teşekkürler |
Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (1083. sayfa)
-
-
Siparişim hava yolu devir probleminden dolayı satıcıya geri döndü ama ben ödediğim tutarı vergiyi, kargoyu geri alamıyorum. Satıcı ürünü yeniden gönderemeyeceğini söylüyor. Nasıl bir yol izlemeliyim yardimci olur musunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Değeri vergi-kargo vb dahil 150 Dolara (şu anki kurdan 4500TL civarına) kadar olan ürünler dışardan/internetten alışveriş yoluyla alınabilir.
O yüzden almak istediğiniz ürünün fiyatında bir sorun yok. Miktar olarak da 2 tane alacağım diyorsunuz.
Herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum. Vergisi zaten kaynakta kesiliyor.
Gümrükte takılmadığı sürece (ki takılacak bir durum görünmüyor) ekstra işlem ya da ödeme çıkmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 15 Ocak 2024; 12:13:36 > -
Bunlar çok ekstrem durumlar. Yani nadir karşılaşılabilecek olaylar.
Her halükarda tek çaren anlaşmazlık açmak ve para iadesi istemek.
Aliexpress durumu inceleyip kusur veya eksiklik durumuna göre bir karar verecektir.
-
ürün tutarında sorun yok hocam ama power kartın üzerindeki 17 çıkışı dikkate almazda 17 adet kabloyu tek tek kartıda 18 diye hesaplarsa diye çekincem. Bende şans yok kargo rahatsızın birine denk gelir kargo sonra uğraş dur. Son olarak şunu sorayım o zaman ali expresste ödeme adımında sipariş başı 950 tl+300 vergi kesiyor toplamda sipariş başı 1250 tl ye geliyor. Bu tutarın dışında ödeyeceğim herhangi bir ücret varmı ptt ye
-
Ödeme adımında vergisi alındıysa, burada ayrı bir ödeme çıkarmaz PTT.
Önemli olan gümrükten sağ salim geçmesi.
-
Aylık sipariş sınırı ile ilgili bilgilendirme; ''5 ürün değil 5 siparii olan sınırdır. bir siparişte 20 tane ürün alabilirsiniz mesela. kaç koli/paket olduğunun önemi yok. bu 20 ürün 1 tane kargo takip numarasıyla gönderildiyse bu 5 hakkınızdan 1'ini götürür. aynı şekilde 4 hakkınız daha kalır.''
-
Bende de benzer bir durum var. Yola çıkış ülkesinden yola çıktı kısmında takılı kaldı. 3 ürün sipariş verdim. İkisinde böyle birşey olmadı. Sanırım kargom havaalanından Türkiyeye geldi ve yurtdışından gelen kargoların götürüldüğü depoya doğru hareket etti ve öyle kaldı. Normalde uzun mesafeli nakliyat merkezinde kalsa hiç endişelenmem de bu olay herhalde bi benim başıma geldi. Uzun mesafeli nakiiyat merkezi yurtdışınddan gelen ürünlerin bırakıldığı yer ve benim kargom ondan bir önceki aşamada kaldı. Acaba kargom yolda bir yerlere mi düştü kaldı. Daha sonradan ülkeye gelen kargom bile şu an ptt de. İki kargom da ptt de diğerinin ne olduğu belli değil. Daha önce bu durumu başka yaşayan var mı acaba?
Edit 1: tamam bugun uzun mesafeli nakliyat merkezi asamasina gelmis. Sanirim kargoda sorun yok ama yine de bunndan sonra ulkeye giris yapan kargo su an pttde.
Edit 2: Urun bugun ptt kargoya verildi. 28 ocakta Turkiyeye gelen kargo 7 subatta ptt ye veriliyor. Baska bir kargom 29 ocakta Turkiyeye geliyor 2 subatta Ptt ye verilmisti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 7 Şubat 2024; 20:5:43 >
-
Merhaba ürünler elinize ulaştimi. Benim kargomda aynı yerde kaldı türkiye içi takipsiz olabilir
-
Maalesef hocam ulaşmadı. Satıcı da çok güven vermiyordu bana sahte kodda vermiş olabilir. Paramı iade aldım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
geçen senelerde aliexpressten alınan ürünler TR'ye geldiğinde aras kargo ile dağıtılıyordu.
hala öyle mi bilgisi olan var mı ?
-
bana son aldigim urun ptt ile geldi. toplam 9 gunde urun elime ulasti
-
SİPARİŞLERİM KARGODA GECİKTİ VE ELİME ULAŞMADI
aliexpress.com alışveriş sitesindeki
Mağaza adı: Art Life Marketler
Mağaza kimliği: 1103311020
Adıma kayıtlı 3028214053566178 numaralı siparişlerim satıcı firma tarafından, SY15067419292 ve SY15069299023 sunyou uluslararası kargo şirketine verilmesine rağmen, kargolarım yaklaşık 76 ve 34 gün geçmesine tesise ulaşmasına rağmen adresime ve elime ulaşmamıştır. Siparişlerimin neden kargoda geciktiğini ve tarafıma neden ulaşmadığı ve nereye başvurmam gerektiği yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
-
Sunyou ile gönderim sağlanması çok enteresan.
Normalde aliexpress'in metodları ile gönderiliyor ve PTT ile entegre olarak 27........... şeklinde gümrükten geçtikten sonra PTT'den takip edilebilir numara alıyor kargolar.
Sunyou'nun kendi takip numarası ile olay biraz Allah'a emanet. Türkiye'ye ulaştıktan sonrası muamma.
Edit: kargo hareketlerine şimdi baktım. Biri 7 şubatta Türkiye'ye ulaşmış görünüyor. Sunyou'nun Türkiye içinde takibi olmadığı için biraz daha beklemende fayda var. Adi mektup muamalesi gördüğünden içerideki hareketleri yavaş ve gecikmeli olacaktır (Ancak 60-70 güne rağmen gelmezse anlaşmazlık açman gerekir).
Öbürü ise taa 23 Aralık'ta Türkiye'ye ulaşmış görünüyor. Bu kadar gecikmesi pek mümkün değil. Acele bir şekilde anlaşmazlık açıp paranı geri istemelisin.
Bu arada ben de benzer bir ürün (hatta aynı ürünü tek bataryalı olarak) aldım başka bir satıcıdan (Coollive Store) aylar önce.
Sorunsuz olarak elime ulaşmıştı.
Satıcının puanı ve gönderim şekli de önem taşıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 26 Şubat 2024; 9:19:55 >
-
Merhaba arkadaslar cinden ayni sipariste 2 adet asic cihaz getirmek istiyorum. Cihazlarin tutari adet basi 350 dolar toplamda 700 dolar tutuyor. Neden tek sipariste 2 adet urun aliyorsun derseniz 1 urun kargosuda 150 dolar 2-3 urunde 150 dolar tutuyor yani adet artinca kargo ucreti artmiyor sabit. Siparis EMS kargo ile gonderiliyor ve bu sirket turkiyede ptt kargo ile calisiyor. Gumrukte yuzde 20 vergi harici ekstra masraf cikar mi bilgisi olan arkadaslarin acil yardimina ihtiyacim var.
-
Aliexpress'in aras kargo ile anlaşması sona erdi mi? ptt ile mi geliyor artık. ona göre sipariş vermeyi düşünüyorum
-
150 doları/avroyu geçen ürünleri internet alışverişi yoluyla alamazsın.
Takılır, yazık olur. Epey yüklü masrafı çıkar. Gümrük, ithalat vergisi, müşavirlik ücreti, ardiye masrafı falan filan.
Şuraya göz atabilirsin --> https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyeti#:~:text=%2D%20Yabanc%C4%B1%20bir%20%C3%BClkeden%20posta%20veya,gerekmektedir.
Özellikle 3 numaraya ve 18 numaraya dikkat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 14 Mart 2024; 14:0:0 >
-
Aliexpress'ten alınan tüm ürünlerin yurtiçindeki dağıtımını (eğer DHL vb. yurtiçinde teşkilatı olan bir kargo şirketi değilse) PTT yapıyor.
-
Bir ara aras kargo yapıyordu tekrar ptt ye geçmesi iyi olmuş teşekkürler bilgilendirme için
-
Cihazları alacağım şirketin müşteri hizmetleri ile görüştüm 2 cihaz tanesi 75 dolardan toplam 150 dolar ve sorun olmaması açısından kargo masrafıda faturada yer almasın fatura 150 dolar olsun dedim tamam sorun değil dediğiniz şekilde fatura keseriz dediler. bu arada ürünlerin kargo ağırlıkları 5 er kilodan 10 kg civarı bu şekilde de gümrükte sıkıntı çıkar mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 15 Mart 2024; 4:0:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X