Ürünler gümrüğe girince bazen böyle uyarı çıkıyor benim üründe de vardı. Gümrüğe takıldığında direk gümrük muayenesi başarısız oldu gibi bir yazı ve bilgi almak için sinotrans ın e-mail adresi çıkıyor. |
Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (1075. sayfa)
-
-
Herhangi bir mesaj yada mail gelmedi. Ucuz bir ürün zaten 100 liralık takılmaz umarım. Ptt den mesaj bekliyorum şuanda gelirse rahatım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sıkıntı olacağını sanmam.
bu arada bazen ptt den mesaj gelmiyor. son gönderimde gelmemişti. takip kodunu ptt ye girdiğimde teslim alındığını gördüm. Ama takipte hala gümrükte olduğu bilgisi vardı. Orada hareketler geç yansıyor olabilir. Ara ara PTT den kontrol edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namenola -- 19 Nisan 2023; 14:32:23 > -
Şimdi ptt den mesaj geldi. Bayram sonrası teslim edilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar Nisan ayı içerisinde 1 adet ürün aldım şu an Türkiye de gümrükte. Önümüzdeki günlerde 3 adet daha ürün almayı düşünüyorum cep telefonu kılıfı, ekran koruyucu ve projektör lamba üçü 1000 tl yi geçmiyor yani nisanda 4 adet ürün almış olucam toplamda 1200 tl. Sizce gümrüğe takılma olasılığı var mı ?
-
-
Çıkmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizde de mi böye
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim son kargom da SMS gelmemişti. Ama PTT de hareket vardı. Sıkıntısız teslim aldım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamamdır ama bilgilerin neden boş olduğunu anlamadım artık bayramdan sonra öğreneceğiz, umarım bilgiler eksik diye başka bir yere gitmez
-
Bu rutin bir bildirim. Gelen paket gümrüğe sunulunca çıkıyor. Paketin takıldığı anlamına gelmiyor. Bir sorun yoksa aynı gün ya da (tatile denk gelmişse) izleyen ilk iş günü muayeneden çıkıp PTT'ye geçiyor ve PTT'den size gönderinin size ulaştırılmak üzere teslim alındığına dair SMS geliyor.
Gümrük muayenesi başarısız olursa yani ürün gümrükte takılırsa, "başarısız oldu, gümrükle iletişime geçin" gibisinden bildirim çıkar.
-
Bir ay içinde aldığınız paket sayısı 5'i geçmediği sürece ve yasaklı ürün olmadığı sürece sıkıntı yok. (Tek paket değerinin 150 Euro'yu yani 3.000TL'yi geçmemesi gerekiyor).
-
"Gümrük muayenesi yapılamadı" dediğine göre kurallardan birine aykırı durum var.
Siz yasaklı değil diyorsunuz ama yasaklı olabilir. Ya da aylık paket sayısı olarak 5'i geçmiş olabilirsiniz. Ticari mahiyette bir ürün olarak da değerlendirilmiş olabilir.
Yahut da aldığınız ürünün tutarı 150 Euro üstünde ise ondan dolayı takılmış olabilir.
Kesici-delici, yanıcı-patlayıcı ürünler, tohumlar, kozmetik ürünleri, elektronik sigara, sporcu takviye gıda ürünleri, genel olarak gıda ürünleri, sim kart takılan ürünler yasaktır.
Bu tip ürünler sadece ithalatçı firmalar tarafından getirilebilir. Yine 150 Euro üstü ürünler de ithalat rejimine tâbidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 24 Nisan 2023; 8:16:33 > -
sayıca fazlaydı paketin içi ticari saydılar büyük ihtimal geri dönüp para iadesi alma sansım va rmı
Eskiden gümrükte takılan paketler geri gönderilirdi, para iadesi almak kolaydı.
Son yıllarda gümrükte takılanları geri göndermiyorlar maalesef.
Ama yine de Aliexpress'ten alınan ürünlere ilişkin taşıma ve gümrük işlemlerini yürüten Sinotrans ile bir iletişime geç istersen. (Gerçi bildiğim kadarıyla gümrük muayenesinden geçmeyen ürünlerle ilgili onlar SMS veya mail yoluyla iletişim kuruyorlar genellikle.)
etgb@sinotrans-makzume.com
Ad-soyad, telefon, sipariş ve kargo bilgilerini paylaşıp paketin gümrükte takılmış olarak göründüğünü belirt. Gümrükte takılma nedenini ve herhangi bir şekilde gümrükten çıkarıp çıkaramayacağını sor.
Edit: Bu arada görsele yeni baktım, evet miktar açısından ticari olarak değerlendirilmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 25 Nisan 2023; 11:43:57 >
-
İade görünen kargom sistemde hala
(İADE) PTT İşyerinde BekliyorİSTANBUL(AVR)İSTANBUL AVRUPA YAKASI KİM/İSTANBUL AVRUPA YAKASI KİMİSTANBUL AVRUPA YAKASI KİM olarak görünüyor.
Bu durumda iken Arnavutköy'e gidip kargomu alabilme ihtimalim var mı? KİM'i arayıp muhatap bulabilir miyim sizce?
-
kendi sorumu kendim cevaplayayım , numara direkt düşüyor.. ulaşmak mümkün değil.
Müşteri hizmetleri arayıp konuşmadan gitmeyin orada olmayabilir diyor. Verdiği numara internetten farklı ama buna da ulaşılamıyor direkt meşgule atıyor.
-
Maalesef Uluslararası PİM/KİM birimlerine telefonla ulaşmak pek kolay değil. Ulaşsanız da telefonda kimse yardımcı olmayacaktır.
Eğer oradaysa gidip almaktan ya da başka şehirdeyseniz ve gidemiyorsanız İstanbul'daki bir arkadaşınıza vekaletname çıkarıp oraya gidip bakmasını sağlamaktan başka çareniz yok gibi.
-
İşim olmaz. THH'ye de başvuracağım. Dağıtıma çıkmadan haber vermeden iade diye sisteme düştüler. Haklılarsa mahkemede ispatlarlar artık. Zararımı her türlü alırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X