Şimdi Ara

Aliexpressden İşlemci Getirtmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eski bilgisayarım olan samsung rv510 için emin olmasamda QX9300 cpu'yu destekleyebileceğini düşünüyorum içinde GL 40 çipset mevcut T4500 Dual coredan T9300'e yükselttim.

QX 9300'in GL40 tarafından bir kaç yerde desteklediğini gördüm. Burada ki amacım 2 çekirdek performansından 4 çekirdeğe geçebilmek.

Aliexpressden işlemci almak mantıklı mı? Alırsam 450 TL olan işlemciye kaç TL vergi vs ödemem gerekecek üstüne çok ciddi bir gümrük vergisi getirilir mi?

Şimdi öyle kafana göre destekliyor-desteklemiyor diyemezsinciler geleceklerini duyar gibiyim evet bende farkındayım ancak laptopun anakartı Hyundai-rotem firiması tarafından yapılmış bir anakart şu şekilde geçiyor: BA92-06564B bazı yerlerde Scala-15L olarak geçiyor çok farklı varyasyonlara ve isimlere sahip bir anakart ancak bu kadar çeşidi olmasına rağmen internette Cpu destek listesi, bellek destek listesi yok.

İnternette 4 GB'a kadar yükseltilebilir denirken ben 8 GB'a kadar yükseltmeyi başardım. T9300 desteklemez desede samsung müşteri hizmetleri ben taktım ve çalıştırdım.

Şimdi yapabilirsem bunu 4 çekirdekli bir makine yapabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 9 Mart 2021; 21:27:36 >

• macun getirttim ben 54 liraydı 16 küsür vergi çıktı.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Genelde 16tl vergi çıkıyor ürüne. En fazla alabilecekleri vergi %20. Fazla çıkarsa itiraz edersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İşlemci alsam kesin 150-100 TL saplarlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 9 Mart 2021; 21:44:41 >

Hocam işlemci 456 TL felan o civarlarda ondan diyorum.

Ürünün fiyatına göre vergi biçiliyor diye biliyorum.

• dün buradan bir arkadaş iki kez aynı şeyden getirtmiş ilkine 60 lira vergi vermiş ikincisine 27 lira vermiş satıcı 10 dolar yazmış galiba diyordu.kaça alırsan al satıcı üzerine ne yazıyorsa ve gümrük de yiyorsa o kadar vergi çıkıyor.amazon.com.tr yurt dışı alış verişte ram aldım 143 euro yazmışlar üzerine 200 küsür lira vergi verdim ona rağmen açıp bakmışlar bu ne diye.yani kim ne diyorsa yalan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazondan laptop almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________
    -- --Bilgisayar 1--
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Ne yalanı yahu? Niye yalan söyleyeyim ne kazancım olacak? Genelde alınan vergiyi yazdım. Maximum alabilecekleri vergiyi yazdım. %20 +16tl vergiyi aşıyorsa itiraz edeceksiniz bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eca2424 -- 10 Mart 2021; 10:46:23 >
  • saasc S kullanıcısına yanıt

karşim neden zorla mağdur olmaya çalışıyor herkes bu forumda?dün de biri ne varsa indirmiş diyince hayır mal gibi ne varsa indirmedim dedi halbuki bios olarak son ne varsa indirmiş anlamında demiştim.şimdi de saasc yalan söylüyor mu dedim?satıcının kaç para yazacağını kim ne bilebilir ki?KİM ne söylüyorsa yalan dedim.

• Bu senin ve satıcının elinde eger dogru rakamı girersen misal islemci 60USD beyan edersen 12USD vergi cıkar.8 Gumruk 0.80 Damga var zaten artmadıysa dolayısı ile rakamı gercek beyan edersen ve 60USD lik islemci ise 100-110TL odersin.

Ama yok satıcı ile anlasıp gercek rakamı beyan etmezsen o zaman daha dusuk de cıkabiilir.Vicdanen sıkıntı yasamam diyorsan satıcıya dusuk rakam yazdırıp daha az odeyebilirsin.

Core2 ve quad zamanlarında bazı masaüstü anakartlar core2 desteklerken quad desteklemiyordu.

Diğer 2 işlemci 35w iken quad 45w soğutucu yeterli gelmeyebilir vrm fazla ısınabilir gibi risklerde var.

Bence almayın hatta daha ucuza quad core işlemci + masaüstü anakart alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 10 Mart 2021; 13:11:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Samsung RV510'a T9400-T9600 gibi işlemciler takan insanlar var youtube'da gördüm özellikle ruslar yapmış.

T9400 işlemcide 1066 FSB'de çalışıyor yani bu şu anlama geliyor bu anakart teorikte olsa 1066 FSB olan 45 W TDP'ye sahip olan işlemcileri çalıştırabilme potansiyeline sahip.

Görüntü tost makinesi ile çekilmiş gibi ancak adam başarmış.Isı konusunu halledebilirim yani heatsinkler takarım ki elimde ki MSI GP62M 7RD LEOPARD'a yaptım soğutucu bloğa raspberry pi bakır ve alüminyum heatsinkleri ve eski bir P4 işlemcili MSI anakarttan söktüğüm bakır heatsink ile ısı kalkanı yapmıştım başarılıda oldu.

Isı sorununu hallederim o sorun değil kısaca.

Masaüstü için Ryzen 5 2600-2700'lü bir sistem toplayacağım B450Mli bir anakart alıp.

Şu an piyasa araştırma yapıyorum amaç bu samsungu hala kullanılabilir halde tutmak çünkü makine çalışıyor evdekiler kullanıyor.

Thermal grizzly kryonautta sıktım mı sıcaklık konusunda sorun yaşamam. Bu macun benim msı BF4 mediumda 79 derecelerde gezerken ki o zamanlar noctua h-1 kullanıyordum şu an max 65 dereceye çıkıyor thermal grizzly kryonaut ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 10 Mart 2021; 12:21:31 >

• Videoda çalışma hızını göstermiyor ama 1.9ghz de çalışacak QX9300 düşük fsbden dolayı aslında bu yüzden ısı sorunuda olmaz bir bakıma.

2.5ghz 2 çekirdekten 1.9ghz 4 çekirdeğe geçmek nasıl bir kazanç yada kayıp olur ona siz karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 10 Mart 2021; 13:45:50 >

%98 performansta çalışsa bile işlemci kendi kendine overclocklamaya çalışıyor normalde T9300'ün hızı 2.50 da sabit olmalı ancak gel gelelim ki 2.70 ghz e kadar tirmanmayi basarmis anakartta la yeter kuruttun beni deyip gucu kesiyor mavi ekranı yiyor duruyorum. %97 ye cektim islemci gucunu 2.0 ghz yakin bir deger olan 1.98 ghz'de calisiyor hadi 2 ghz diyelim biz buna. Bu hizda bir problem yok ancak islemci gucunden kayip mevcut.

Bu arada biosta islemciye mudahile edemiyorsunuz carpanlarla oynayayim gibi bir secenek yok anakart kendi ayarliyor onu.

QX9300 2.26'da calisacagindan pek sorun olmaz. bu makinenin Ghz kilidi 2.30 ghz zaten. Eski T4500 dual core 2.30 ghzde calisiyordu ama 2 ghzde calistirdigim T9300 daha performansli.

Ya aslinda benim derdim islemci icinde ki cekirdek sayisini arttirip her birinden esit gucu stabil tutabilmek peki ben bunu ne icin istiyorum? Windows 10'u sorunsuz acabilsin diye. Windows 10 kurmustum bir ara T4500 varken tabi ssd de yok makinede can cekisiyordu cihaz. Windows 7 ye dusurdum kullaniyoruz ancak guncel sistemler her zaman daha iyidir.

Ailem kullanacagi icin guncel bir isletim sistemine gecip gunluk internette video izleme, gezinme gibi isleri sorunsuz yapabilsin performansi az da olsa artsin derdindeyim.

Elimde guclu makine zaten var ayrica evede zaten Ryzen sistem toplamayi planladigimdan bunu gundelik isler icin ayakta stabil tutmak istiyorum. 10 senedir hizmet veriyor bu emektar bakimini duzenli yaptigim icin pek sorun cikarmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 10 Mart 2021; 14:38:32 >

• 1.9ghz de olsa yeter diyorsunuz ama tam yararlanamayacağınız bir işlemci için en az 500tl para harcamaya değmez gibi bence o şekilde bırakın o laptopu düşündüğünüz masaüstü sisteme yatırın o parayı ben vrm açısındanda bir risk görüyorum mosfetler fazla ısınabilir.

Toplamda 600tl ye quad işlemcili gt710 ekran kartlı kasa kurulabiliyor her halükarda o laptopdan hızlı ve daha yetenekli bir sistem olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 10 Mart 2021; 15:57:2 >

Eski sistem toplamayı düşündüm ancak eski sistemi ne kadar toplasamda gereksiz maaliyet olacağını düşünmeye başladım günlük işler ve oyun için. Onun yerine Ryzen sistem toparlarım dedim. Yoksa kafamda i7 2700k olan bir sistem toparlamak vardı. Ha nostaji ve deneysel işler için toplarım ancak ailemle kaldığım için daha kendi evimde olmadığı için bu durum biraz çıkmazda evde 1 gram yer yok.

Şimdi bu makine için dedikleriniz doğru ancak ben bu laptopunda kullanılabilir olmasından yanayım. Şimdi ev biraz küçük ve ben yaza doğru DGS'den sonra odada gereksiz kitapların çoğunu geri dönüşüme yollayacağım. Ryzen sisteme yer açmak bile dert olacak bu yüzden 2-3 tane kasa bilgisayar için yerim olsa çok güzel olurdu ancak evde kasa bilgisayar için 1 tane yer açabilirim.

O yüzden kasa bilgisayar toplayacaksam Ryzen toplar eski intel işlemcili makinelerden toplamam.

Ucuz bulabilsem aslında sıkıntı olmayacak Türkiye değeri bu işlemcinin 300-250 TL olması lazım. 550 TL dediğimiz fiyata i7-i5 bulunuyor çok rahat eski nesil.

Aslında arzalı monster notebooklardan bulursam ucuza onun içinden söküp alabilirim bazıları 300-400 TL'ye ucuza veriyor harddiski yok ekran kartı bozuk pili bozuk anakart sıkıntı ram yok vs letgoda bulsam ondan söker buna takarım. Esktra olarakta ekran felan olursada onu kodlama için masaya açılır kapanır monitöre çeviririm. Tamir edilebilirse o makineyide canlandırabilirim.

Ancak gel gelelim dediğim gibi ben bu makineyi ayakta tutmayı planlıyorum bir şekilde. Bataryası 10 sene geçsede daha ölmedi 2 saat hala götürüyor komik bir şekilde Aliexpressden İşlemci Getirtmek? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 10 Mart 2021; 15:43:12 >

• Anladım ozaman söylenecek başka birşey kalmadı işlemci gelince sonucu yazmayı unutmayın.

• Hocam son olarak samsungun işlemci hızını thorttle stop programı ile 2.30 Ghz'e sabitledim. 11.5 çarpana sabitledim max değer artık 2.30 Ghz. Az bir şey üstüne çıkmaya çalışıyor işlemci 100-200 mhz felan oynuyorda sıkıntı yok gibi.

Artık 1.98 Ghz'de çalışmıyor. 2.30 Ghz'de tahmin ettiğim gibide mavi ekran yemedim. Gücü %100'e çektim bir sorun yok gibi.

Aslında teoride 2.50 Ghz'e sabitleme yapabilirim çarpanla oynayarak bir deneme yapmak lazım Aliexpressden İşlemci Getirtmek?  bakalım çarpan kaçta mavi ekran yiyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 10 Mart 2021; 21:28:23 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.