Şimdi Ara

Alkollü bisiklet kullanmaktan ceza yedim. Ne yapabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
3
Favori
17.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    anlamakta güçlük çektiğinizi düşünmekteyim.
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    tarafını bu kadar belli etme
  • Bisiklet : (Değişik: 12/7/2013-6495/13 md.) Üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği
    döndürülmek suretiyle hareket eden motorsuz taşıtlardır. Azami sürekli anma gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü
    düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevrilmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen
    elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer.

Görüldüğü üzere bisiklet bir taşıt-araçtır. Seninde belirttiğin üzere bu aracı alkollü olarak kullanmışsın. Alkollü araç kullanmaktan ceza yediğine göre alkol testi yapılmış ve izin verilen sınırın üstünde çıkmış. Şikayet yada itiraz edilebilecek bir durum göremiyorum. Ayrıca ilk değilsin bisiklet ile trafik kurallarına uymayarak ceza yiyen kişier var.

• quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

quote:

Orijinalden alıntı: SıradanBirKullanıcı

nerede sorun var hocam

Bisikletin alkol alması gibi bir sorun var.

Bisikletle beraber alkol almislar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sulh ceza hakimligine itiraz icin basvur. Cezanin sana tebliginden itibaren 15 gun icinde

• SıradanBirKullanıcı S kullanıcısına yanıt
    Alkollü bisiklet kullanılmaz.

Alkollü, bisiklet kullanılır.

• Madem polis var inip eline alarak gitseydin ya yanindan

• Karşim biskılet ile bana çerpsan ben ölsem kim verecak hesabini söyle bakalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KhaZiggs kullanıcısına yanıt
    bisikletin gittiği hız nedir allah aşkına

En fazla olacağı sana çarparım, yere düşersin sonra kafanı bi yere çarpar ölürsün. Oda artık senin vaktinin gelmiş olduğu anlamına geliyor. İç organlarını dağıtacak hızda vuramayacağıma göre bence sorun yok
  • quote:

bir yere ulaşmak için ayaklarımla yürüyorum. O zaman ayaklarımda bir araç. O zaman her sarhoşa ceza kesilsin.

Fark etmez ayaklarını kullanarak yaya ışığı yanmadan karşıya geçsen bile kanunen ceza yersin.

• Adam bisikletin araç olmadığını söylemiş, hâlâ sarhoş belli.

• Bisiklet bir ulasim aracidir. Bu cezayi haketmissin iste alkollu kullanarak ben de bisiklet suruyorum ve alkol kullaniyorum ama caddeye trafige cikarken degil/
  • Karayaloları kanunundaki tanımlar

Araç:Karayolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır.

Karayolu : Trafik için, kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır

Aynı kanunun alkol ile ilgili maddesi; Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri almış olan sürücüler ile alkollü olan sürücülerin karayolunda araç sürmeleri yasaktır.

Yani cezaya itiraz için yalnızca sürdüğün yerin karayolu olmadığı iddiasıyla itiraz edebilirsin ki o yer bisiklet sürmeye uygunsa karayoludur diyebiliriz geniş yorumlarsak. Yapabileceğin bir şey yok şu durumda itiraz edersen boşa masraf. Erkenden öde kurtul. Alkollü bisikle sürerek yayaları tehlileye atmamaya çalış

• quote:

bisikletin gittiği hız nedir allah aşkına

En fazla olacağı sana çarparım, yere düşersin sonra kafanı bi yere çarpar ölürsün. Oda artık senin vaktinin gelmiş olduğu anlamına geliyor. İç organlarını dağıtacak hızda vuramayacağıma göre bence sorun yok

Yaw bırak Ellahının aşkına yaw

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde bisiklet icin ehliyet de gerekiyor diye biliyorum ona niye ceza kesmemisler

• MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    Bisiklet alkollu kullanilir. Dogrusu bu.

• Lafa gelince “yolda bisikletlileri görün farkedin biz de bir aracız” diyorsunuz sizi araç yerine koyup trafikte alkollü yakalayınca “e biz araç değiliz spor amaçlı bisiklet sürüyoruz” diyorsunuz. Kusura bakmayın da adama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler

• Avrupada alkollu bisiklet surenin ehliyeti varsa onada el konuluyor.

• Ceza yazmaması gerekir yasal olarak öyle bir yasa yok diye biliyorum.İtiraz edebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.