Şimdi Ara

Aliexpress’e sahte ve güvensiz ürün gerekçesiyle 550 milyon Euro ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aliexpress’e sahte ve güvensiz ürün gerekçesiyle 550 milyon Euro ceza
    Son dönemde Çin’den oldukça uygun fiyatlara ithal edilen ürünlerin yerli ekonominin işleyişine olan olumsuz etkisi ülkemizde olduğu kadar Avrupa Birliği’nde de tartışma konusu. Düzenleyici kurumlar Çinli e-ticaret sitelerine karşı oldukça sert tedbirler alıyor.



    Aliexpress’e tarihi ceza



    Gelen bilgilere göre Avrupa Komisyonu, Aliexpress platformunun sahte ve güvenlik riski taşıyan ürünlerin satışını yeterince engelleyemediği gerekçesiyle şirkete bugüne kadarki en yüksek Dijital Hizmetler Yasası (DSA) cezası olan 550 milyon euro para cezası verdi.



    Ayrıca Bkz.SharkNinja robot süpürgelerde kritik açık



    Komisyonun yürüttüğü soruşturmada, platformda milyonlarca sahte ürünün yanı sıra güvensiz oyuncaklar ve tehlikeli kozmetik ürünlerinin satışta kaldığı tespit edildi. Yetkililer, bu ürünlerin bildirilmesine rağmen yeterince hızlı şekilde kaldırılmadığını ve kullanıcı güvenliğinin riske atıldığını belirtti.



    2024 yılında başlatılan soruşturma kapsamında AliExpress'in reklam ve ürün öneri sistemleri de incelendi. Avrupa Komisyonu, şirketin yasa dışı ve tehlikeli ürünleri denetlemek için yeterli insan kaynağı ayırmadığı sonucuna vardı. İncelemelerde, ürünleri değerlendirmekle görevli bazı çalışanların, ürünlerin Avrupa standartlarına uygun olup olmadığına karar vermek için yalnızca birkaç saniyeye sahip olduğu ortaya çıktı.



    Öte yandan AliExpress, verilen cezayı orantısız bulduğunu açıkladı. Şirket, son yıllarda güvenlik ve denetim mekanizmalarını geliştirmek için önemli yatırımlar yaptığını belirterek kararı değerlendirdiğini ve tüm seçenekleri gözden geçirdiğini duyurdu.



    Avrupa Birliği son dönemde benzer gerekçelerle diğer büyük e-ticaret platformlarını da hedef alıyor. Daha önce Temu da yasa dışı ürün satışlarını önlemede yetersiz kaldığı gerekçesiyle 200 milyon euro para cezasına çarptırılmıştı. Avrupa Birliği'nin yaptığı önceki incelemelerde, büyük platformlarda satışa sunulan çok sayıda kozmetik, gıda takviyesi ve kişisel koruyucu ekipmanın birlik standartlarına uymadığı belirlenmişti.




    Kaynak:https://www.engadget.com/2218530/aliexpress-hit-with-record-629-million-fine-for-selling-counterfeit-and-illegal-products/







  • ooooo...ohhh, milyon eurolar havada uçuşuyor!!! metaya ceza, X e ceza aliexpress e ceza bu avrupalılar hakikaten yürek yemiş gibi ceza yağdırıyor... bizim ülkemizde ise göstermelik de olsa günlük kazanca denk şirketlere ceza kesiliyor bir bize bakın birde avrupaya... hani her şeyi örnek alıyoruz ya! bunu da örnek alın...

  • Hükümetimiz sağ olsun böyle dertlerimiz artık yok. Bizi Çinli kazıkçılarla muhatap ettirmeyip yerli ve milli kazıkçılarımız aracılığıyla hem Çinliler hem de bu dandik ürünlere x5 fiyat biçen ithalatçılarımız tarafından kazıklanmamızı sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 21 Temmuz 2026; 10:55:24 >
  • bunu avrupalılara nasıl kaptırdık  

    _____________________________
  • elrier kullanıcısına yanıt

    Basit usul bireysel ithalat yasaklanmasaydı belki de kaptırmazdık.

    _____________________________
  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    şanssızlık diyelim Aliexpress’e sahte ve güvensiz ürün gerekçesiyle 550 milyon Euro ceza 

    _____________________________
  • AB, babasının hayrına en azından Türkiye'nin ithal ettiği etlere de bir el atsa.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Ayrıca bu bahsi geçen "sahte ve güvensiz" ürünler dediğiniz ithalatçılar tarafından iç pazara 5x-10x-15x artık Allah ne verdiyse fiyatla sokulunca ürünler devlet nazarında birden sihirli şekilde "orjinal ve güvenli" oluveriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Temmuz 2026; 4:1:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Ayrıca bu bahsi geçen "sahte ve güvensiz" ürünler dediğiniz ithalatçılar tarafından iç pazara 5x-10x-15x artık Allah ne verdiyse fiyatla sokulunca ürünler devlet nazarında birden sihirli şekilde "orjinal ve güvenli" oluveriyor.

    Üstelik bu kararın arkasında yatan nedenin sağlıksız ve güvensiz ürünler olduğunu belirtmişlerdi öyle değil mi? Mantıksızlık akıyor ama bize hak görülen muamele maalesef geri zekalı muamelesi.

    _____________________________
  • Yerli ve milliyi desteklemek için vatandaşın ucuz ürüne ulaşmasına engel oldular, şimdi ithalatçılar x5 le satıyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.