Şimdi Ara

Alınması en karlı araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem fiyat performans olarak hem de 2. Eldeki deger kaybi az olacak sekilde sizce hangileridir ?
    2017 mazda 3 120 bine bulduk bayagi donanimli. Fakat 2. Elden cekiniyoruz ileride.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabadan elde edilen kar suni kar.

Dediğin vakit dolar 3.6 liraydı, 62 küsüre almışsın, 17.430 dolar yapar.

Şu an 4.6 lira, 74 bine satsan 16.086 dolar yapar.

Yani zarar etmişsiniz.

Yada daha iyi bir araca geçmek isteseniz üstüne koyacağınız para 1-1.5 yıl önce ne kadardı, şimdi ne kadar olacak? Bunun cevabı da kar etmediğinizi gösterir.
  • ucuz alırsın ucuz satarsın neden çekiniyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz alma ucuz satma olayi yok. Sifir arabalarin hepsinin fiyati yakin ama 10 senelik volkswagen hayvan gibi degerini korurken digerleri korumuyor.

• Sözlük Sevdalısı kullanıcısına yanıt
    O zaman hayvan gibi bir VW al konu kilit üye ban
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

• vw veya honda al. Kesin kar edersin. 2017 ocak ayında 62.750 ye almış olduğum polo şu an 74 bin tl.
  • Alması en karlı araç işine en çok yarayacak araçtır. Amacın sadece ikinci el değerinin yüksek olması ise toyota ve vw alman lazım. Toyota corolla al mesela, akmaz kokmaz bozulmaz. bakımdan bakıma götürür başka da masraf yapmazsın.

Öte yandan yine corolla örneğinden gidelim. Bir dönem corolla kullanmış ve toyota araçları seven birisi olarak söylüyorum; f/p canavarı diyeceğin araçların neredeyse tamamı orta sınıf aile araçlarıdır. Evet akmaz kokmaz, ama heyecan da vermez.

O yüzden bence senin için en karlı araç her zaman f/p aracı olmayabilir. Mesela az km yapıyorsundur, bekarsındır vs. gidersin ucuza ikinci el coupe bir araç alırsın. Araç sana öyle şeyler yaşatır, öyle ortamlara sokar ki üç beş bin zarar etmeyi gözün görmediği gibi o aracı iyi ki almışım dersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Hocam dalga yapilacak bir konu degil. Vw de alabilirim zaten ayrica model vs icin de tavsiye istedim. Fiyatini en cok koruyan araclar nelerdir diye arastiriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sözlük Sevdalısı

Hocam dalga yapilacak bir konu degil. Vw de alabilirim zaten ayrica model vs icin de tavsiye istedim. Fiyatini en cok koruyan araclar nelerdir diye arastiriyorum.

Alıntıları Göster
    Çok da güzel dalga yapılacak konu olmuş. Konuştuğun kişiler muhtemelen baban yaşında adamlar ama sen hem saçma yorum yapıp hem de saygısızlık ediyorsun.

Doğru cevabı sen vermişsin zaten; Babana söyle, hayvan gibi bir Volkswagen alsın.
  • valla ben araç maraç almam, şimdi ise en karlı çağdaş marketen çıkacağını hayal ettiğim tesle model x , en karlı araç olurdu,,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozr2pkr

vw veya honda al. Kesin kar edersin. 2017 ocak ayında 62.750 ye almış olduğum polo şu an 74 bin tl.
    Arabadan elde edilen kar suni kar.

Yani zarar etmişsiniz.

Yada daha iyi bir araca geçmek isteseniz üstüne koyacağınız para 1-1.5 yıl önce ne kadardı, şimdi ne kadar olacak? Bunun cevabı da kar etmediğinizi gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 25 Haziran 2018; 14:47:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Çok da güzel dalga yapılacak konu olmuş. Konuştuğun kişiler muhtemelen baban yaşında adamlar ama sen hem saçma yorum yapıp hem de saygısızlık ediyorsun.

Doğru cevabı sen vermişsin zaten; Babana söyle, hayvan gibi bir Volkswagen alsın.

Alıntıları Göster
    Anlamadım saygısızlık nerede ? Siz neden bahsediyorsunuz ya kendi kendinize çalıp oynuyorsunuz. Soru basit, cevabi da genelde sakayla karisik volkswagen veya toyota demisler. Ee burada sizi kaşındıran durum nedir onu anlamadım ? Internet ortamı diye bu ego nereden geliyor anlamadım ki.
    Babana soyle falan ? Babam alacak nerede demişim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sözlük Sevdalısı -- 25 Haziran 2018; 14:29:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Yani zarar etmişsiniz.

Alıntıları Göster
    Hocam dediginiz kesinlikle mantikli. En az zarar ettiren diyelim en mantiklisi.

• olabilecek en ucuz aracı al, iki sene bin aldığın fiyatın üzerine sat, kolaydı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota Chr hibrit nasil sizce arkadaslar ?

• Sözlük Sevdalısı kullanıcısına yanıt
    Genel geçer olarak arkadaşın dediği gibi vw-honda falan diyebiliriz.

Ama modele göre durum değişebiliyor. Ucuz aldığını ucuza satabileceğin modeller de aynı kapıya çıkıyor. Ama yani piyasada yokları oynayan, aykırı araçlar hariç büyük zarar edeceğiniz araç yok diyebiliriz. Onlar da yine ucuza al ucuza sat kapısına çıkıyor aslında.

Allah korusun arabayla ağır hasarlı kazaya karışıp değer düşürmek harici büyük zarar olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 25 Haziran 2018; 14:52:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Yani zarar etmişsiniz.

Alıntıları Göster
    İşin gırgırı hocam. Kar etmediğimi biliyorum sonuçta sadece benim araç değil bütün araçlar pahalandı. Şu an benim aracı sattığım fiyatla bundan iyisini alamam bunun farkındayım. Yani model ve temizlik bakımından.

• honda'nın 2. ellerine bir bakmanızı tavsiye ederim.alırken hem performansları sıfıra yakın denecek kadar iyi hem de elden çıkarırken değer kaybetmiyorlar.
  • Clio polo al maden almış olursun madennnnn

• Geçtiğimiz sene kasım ayında ev almak için mevcut aracımı satmıştım artan paranın üzerinde biraz ekleyip idarelik araç bakarken arkadasımın 2010 model otomatik beyaz fd6 civigini aldım 54 bin tl ye şuan aracıma 67 bin tl teklif var.ben ömrümde bu kadar pirim yapan bişey daha görmedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.