Şimdi Ara

ALLAH'a isyan (iş konusu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir derdim var yaşım 26 hayatımda hiçbirşey istediğim gibi gitmiyor, ömrüm boyunca kimseye kötülük yapmadım, hak yemedim, dışarda edebildiğim herkese yardım ederim yaşlılara, çocuklara, kadınlara herkese ALLAH a şükür sağlığım yerinde fakat daimi düzenli bir işim yok uzun süredir, en son 2013 eylülünde işimi bıraktım sonra girdiğim hiç bir iş tutmadı 1 hafta içinde çıktım 2013 ten sonraki ilk işim 2 vasıta idi 3 gün gittim 4. gün çıktım saat 8 de orda olmam lazım ilk otobüs e binsem bile 9:30 da anca varıyordum ve çıktım komşumuz var onun bir komşusu yeni küçük restorant açıyordu gittim, işe kendimi verdim yeri tanıtmak için broşür dağıttım 50 küsür km yaptım arabamla hiç işim değilken toz pas sildim 4. günün sonunda eve vardığımda adam şu an elemana ihtiyacımız yok dedi beni mantı açan kadını aşçıyı çıkardı parada vermedi öyle kaldı, sonra aradı bi ara açmadım telefonu ahımı aldı şu an dükkanına günde 2 kişi ha geliyor ha gelmiyor, en son bir arçalik bayine başvurdum çalışanları küfür ediyor, ürünü teslim ettiğimiz evlerin bayanlarının arkasından dil sallıyor apartmandan çıkınca aauuuvvvvv diyor bela okudum ilk günün sonunda çıktım işten milletin arabası var işe sabah gidiyor akşam geliyor keyfi yerinde parasını kazanıyor, ama benim işim yok. 3 aydır intihar etmek aklıma geliyor artık, lanet ettim bu hayattan bazen ALLAH ın yakasına yapışasım geliyor böyle biriyken bana neden daimi iş araba düzgün iş arkadaşları nasip etmiyorsun benle alıp veremediğin nedir diye

isyan ettiğim zaman dua ediyorum ALLAH ım affet bunu istemedim diye isyan etmek istemiyorum ama edilmeyecek gibide değil, benim durumumda olan var mı ? yoksa sizce ne yapmalıyım

• Nuh aleyhisselam 950 yıl yaşadı, bu süreçte sadece 3 5 kişi kendisine inandı.. kendi oğlu dahi onu tersledi, isyan edenlerden oldu. Allah a inanmak dünyada rahat bir yaşamın garantisi değildir. Ahiret hayatını sağlama alırsın iman edip Allah ın emirlerine uygun yaşayarak. Ama dünyada rahat etmek için çalışman lazım. Bir işte tutunamadın mı? İkincide geçeceksin. O da mı olmadı? Yollan 3 e. O da mı olmuyor? 4, 5, 6... Saba uygun olan işi bulana kadar uğraşacaksın. Öyle Allah a isyan yoluna gitmek kusura bakma da bahane bulmaktır. Gerekiyorsa kendi işini kur, öyle şey mi olur. Pes etmek yok..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesleğin varmı?
  • ne mezunusun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadım ama ölünce şarap akan nehirler huriler felan var içini ferah tut,isyan şirk dinimizde yasak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbesiz gandalf -- 25 Mart 2015; 15:22:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cübbesiz gandalf

okumadım ama ölünce şarap akan nehirler huriler felan var içini ferah tut,isyan şirk dinimizde yasak

Kim gitmiş görmüş oraları? Din insanlara öldükten sonra güzel bi yaşam olacağını sanarak bu yaşamda köle ve aza kanaat getiren insanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir araçtır.
  • Okumadım ama Allah sevdiği insanasınama amaçlı bela gönderirmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google’da isyan
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody35

quote:

okumadım ama ölünce şarap akan nehirler huriler felan var içini ferah tut,isyan şirk dinimizde yasak

Kim gitmiş görmüş oraları? Din insanlara öldükten sonra güzel bi yaşam olacağını sanarak bu yaşamda köle ve aza kanaat getiren insanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir araçtır.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bakın ben dinle çok iç içe olan biri değilim ama bazı kurallara uyarım ilk mesajda söylediğim kurallar hak yemem, kimsenin ırzına sarkmam, kimse hakkında kötü düşünmem, cumalara giderim, içki içerim haftada bir gün hiç bir zaman Müslümanlıktan çıkmak başka din mensubu olmak ateist vs olmayı düşünmedim böyle bir yaşam tarzım var fakat bu işsizlik olayı cidden aşırı derecede yıprattı beni.

mesleğim Turizm otelcilik fakat bu mesleği yapmayı düşünmüyorum zaten 2 senelik bir okul çok yanlış bir mesleği seçtim ben 2002 lise yıllarına geri dönsem şu an ya polis akademisini bitiri yada asker kara harp okulunu bitirirdim şimdi 4 e kamu yönetimi tamamlıyorum kafamda 2 meslek var bakalım kısmet hangisi olursa onu yapacam

benim tek istediğim düzenli işim olsun arabam olsun işe git gel hafta sonlarıda film+bira tamamdır böyle hayat istiyorum bunu herkes yaparken bana nasip olmuyor

benim isteğim villam yatım katım ferrarim porschem her akşam lüks pahalı viski şarap pro iç vs değil

1+1 ev sıfır halk tipi araba fiat vw hafta sonlarıda bira yada rakı+ film ama ne hikmetse bu dünya bunu bile çok görüyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN-61

Okumadım ama Allah sevdiği insanasınama amaçlı bela gönderirmiş

hocam annem babamda çevremdeki dostlarımda öyle diyor fakat istediğim hayatı yazdım zengin olmayan küçük rahat bir yaşam kendime ait evim arabam daimi işim olsun yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN-61

Okumadım ama Allah sevdiği insanasınama amaçlı bela gönderirmiş

hocam annem babamda çevremdeki dostlarımda öyle diyor fakat istediğim hayatı yazdım zengin olmayan küçük rahat bir yaşam kendime ait evim arabam daimi işim olsun yeter
    Allah hiç birimize çok güzel bir dünya hayatı vadetmiyor ki zaten. onun yanında Hz. Muhammedin hayatına bakarsan onun bile son derece mütevazi bir hayat yaşadığını görürsün. Ekonomin kötü olduğu için sıkıntıda olman normal. Ama bu isyan etmeni gerektirecek bir şey değil.
  • 1977 doğumluyum ben. 1991 yılında bilişim sektörüne girdim. 4 yıllık İşletme okudum. İngilizce seviyem çok iyi. Düzgün giyinir karşımdakine saygısızlık etmem. Microsoft sertifikası vss. alayı var.
    2012 yılından beri işsizim. Yaşlı kategorisine sokuyorlar hem özelde hem de kamuda. İş yok. Gittim kredi çektim işyeri açtım. 2 ayda kazandığım para 20 tl. Şimdi işyerini kapatma hazırlıklarını yapıyorum.
    Durumuna şükret diye yazdım bunları. Yapabiliyorsan sıkı sıkıya sarılıp KPSS ye çalış. Yoksa özel sektörde kullanılır kullanılır yaşın geçince de benim gibi bir tarafa atılırsın. Bu ülkede para kazanmanın tek yolu var kardeşim. Torpil yapabilecek bir çevre.
  • Okumadım ama başlığa göre isyan etme sabret geçer elbet herkesin hayatında zorluklar olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

1977 doğumluyum ben. 1991 yılında bilişim sektörüne girdim. 4 yıllık İşletme okudum. İngilizce seviyem çok iyi. Düzgün giyinir karşımdakine saygısızlık etmem. Microsoft sertifikası vss. alayı var.
    2012 yılından beri işsizim. Yaşlı kategorisine sokuyorlar hem özelde hem de kamuda. İş yok. Gittim kredi çektim işyeri açtım. 2 ayda kazandığım para 20 tl. Şimdi işyerini kapatma hazırlıklarını yapıyorum.
    Durumuna şükret diye yazdım bunları. Yapabiliyorsan sıkı sıkıya sarılıp KPSS ye çalış. Yoksa özel sektörde kullanılır kullanılır yaşın geçince de benim gibi bir tarafa atılırsın. Bu ülkede para kazanmanın tek yolu var kardeşim. Torpil yapabilecek bir çevre.

kpss girdim ama çalışasım gelmedi nedenini 2-3 gün önceki haberlerde görmüşsünüzdür haklısınız 2 yöntem var torpil yada başka bir ülkeye yerleşmek

• Maalesef :( Sayısal Loto da bile torpil işletiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

Maalesef :( Sayısal Loto da bile torpil işletiyorlar

yazık ettiler ülkeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

Arkadaşlar merhaba bir derdim var yaşım 26 hayatımda hiçbirşey istediğim gibi gitmiyor, ömrüm boyunca kimseye kötülük yapmadım, hak yemedim, dışarda edebildiğim herkese yardım ederim yaşlılara, çocuklara, kadınlara herkese ALLAH a şükür sağlığım yerinde fakat daimi düzenli bir işim yok uzun süredir, en son 2013 eylülünde işimi bıraktım sonra girdiğim hiç bir iş tutmadı 1 hafta içinde çıktım 2013 ten sonraki ilk işim 2 vasıta idi 3 gün gittim 4. gün çıktım saat 8 de orda olmam lazım ilk otobüs e binsem bile 9:30 da anca varıyordum ve çıktım komşumuz var onun bir komşusu yeni küçük restorant açıyordu gittim, işe kendimi verdim yeri tanıtmak için broşür dağıttım 50 küsür km yaptım arabamla hiç işim değilken toz pas sildim 4. günün sonunda eve vardığımda adam şu an elemana ihtiyacımız yok dedi beni mantı açan kadını aşçıyı çıkardı parada vermedi öyle kaldı, sonra aradı bi ara açmadım telefonu ahımı aldı şu an dükkanına günde 2 kişi ha geliyor ha gelmiyor, en son bir arçalik bayine başvurdum çalışanları küfür ediyor, ürünü teslim ettiğimiz evlerin bayanlarının arkasından dil sallıyor apartmandan çıkınca aauuuvvvvv diyor bela okudum ilk günün sonunda çıktım işten milletin arabası var işe sabah gidiyor akşam geliyor keyfi yerinde parasını kazanıyor, ama benim işim yok. 3 aydır intihar etmek aklıma geliyor artık, lanet ettim bu hayattan bazen ALLAH ın yakasına yapışasım geliyor böyle biriyken bana neden daimi iş araba düzgün iş arkadaşları nasip etmiyorsun benle alıp veremediğin nedir diye

isyan ettiğim zaman dua ediyorum ALLAH ım affet bunu istemedim diye isyan etmek istemiyorum ama edilmeyecek gibide değil, benim durumumda olan var mı ? yoksa sizce ne yapmalıyım

Isler iyi giderken sorgulamiyoruz neden iyi gidiyor diye ama isler kotu gittigi zaman allahim neden kotu gidiyor diyoruz ben artik kabullendim fazla kafaya takma kendine zarar verme olucagi varsa olur yoksa olmaz

• allah diye bir şey olmadığındandır panpa

sen iyi bir insan olduğunu düşünüp bunun karşılığını almak istiyorsun ancak seni cezalandırıp mükafatlandıracak üstün bir güç yok. seni sürekli izleyip düşüncelerini okuyan, geleceği gören, hatasız bir adalet dağıtıcısı yok. hatta şöyle bir yazınca bunlar baya deli saçması düşünceler

senin dediğinin doğru olması için dünyada kötülük yapan herkesin başına kötü olayların gelmesi gerekiyordu; tersi ise iyiler için geçerli olmalıydı ama gördüğün gibi yok öyle bir şey
  • Dostum allah seni boyle siniyor o imrendigin yasama sahip olanlarin sinavi da baska yada henuz sinava girmediler. Sundan emin ol bu dunyada herkes esit zorlukta sinava giriyor ama sinav alanlari ve zamanlari farkli.

Sana tavsiyem allaha sukretmen elindekiler icin elimde ne varki deme saglikli olmak da bir varlik sonucta. Bol bol dua et allahtan yardim iste ve ickiyi birak.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazukan

Dostum allah seni boyle siniyor o imrendigin yasama sahip olanlarin sinavi da baska yada henuz sinava girmediler. Sundan emin ol bu dunyada herkes esit zorlukta sinava giriyor ama sinav alanlari ve zamanlari farkli.

Sana tavsiyem allaha sukretmen elindekiler icin elimde ne varki deme saglikli olmak da bir varlik sonucta. Bol bol dua et allahtan yardim iste ve ickiyi birak.

Hocam benim sağlığım yerinde çok şükür hergün şükreder dua ederim elimde olanlar benim değil babamın kazandıkları ben kendi kazandıklarımı istiyorum ALLAH a sadece sağlık için değil iş araba sahibi olup onun içinde şükretmek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody35

quote:

hadisler var ya onlar ney

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.