Şimdi Ara

Alkol sınırı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
72.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar alkol yasal sınırı bildiğimiz üzere 50 ama anlamıyorum neye göre kime göre...Bazı insanlara 2 bira değil 10 bira bile etki etmez ama bazıları 1 bira içtiğinde bile başı beyni dönüyor böyle bir adamın 2 bira içip trafiğe çıktığını farzedelim ve polis çevirmesine girdiğini düşünelim...

Sonuç ne olur aldığı alkol yasal sınırda ama ayakta duramıyor bilinçsiz hareketler yapıyor..polis bir işlem yapabilir mi bu adama?

Bu arada 1 biranın promili 25 tir.

Hangi içkinin kaç promil olduğunu neye göre düşündün bilmiyorum ama yanlış düşünüyorsun...

Tam olarak bilimsel bir kavram değildir. 1 bira sende 25 promil etki gösterir ama başkasında 60 olur. Kandaki alkol miktarını gösteren bir terimdir.

Bazen bir 33lük biradan bile ehliyet gider.

Bir arkadaşımla barda 33lük bira içtik. 5dakika sonra telefon geldi, yarıda olan biraları hemen kafamıza diktik vede çıktık. Çıktıktan 300metre sonra çevirmeye girdik. Bizimkide nasılsa 33lük içtik promil çıkmaz diye gayet rahat. Ancak üfledikten sonra rahatlık gitti vede 50üzerindeki promille şaşkına döndü.
    Polise sadece 33lük bira içtik hiç bir etkisi yok demesinden sonra gelen cevap şu oldu; koçum keşke bunu başta söyleseydin 4-5 dakika kenarda beklemene izin verirdim gerçekten 1 tane 33lük içtiysen zaten 5 dakikaya etkisi kalmaz sorun olmaz ancak söylemeden üfledin. Kayıtlara geçti. Ehliyet lütfen!

Yani 1 bira içsemde birşey olmaz deme. Bu tamamen hurafedir. Hatta yanında 1-2 sigarada içtiysen tamamdır.
    1-2 bira içsende bilincinde birşey olmayabilir ancak polisler çevirdiğinde bunu anlatamayabilirsin.

Hem cebiniz hemde ruhunuz için alkollü araç kullanmayın.

Yaşasın reinheitsgebot

• 1 bira 25 promil olsaydı benim ehliyetim gitmezdi
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon dostu

Arkadaşlar alkol yasal sınırı bildiğimiz üzere 50 ama anlamıyorum neye göre kime göre...Bazı insanlara 2 bira değil 10 bira bile etki etmez ama bazıları 1 bira içtiğinde bile başı beyni dönüyor böyle bir adamın 2 bira içip trafiğe çıktığını farzedelim ve polis çevirmesine girdiğini düşünelim...

Sonuç ne olur aldığı alkol yasal sınırda ama ayakta duramıyor bilinçsiz hareketler yapıyor..polis bir işlem yapabilir mi bu adama?

Bu arada 1 biranın promili 25 tir.

sınırlar max seviyede alkola dayanalıklı insanlar içinmi var?
    -
    ayakta duramayan ancak sınır içinde kalan adama yasal oolarak birşey uygulayamaz, yasal olmadan ne yapar bilemem :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 15 Haziran 2010; 1:54:56 >

Orijinalden alıntı: tolgacem

2 50 lik içtim hemen araba kullandm 10dk sonra cevirmede ufledm devam edin dediler

Eyi halt ettin.

2 bira rakım bolge psikoloji farketmez bana hic bisey yapmaz...
    istanbulda cok kontrol var.

biz gecen yaz örene kaçmıstık eve donerken uzun yolda bardan önumu gormuyordum adam gibi kafam trilyondu ona ragmen gittik eve ne bi polis ne birşey :)

alkollu kullanılır arabada cok içmeyeceksin sınırını bilicen
  • Şimdi zaten bu 50 promil alkolün vücüudunuza yaptığı etkiyi gösterir. Yani arkadaşların dediği gibi kiminde bir bira 30 promillik etki yaparken başka bir kişide aynı miktar çok daha fazlasını ya da azını yapabilir. Zaten bu 50 promilde buna göre belirlenmiştir. Diğer yandan hiç içki içmeseniz bile ölçümlerde belli bir promil gözükebilir. Bu sebeple herhangi bir sabit ölçüden bahsedemeyiz. En iyisi alkollü trafiğe çıkmamak. Alkole karşı çok dayanıklı bir bünyem olmasına rağmen bir kere bile alkollü trafiğe çıkmadım çıkmam. Çünkü isterseniz rakıya ekmek doğrayıp yiyebilecek bünyeniz olsun alkol muhakkak reflekslerinizde zayıflık yaratabiliyor. Bu tıpkı uykusuzluk gibi. Bu sebeple alkollü trafiğe çıkmayalım.

bagdat caddesndeki petrol ofisine gittik sonra bayagı hızlandm ara sokaga girdm toplayamadm kaldırıma cıktım.

diorm bi insana vursaydm yada arabaya nolucaktı

o yuzden kendimi biliyorum 1 2 bira içerim ole cıkarm illa içiceksem..

Sonrasında polisle timsah yürüşü de yaptınmı?

Hatta şu öndeki de sen olabilirmisin. Sanki yerde 8. tuborgu arıyormuşsun gibi

Alkol sınırı!

ben yerde bira aramam merak etme.. istanbuldaysan kardeş içeriz beraber yerden bira fln bunlarıda dusunme.. ısmarlarız misafirimize

ama bidaha 7 8 tane içip kullanmam... sen kullanırsn ehliet varsa tabi

bişey yapmadık polisle kadıkoyde balonun orda uskudara dogru giderken cevirmede ufledm
    ehliyet ruhsat gosterdim devam dediler
    2 tane normal bira efes.. yeni içmiştim. yani insanlarda promil farklı işlio.

ben yerde bira aramam merak etme.. istanbuldaysan kardeş içeriz beraber yerden bira fln bunlarıda dusunme.. ısmarlarız misafirimize

ama bidaha 7 8 tane içip kullanmam... sen kullanırsn ehliet varsa tabi

Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

• En son içtiğim bira sanırım 5-6 sene önce idi. Şunu söyleyebilirimki ben herhangi bir içkide daha yudum aldığımdan itibaren bende kana çabuk karışıyor. Yani ayaklarıma kadar etki yapıyor bunu hissedebiliyorum. Bırak 1 birayi sanırım ben 1 yudumla ceza alan kişi olarak tarihe geçerdim diye düşünüyorum. Tabi içki içmediğim için orası imkansız

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • siz nefes aldığınızda ciğerleriniz o hava ile kanınızı temizler, nefes verdiğinizde kandan ayıklanan bir sürü şeyi dışarı atarsınız. Kandaki alkol de bu vesile ile dışarı atılır. Promil metre de bunu olçerek kafanızın ne kadar iyi oduğunu saptar. Bir bira içip zom olan adam alkolmetreye uflerse tahminen 50 promilin ustunde çıkar.

Benden örnekler:

- 3 tane 50'lik biranın sonuncusunu alkol muayenesinden yarım saat once icip, muayeneye takılınca 35 promil çıkmıştı.

- Bir 33'lük efes içtikten 15-20 dakika sonra muayeneye girdiğimde 7 promil çıkmıştı.

- Tam olarak ne kadar, ne içtiğimi hatırlamıyorum ama, bahar şenliğiydi, öğlen 3'de içmeye bira ile başladım, 9 gibi bıraktığımda vodka içiyordum. 2.5 saat sonra çevirmeye takıldığımda 47 promil çıktı bir kere... Zaman çok önemli. 4-5 bira içtiyseniz son biradan 2 saat sonra 50 promilin altına inersiniz.

Ancak durum böyle diye de rahatlamamak gerekir, başkalarının ve sizin canınız söz konusu iken bu kadar rahat olunmaz. Kimsenin canına bir zarar gelmese bile, bir kazada 1 promil alkollü bile olsanız sizin kaskonuz hasarınızı odemez.

• hatırladığım kadarıyla promil hesabı 72 kiloluk bir insanda denenip yazılmış.yani 2 bira 72 kiloluk insanda 50 promil çıkıyorsa 100 kiloluk adamda belki 20 promil çıkacak.
    "17 Seat Leon 1.6 TDi Style Plus - Dell Inspiron 7559 - Maden &amp; Met. Malz. Mühendisi - DEU ÇAP - YouTube
  • Alkolü aldıktan kısa süre sonra üflerseniz yüksek çıkar. Bende 121 promil çıkmıştı , hastanede 53 promil olduğu tespit olmuştu. Kısaca alkolü kafaya dikip direksyona geçmemek gerekiyor. Mutlaka ki içki aldıktan sonra en az 1 saat beklemeli ve kahve ve benzeri ürünler tüketilmeli.

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Promil çıksa yeterli diye bir haber vardı.

http://www.medyatutkunu.com/2013/02/19/trafikte-1-promil-ile-yakalananlara-bile-2-yil-hapis-cezasi-geliyor/

Şu anki güncel ceza 0,50 üzerinden hesaplanıyor ve bu devam edecek. 0-0,99 arası güncel ceza uygulanacak. ancak 1,0 ve üzeri promil için hapis cezası isteniyor. Farklı türlü anlamayın, doğrusu bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Alkolü aldıktan kısa süre sonra üflerseniz yüksek çıkar. Bende 121 promil çıkmıştı , hastanede 53 promil olduğu tespit olmuştu. Kısaca alkolü kafaya dikip direksyona geçmemek gerekiyor. Mutlaka ki içki aldıktan sonra en az 1 saat beklemeli ve kahve ve benzeri ürünler tüketilmeli.

i olhiç içmemeyi denesek daha iyi olmazmı
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.