Şimdi Ara

Aliexpress'ten alışveriş (vergi vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Detaylı bilgisi olan varsa pm atabilir mi?

• Up
  • bende almak istiyorum ama vergi vs. ne kadar tutar bilemiyorum örneğin 100 dolarlık android tv box alsam..

• şöyle bir hesaplamaya denk geldim googlede...

AliExpress vergi hesaplama nasıl yapılır?

• Adım #1: Alınan ürün bedeli 100 TL.
    • Adım #2: Çin ürünleri için gümrük vergisi %20 yani 20 TL.
    • Adım #3: Özel Tüketim Vergisi %20, ürün bedeli ve gümrük vergisinin %20’si yani 24 TL.
    • Adım #4: Gümrük Sunum Ücreti yani 8 TL.
    • Adım #5: Damga Vergisi yani 0,70 TL.
    • Adım #6: 100 + 20 + 24 + 8 + 0,70 = 152,70 TL.
    • Adım #7: Şu an için 100 liralık bir ürüne ödenecek vergi oranı 52,70 TL.
    • Bu hesaplama 1500 euro ve denk bedele sahip olan ürünler için geçerlidir.

1500 Euro üzeri ürünler için AliExpress vergi hesaplama:

• Adım #1: Alınan ürün bedeli 15000 TL.
    • Adım #2: Çin ürünleri için gümrük vergisi %20 yani 3000 TL.
    • Adım #3: Özel Tüketim Vergisi %20, ürün bedeli ve gümrük vergisinin %20’si yani 3600 TL.
    • Adım #4: Katma Değer Vergisi %18; ürün bedeli, gümrük vergisi ve ÖTV’nin %18’i yani 3888 TL.
    • Adım #5: Gümrük Sunum Ücreti yani 8 TL.
    • Adım #6: Damga Vergisi yani 0,70 TL.
    • Adım #7: 15000 + 3000 + 3600 + 3888 + 8 + 0,70 = 25496,70 TL.
    • Adım #8: Şu an için 15000 liralık bir ürüne ödenecek vergi oranı 10496,70 TL.

• 06ensar kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 6 gün önce kimse cevap vermeyince biraz araştırmıştım internetten. Galiba üründen ürüne de değişebiliyormuş. Ben şimdilik ertelemiştim alışverişimi acil olmadığı için. Şu an kazık yiyecek duruma değilim. :D Belki birkaç ay sonra yesem de çok koymaz. Bu arada bu vergilerin böyle olması Türkiye'den alışverişe teşvik için galiba bunu da unutmayın.
  • Whoisthat kullanıcısına yanıt

Kazık her yerde kazıktır aldığın malın yüzde 50 den fazlası nasıl bir vergidir anlaşılır gibi değil,deli dumrul gibi ya ordan alacaksın yada burdan her ikiside kazık nasıl olsa ..

• Kafalarına göre vergi yazıyorlar. Bana 51tl fazla vergi yazdılar cimer den itiraz ettim. Talebiniz haklıdır şunları şunları yapın paranız iade olacaktır yazdılar. Gümrüğe gitmem gerekiyormuş ölme eşeğim ölme. Alacağım 50tl gümrüğe gitmem 100tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon'dan Alışveriş 2014
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Haklısın hocam ne diyim yani yapacak bişey yok işte. Şimdilik erteledim ama bu alışverişi hem belki dolar düşer :D:D:D
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Trajikomik hocam ya cidden. İnsanlarla dalga geçiyorlar.
  • Whoisthat kullanıcısına yanıt

Bu vergilerin dolarla alakası yok,ayrıca dolar öyle bir yükselişe geçecekki hemde dudak uçuklatacak şekilde...benden demesi..

Vergi oranları hakkında bişey demedim hocam. Dolar düşünce vergi miktarları da ayni oranda düşmüş olur (dikkat edin vergi orani demiyorum). Ayrıca trol olsun diye yazdim hocam . Bence de büyük ihtimalle dolar cephesinde yüzümüz pek gülmeyecek gibi duruyor maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.