Şimdi Ara

Aliexpressten parasini geri aldigim bufflar geldi Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aliexpressten iki adet buff siparisi vermiştim. 2 ay olmustu gelmedi diye dispute actim. satici parami geri verdi. kargo problemi olmustur falan dedi.bugun (3 ay oldu) kargocu bufflari getirdi.bufflarin parasinida geri almıştım.ne yapmalıyım ? bir sorun cikar mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• satıcıya söyle ürün geldi senden aynı tutarda ürün alayım yollama de. kul hakkına girersin yoksa !!!
  • ahmtmrt45 kullanıcısına yanıt
    Hukuki açıdan bir sorun olmaz, ancak siz o buffları içiniz rahat kullanabilecek misiniz? Sorunuzun cevabı ahlaki noktada, yani vicdanınızda yatıyor.
    İşin birde inanç noktası var, ama bu herkes için geçerli olmadığı için üzerinde fazla durmuyorum. Tavsiye olarak maksimum 15-20 liralık bir eşya için vebal almaya değmeyeceğini hesap edip paypal ile parayı geri göndermeniz yönünde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde Aliexpress satıcıları Türkiye'ye kargolarını 15-27 gün arasında yolluyor. 39 gün içerisinde gelmezse de paranızı iade ediyor. (Satıcıdan satıcıya değişir bazıları 45 günde gönderilmezse öderim gibi kuralları var). Sizin satıcınızın da belli bir gönderme süresi vardır bu süre dışına çıkınca size para iadesi yapmak zorundadır. Bunu zaten onlar göze alarak işlerini yapmaktadırlar. Hatta bunun için aynı alış-veriş sitesinde feedback sistemi vardır. Bunun gibi zamanında yollamayan satıcaları müşteriler, Aliexpress'e şikayet ederek sanal mağazalarını kapattırmaktadırlar ki işini düzgün yapan satıcılar kalsın.Satıcı yıldızlarından da üç aşağı beş yukarı satıcı profili hakkında tahminde bulunabilirsin. Ben profilinde en az 2 elmas olmayan satıcıdan ürün almıyorum. Şuana kadar 10dan fazla ürün getirttim hiçbirinde sıkıntı yaşamadım.

Para konusuna gelirsek yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi hukuki olarak o para senin hakkındır. Vicdani olarak sen bilirsin.

• tavsiyeleriniz için teşekkürler satıcıya mesaj attım bufflar geldi diye onun vereceği cevabı bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.