namaz kılıp dinden soğuyan biri varken Allah seni de affeder bizi demerak etme sen.

hiç camii kapısından girdin mi acaba

işiniz gücünüz günde yirmidört saat dini kötülemek

sizin gibi mi olalım yani

karı kız bulan milyonlar varken bulamayıpta.... e ben bulamadım demek ki Allah yok diyenlere de uymayız

çevresine bakıp bunların hepsi zaten tesadüfen burada diyen büyük bilim adamları da dahil herkesin gerçek zeka seviyesini merak ediyorum ben

yiyip içip keyfedip zaten Allah yok ki diyen akıllıyım diye gezmesin boşuna.peygamber e bile 40 yaşında ulaşılmışken bazı gençler neyin nutkunu atıyor bunu anlamakta zor..daha dünyaya geleli ne kadar oldu ne gördün ki yok diyorsun...daha durun bakalım neler göreceksiniz

o var ve hava daha ısınıp sular daha da yükseldiğinde hepiniz aynı anda şimşekler çakarken göğe bakıp o var diyecek ve buna yemin edeceksiniz

var...o olmasaydı çevremizde dolanan milyonlarca göktaşından biri binlerce yılda çoktan tepemize inmişti...

onları ne tutuyor bunu düşünün siz...ileride de tutar mı o belirsiz işte

ye iç yat o yok de...oldu.

siz şimdi korksanız da kormasanızda eninde sonunda şok edici gerçeği göreceksiniz.

ölümden önce ölümde ölümden sonra....

tesadüf bugün de 11 eylülmüş

bu dünyada Allah ın isteği dışında hiç bir şey olmaz
    bir şey olduğunda siz bunu insanlar yaptı dersiniz ama önemli olan o olanın olmasına izin verendir.

ibret alanlar bunu bilirler

şunu da bilirler

her olan sonradan olacakların habercisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 11 Eylül 2023; 0:28:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pspsexer kullanıcısına yanıt

Ne uzun yazmışsın. Milyonlarca yıllık yaşam serüveninde insanları kolay yönetmek için tanrı kavramını bulmuşlar. Dünya tarihinde yaklaşık 4200 din bi okadar tanrı var. İç kavgalardan oluşan mezhepleri saymıyoruz bile. ( Ozamanlar bile koltuk kavgasından ayrışmışlar)

Bunları görmezden gelip inanabiliyorsan ne mutlu sana. Allah aşkı ve Dinle bütün büyütülmek 

• babus0606 kullanıcısına yanıt

yanlış kişiye cevap yazmışsın. Bir üsteki mesajdaki senin 6 vakit kılan

• kenbalx K kullanıcısına yanıt

alıntı silmişler doğru kişiye yazmıştım 6 vakit kıldığına iddaa eden biri bi zahmet isminide bilsin demi.Allah aşkı ve Dinle bütün büyütülmek 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.