Şimdi Ara

alkole yapılan haksız ve insafsız zam ve vergiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tamam bir dinin mensubu olabilirsiniz sevmiyor olabilirsiniz ama seven ve içene neden kendi şeylerinizi dayatıyorsunuz ?

bakın bir bira yurt dışında gazoz su niyetine tüketiliyor sudan ucuz bazı yerlerde 1 lira bile değil ama sen gelmişsin bi dikimlik bira için 10 lira istiyorsun

bunlada yetinmiyorsun ülkende üretilen rakı yahu türk rakısı vergisiz ham fiyatı 50 lira bile değil

alın sputnik haberin hesabı

Yapılan hesaplamalara göre, 1 litrelik rakıdaki her 4 kadehten 3'ünün parası Maliye'ye vergi olarak gidiyor. Geriye kalan 1 kadehin parası ise alkol üreten firmalara, çok küçük bir kısmı da dağıtıcılarla bakkal ve bayilere gidiyor. Zamdan önce, şirketlerinin üretim maliyetini, karını, dağıtıcı payı ve bakkal bayi karını ekleyip 41 lira 43 kuruşa reyona koyduğu litrelik rakı vergiler nedeniyle 162 liraya tüketiciye ulaştırılıyordu. Şimdi yine aynı maliyetle reyondaki rakı 177 lira 24 kuruşa satılacak.

şimdi bizim ülkemizde üretilen rakı bira şarap ne demeye yurt dışında daha ucuza satılıp içiliyor ? bu bildiğin insafsızlık değilmi ?

hadi yabancı markalarıda geçtim türkiyede yüzde yüz yerli malı yeni rakı ne diye 200 lira satış fiyatlarına çıkıyor ?

ay başı bir carslberg keyfim vardı onunda içine ettiniz artık bira şarap kitleri falan alacağız

• Tamammen haklı bi isyan. herşeye eyvallah çekilirse olcağı daha da kötüsüdür
  • Ohhh iyi olmus umarim daha cok vergi gelir alkol ve sigaraya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-E-K-

Ohhh iyi olmus umarim daha cok vergi gelir alkol ve sigaraya
    oh iyi olmuş diyorsunda o alkol ve sigaranın vergisi ile imam cami müezzin maaşşlarını ödüyorsun

o maaşların bir kısmı ile cami yapıyorsun kuran basıyorsun vaaz veriyorsun o vaazlere çocuklarını götürüyorsun o camilerde namaz kılıyorsun o maaşları alan müezzin ve imamların sohbetlerini dinliyorsun önerdikleri duaları ediyorsun o kuranları okuyorsun

bu ne iki yüzlülük ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 2 Ocak 2019; 14:14:51 >
  • The SATANİST kullanıcısına yanıt
    Ateistim ben bana ne

Icki ve sigara ne kadar olursa olsun almak zorundaysan alirsin

Devlet istegi gibi zam yapabilir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caydırıcı bir tepki gelmesi lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ateistim ben bana ne

Icki ve sigara ne kadar olursa olsun almak zorundaysan alirsin

Devlet istegi gibi zam yapabilir..
    ateistim ben banane yok konuyu okumadınmı ? sevmiyor içmiyor olabilirsin ama içene karışamazsın almasına engel olamassın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pazar günü 30'luk efese 14₺ verdim🙁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The SATANİST kullanıcısına yanıt
    Icmene engel olan karisan mi var
    Istiyorsan ic tabii paran varsa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın artık camilerin parası ödeniyor muhabbetini. Yüksek gelirim var, dindar değilim, eşim içiyor. Ben içmiyorum. Türkiye de bana göre 1 futbol 2 alkol yasaklanmalı. Fazla bu ülkeye.

Eğer olay vergi ise. Sadece alkol ve sigarada değil herşeyde vergiler muazzam derecede fazla. Bunun sebebi şuandaki 60 yaş grubunun kafa politikası. 20 sene sonra ekonomi çöküp iş savaş başlamazsa sorun çözülecek. He ben 20 sene Yaşar mıyım diyorsanızda orasınıda kendi seçiminiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Bırakın artık camilerin parası ödeniyor muhabbetini. Yüksek gelirim var, dindar değilim, eşim içiyor. Ben içmiyorum. Türkiye de bana göre 1 futbol 2 alkol yasaklanmalı. Fazla bu ülkeye.

Eğer olay vergi ise. Sadece alkol ve sigarada değil herşeyde vergiler muazzam derecede fazla. Bunun sebebi şuandaki 60 yaş grubunun kafa politikası. 20 sene sonra ekonomi çöküp iş savaş başlamazsa sorun çözülecek. He ben 20 sene Yaşar mıyım diyorsanızda orasınıda kendi seçiminiz.
    alkolü yasaklarsan olacakları söyleyim

1.isyanlar

2.el altından kaçakçılık

3.artan suç oranları

alkolü amerika yasakladı bunlar olunca yasağı koyduğu gibi kaldırtdı dahada yasağın esamesi okunmadı
  • quote:

Icmene engel olan karisan mi var
    Istiyorsan ic tabii paran varsa
    evet var değerinin üstüne aldığın fahiş vergiler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.