Şimdi Ara

Alınık: 20 Adet ASUS EN8800GTS/HTDP/640M

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus marka EN8800GTS/HTDP/640M model ekran kartından 20 Adet arıyorum. Piyasada bulamadım :( Üretimden kalktı diyorlar. Belki temin edebilen yada nerden temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilecek birileri çıkar.

Ürünün linki: http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=6&l3=442&l4=0&model=1455&modelmenu=1

Ürün 640MB DDR3 bellekli ve 320-bit memory interface'e sahip olmalı.

Alınık: 20 Adet ASUS EN8800GTS/HTDP/640M

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• internet kafedemi kullanacaksınız?
  • Birincisi bulmanız olanaksız..
    Ve bulsanız da tahmini 170 180 YTL den aşağı olmaz gerçek piyasası bu...
    Ama bence 8800GT almanız daha iyi olur. Şayet kafe için falansa.
  • bencede 4850 alın kafeye uzuuuuuuuuuuun süre yeter günümüzde kafelerde hala fx5500 ler falan kullanılıyor hesap edin artık.
  • Bu devirde bu kadar adet eski model 8800GTS ne için istenir, internet kafe değildir bence. Olsa olsa söz verilmiş eski bir sipariş yada yedek malzeme ihalesi falandır. 640MB 8800GTS yi 120-130 ytl den bulabilmen mümkün ama bu kadar adet ve ASUS olanını bulmak gerçektende zor. ASUS 8800GTS 640MB şartsa biraz fazla fiyat çekerek (150-160ytl gibi) birer ikişer toplanabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DH.Ethem

Bu devirde bu kadar adet eski model 8800GTS ne için istenir, internet kafe değildir bence. Olsa olsa söz verilmiş eski bir sipariş yada yedek malzeme ihalesi falandır. 640MB 8800GTS yi 120-130 ytl den bulabilmen mümkün ama bu kadar adet ve ASUS olanını bulmak gerçektende zor. ASUS 8800GTS 640MB şartsa biraz fazla fiyat çekerek (150-160ytl gibi) birer ikişer toplanabilir.

Evet böyle bir durum için gerekli. Aynısından 20 tane bulan olur, birde fatura keserse epey bir kâr yapar gibime geliyor :) Bazen verilen sözler paradan daha değerli oluyor Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bleach -- 6 Ağustos 2008; 1:52:53 >

• Bilirim bilirim. Tahminim tuttu işte. Bende 2002 yılında 25adet 16bit ISA SES KARTI için Ankarayı karış karış dolaşmıştım. Bizimki söz verilmiş bir sipariş değildi, Emniyet Genel Müdürlüğünden aldığımız bir yedek parça ihalesiydi. Eski PC ler için istenen ses kartlarını bulana kadar göbeğim çatlamıştı.

640MB 8800GTS şu an satılmak istense 130 ytl den fazla veren olmaz ama dediğim gibi fazla fiyat çekerek 20 tane bulma işini hızlandırabilirsin. Ancak tahminimce 3-4 büyük ilde arasan bile zar zor 20 adet ASUS 8800GTS bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH.Ethem -- 6 Ağustos 2008; 1:58:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıkçası 50-100 ytl fazla vermek sorun değil. Benim aramam mümkün değil, asıl işim bu değil.

Sonuçta 20 tane (18 kesin +2 yedek) ekran kartı lazım, bulabilirsek kolayımıza gelecek.

Eğer ikişer üçer toplayıp teklif veren olursa muhtemelen alırız. Tabi bu çabanın karşılığını da veririz gibime geliyor :) İlginize teşekkürler...

• ben yarından itibaren alım yaptığımız firmalara bir ihale şartnamesi göndereyim. 3-5 tane buluruz gibime geliyor. ben herhangi bir ücret istemem de, şimdi firmalar stoklarına giriş fiyatlarını öne möne sürerlerse hoş olmayabilir. bu tip eski bir ürün anca büyük kurumsal firmalarda çıkar bir kaç tane, onlarda da ağır bürokrasi nedeniyle fiyatlandırma, 55 yılda bir yapılıyor. x800lere 450 ytl isteyen büyük firmalar var, tabii fiyatı bilgisayar otomatik veriyor.
  • Eğer ihale tipi alım değilse 20 kartı bulmak cidden zor. Ama ihale ise iş kolay: Kuruma ASUS 8800GT verilir. Yanına da ASUS distribütöründen alınacak bir yazı eklenir. 8800GT nin daha üstün bir model olduğu belgelenir vs. vs. Yıllar önce BT sektöründe çalışırken ben buna benzer bir şeyi yapmıştım. İyi alışverişler dilerim.

quote:

Orjinalden alıntı: Bleach

quote:

Orjinalden alıntı: DH.Ethem

Bu devirde bu kadar adet eski model 8800GTS ne için istenir, internet kafe değildir bence. Olsa olsa söz verilmiş eski bir sipariş yada yedek malzeme ihalesi falandır. 640MB 8800GTS yi 120-130 ytl den bulabilmen mümkün ama bu kadar adet ve ASUS olanını bulmak gerçektende zor. ASUS 8800GTS 640MB şartsa biraz fazla fiyat çekerek (150-160ytl gibi) birer ikişer toplanabilir.

Evet böyle bir durum için gerekli. Aynısından 20 tane bulan olur, birde fatura keserse epey bir kâr yapar gibime geliyor :) Bazen verilen sözler paradan daha değerli oluyor Saygılar...

• ihale usülü olursa, marka model olamaz zaten yasal olarak. teknik şartnameye uygun olmak zorunda sadece. 512 MB ekran kartı diye düzenlenen bir teknik şartnameye göre GF6200 de verilebilir, GTX260 da.
  • Sağolasın qzwxec. Yasal olarak herhangi bir markaya işaret edilemez orası doğru. Ama burası da Ankara ve piyasa şartları oralarla aynı değil. Alımlar her zaman kanunlara ve ansiklopedik bilgilere göre yapılmıyor hocam. Şartnameler herhangi bir markaya işaret edemese de arka planda alımdan sorumlu bürokratlar hangi markayı istediklerini bir güzel söylüyorlar. Sıkıysa verme... Bir de burası kamu kurumlarıyla dolu ve Türkiye kamusal pazarının yarısına yakını burada. Diledikleri markayı ne şekillerle alabileceklerini birbrlerinden öğrenmeleri daha kolay oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: qzwxec

ihale usülü olursa, marka model olamaz zaten yasal olarak. teknik şartnameye uygun olmak zorunda sadece. 512 MB ekran kartı diye düzenlenen bir teknik şartnameye göre GF6200 de verilebilir, GTX260 da.

• Teşekkürler cevaplar için,

Tabiki daha güçlü bir kartı verip, bu daha iyi diyebiliriz ama bu daha iyi konusunda ispat distribitörden alınacak bir kağıt olamaz malesef. Bilgisayarda çalışan programların yeni kartla test edilip, yeni kartın en az eskisi kadar iyi olduğu somut olarak ispat edilmesi gerekir. Malesef prosedür böyle :( Dolayısıyla 1-2 milyar fazla verip istenilen kartı temin etmek çok daha kolay...

Saygılar

• Hocam 20 tane 640MB 8800GTS yi bulmanız aylar alabilir ve faturalı-garantili olmaz. Siz sattığınız yere 2-3 yıl garanti verecekseniz bu durum başınıza dert açar ve toplam maliyet aşırı derecede artar. Hatta benim tahminime göre Türkiyede genelinde 30-40 tane ASUS 640MB 8800GTS zor satılmıştır, çünkü bu kartlar zamanının en pahalı kartları. İkinci ellerine ulaşmak ta çok vakit alır.

Çok değil, 1 tane 8800GT ekran kartı alıp alıcı firma/kuruma götürüp test ettirseniz en fazla 1 hafta kaybedersiniz. Ancak alacağınız 20 tane 8800GT kart sıfır ve GARANTİLİ olur. Sizin firma/kuruma karşı vereceğiniz garantinin ekstra maliyeti olmaz.
    Saygılar ve iyi alışverişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 6 Ağustos 2008; 5:03:13 >

• Belki alakasız olacak ama yinede bilgi olsun diye söylemek istiyorum...
    inventus ta Palit 512 MB 8800GT ekran kartı 190 ytl... ve Asus 640mb 8800gts ile Palit 512mb 8800gt arasında performans açısından çok büyük farklar yok ama 8800gt daha performanslı bir kart... Keşke Asus 640Mb 8800gts diye bir zorunluluğun olmasa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilidan
    Sağolasın qzwxec. Yasal olarak herhangi bir markaya işaret edilemez orası doğru. Ama burası da Ankara ve piyasa şartları oralarla aynı değil. Alımlar her zaman kanunlara ve ansiklopedik bilgilere göre yapılmıyor hocam. Şartnameler herhangi bir markaya işaret edemese de arka planda alımdan sorumlu bürokratlar hangi markayı istediklerini bir güzel söylüyorlar. Sıkıysa verme... Bir de burası kamu kurumlarıyla dolu ve Türkiye kamusal pazarının yarısına yakını burada. Diledikleri markayı ne şekillerle alabileceklerini birbrlerinden öğrenmeleri daha kolay oluyor.

evet öyle, bunda firmaların stoksuzlukları da pay sahibi.

ben de çalıştığım işyerine alım yaparken, iki ayrı şartname hazırlıyorum ki, resmi şartnamede sadece donanımın yapabilmesi gerekenler varken, gayrı resmi şartnamede, marka-model-revizyon hatta distribütör, bazen de üretildiği ülke dahi oluyor. Eğer firma gayrı resmi şartnameyi tınlamazsa, almak zorunda kalsak dahi, satış sonrası servisle canlarından bezeceklerini ve bir dahaki ihalede kendilerinin haberdar olamayacaklarını öğreniyorlar.

• Hocam bende var.gerçekten süper oc değerleri bi harika

513mhz@660mhz GPU
    1200mhz@1750mhz Shader
    1600mhz@2200mhz Memory

3d Mark da aldığım sonuç ise q6600 ile 14200 puan .. İŞLemci 3.8 de ekran kartı oc lu..(belirttiğim değerlerde)

Ekran kartının oc sini kapatıyorum.. sonuc : 11100 puan ... 3k ya yakın bi performans artışı oluyor..
  • Herkese ilgisi ve yardımları için teşekkür ederim. Bulmak imkânsız olduğundan 1GB ramli 256bit ASUS EN8800GTS leri kabul ettirmeye çalışacağız. Sanırım %10 civarı daha performanslı görünüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.