Şimdi Ara

Alkolluyken uyuyamama sorunsali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu sizde de oluyor mu? Cok allolluyken uyuyamiyorum. 4de yataga girdim ve saat 8e geliyor hala uyuyamadim. 4 saattir yatagin icinde cebellesiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciddi Lama -- 31 Ocak 2013; 7:45:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkollüyken Uyuyamama Sorunu

Alkol aldıktan sonra uyumakta zorlanmak yaygın bir sorundur. Alkollüyken uyuyamamanın nedenleri şunlardır:

• Alkol uykunun REM evresini engeller: Alkol, uyku döngünüzü bozarak REM evresini baskılar. REM evresi, rüya gördüğünüz ve duygularınızı işlediğiniz önemli bir uyku evresidir.
    • Alkol diüretik etki yapar: Alkol, idrar söktürücü bir maddedir ve bu da dehidrasyona neden olabilir. Dehidrasyon uyku sorunlarına yol açabilir.
    • Alkol vücut sıcaklığınızı düşürür: Uykuya dalmak için vücut sıcaklığınızın düşmesi gerekir. Alkol ise vücut sıcaklığınızı düşürerek uykuya dalmanızı zorlaştırabilir.
    • Alkol kaygıyı artırabilir: Alkol, bazı kişilerde kaygı ve huzursuzluk duygularına neden olabilir. Bu duygular uykuya dalmayı zorlaştırabilir.

Alkollüyken Uyuyamama Sorunuyla Başa Çıkma

Alkollüyken uyuyamama sorunuyla başa çıkmak için şu ipuçlarını deneyebilirsiniz:

• Uyumadan önce alkol alımınızı sınırlayın: Uyumadan önceki birkaç saat içinde alkol tüketiminden kaçının.
    • Yeterli sıvı tüketin: Alkol aldıktan sonra bol su için. Dehidrasyonu önlemek uyku kalitenizi artırmaya yardımcı olabilir.
    • Uyku ortamınızı optimize edin: Serin, karanlık ve sessiz bir yatak odası uykuya dalmanıza yardımcı olabilir.
    • Yatmadan önce rahatlatıcı aktiviteler yapın: Sıcak bir duş alın, kitap okuyun veya yatıştırıcı müzik dinleyin.
    • Alkolden sonra kafein ve nikotinden kaçının: Kafein ve nikotin uyarıcı maddelerdir ve uykuya dalmanızı zorlaştırabilir.

Alkollüyken uyuyamama sorunu devam ediyorsa, altta yatan bir tıbbi durumun olmadığından emin olmak için bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bi ayağını yere koy yarım saat sonra uyursun
  • Çok içince olur öyle.
    Ya uyuyamazsın yada yarım yamalak uyursun (hiçbir işe yaramaz o uyku)
  • Kasa yan yatikmi uyuyon?

• İcme

• Kalabalık mekanlarda 70lik bitiririm hiçbirşey olmaz oturduğum gibi kalkarım.
    Evdeyken iki arkadaş 35erlik bitiririz yine birşey olmaz fazla. Yatmadığım sürece.
    Ama tek başımaysam 2,3 bira bile içsem kafamı yatağa koyduğumda anormal bir baş dönmesi ve mide bulanması oluyor o yüzden yatağa girmeye cesaret edemiyorum 1,5 saat boyunca.
  • Ben fena uyuyorum valla, bazen sırf bu yüzden evde yalnız içerim.Sadece uyuyabilmek için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UYUYAMAMA KORKUSU
    4 yıl önce açıldı
    Pis yakit belirtileri
    3 yıl önce açıldı
    Arabada su yokken kullanilmasi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne yalan soyleyeyim beni de ickiden soguttu bu durum.İctikten sonra ne uyanik kalabiliyorum ne de uyuyabiliyorum.İlla alkolun etkisinin gecmesi lazim.

• balkona çık yarım saat 45 dakika bekle işe yarayabilir. ( bende yarıyor özellikle kışın :D )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.