Şimdi Ara

Aliexpress Ana Konu • (2059. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43.038
Cevap
1.483
Favori
2.935.962
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20572058205920602061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sebebini öğrenebildiniz mi?

• Merhaba: Aliexpressten bir ürün sipariş ettim ancak kargo takip edilemiyordu bir süre bekledikten sonra satıcı ile iletişime geçtim yanlışlık olduğunu anlaşmazlık başlatmamı istedi anlaşmazlık başlattım ancak aylardır anlaşmazlık bekliyor satıcı cevap vermiyor yardımcı olabilirmisiniz

• covert kullanıcısına yanıt
    Aliexpress Help Center'dan müşteri hizmetleri ile görüş..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt
    görüşemedim hocam nasıl yapacağım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • covert kullanıcısına yanıt
    Help center robot chat sayfasına dispute ya da ltiraz açma yaz,robot kendince seçenekler sunucak,ondan sonra aliexpress live customer service ya da aliexpress canlı müşteri hizmetleri yaz...Robot seçenek sundukça 2 ya da 3 defa yazdın mı sonunda canlı müşteri hizmetlerine bağlar..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ByKryL kullanıcısına yanıt

Bana da olmuştu. Satıcı başka bir kargo ile gönderdiği için hem ürünü satın alırken hem de ptt ye vergi ödemiştim. Ödediğin ücretlerin fotografları ve sorunu mağazaya anlatırsan büyük ihtimal çözerler yoksa Aliexpress temsilcisine anlat.

• WithQuasimodo kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar bu soruma cevap verebilecek kimse yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

bazı konuları bilmeyen arkadaşlar için son alışveriş deneyimimi aktarayım;

ALİEXPRESS' E ÜRÜN İADESİ VE PARA İADESİ KONUSUNDA ALINACAK DERSLER;

Aliexpress ten elektronik ürünü teslim aldım, ürün kusurluydu, neyse ki ben tedbirliydim, hem paket açılış videosu hem de ürünün kusurlu olduğunu belgeleyen 2 kanıt videosu çektim, ve bu kanıtlarla birlikte Aliexpress' e dispute (anlaşmazlık) açtım, satıcı yanlış ürünü gönderdiğini iddia edip, ürünü iade edersem para iadesi yapacağını söyledi, ben iyi niyetli davranıp kabul ettim, postaneye gittim.

Postaneye gittiğimde yaşadığım zorluklara özellikle dikkat edin;

görevli memur bana "bize verilen talimatlar neticesinde elektronik ürün yurt dışına göndermiyoruz" dedi,

bunun üzerine ben ürün satmıyorum, ürün iade ediyorum deyince bu sefer gitti müdürüyle konuştu, ve döndüğün de adeta göndermek istemiyormuş gibi bir vücut diliyle bana "tamam gönderiyoruz , posta ücreti + gümrük vergisi = 300 TL (yaklaşık 16 USD)" olduğunu söyledi, ben posta ücretini duyunca göndermekten vazgeçtim, geri döndüm.

Ben 6-7 sene önce Çin' e ürün iade etmiştim, fakat ücret çok ucuzdu.

Bunun üzerine; Aliexpress' den anlaşmazlığı iptal edip yeni bir kusurlu ürün adı altında "yalnızca para iadesi" anlaşmazlığı açtım, ayrıca ürün iade etmeme sebebi olarak; posta ücretinin neredeyse ürün fiyatının yarısı ettiğini açıkça izah ettim.

Uyanık satıcı tekrar cevap olarak "ürün iadesi ve para iadesi" teklifi yaptı, ben kabul etmedim, "ilk teklifim geçerli, yalnızca para iadesi" seçeneğini seçtim.

Aliexpress kanıtları görünce beni haklı buldu, bozuk ürünü göndermedim, vergi hariç para iadesi aldım.

Ben ürün ücreti 388 TL + vergi 100 TL = 488 TL lik alışveriş yapmıştım, vergi hariç 388 TL para iadesi aldım.

Bilenler biliyordur, ama tekrar hatırlatayım;

Aliexpress den ürünü teslim aldıktan sonra herhangi bir sebepten dolayı "dispute (anlaşmazlık)" açıp para iadesi hakkı kazanmışsanız, paranızı iade alıyorsunuz fakat ödediğiniz vergi hariç,

iadelerde vergi ücretini alamazsınız. Evet, vergi ücretinin üzerine soğuk su içebilirsiniz.

Aliexpress den alışveriş yaparken bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Şahsen benim düşüncem şudur;

aliexpress' in bu vergi ücretinin iade edilmemesi konusunda hiç bir suçu yok, bu tamamen Türkiye gümrüğü ile alakalı, çünkü paket gümrükten geçmiş bir kere ve hizmet karşılığında vergisi alınmış, her ne kadar o ürün kusurlu olduğu için sizin işinize yaramasa da bu durum gümrüğü ilgilendirmiyor, hiç birimizin hoşuna gitmese de maalesef durum bu.

Yaşadığım deneyimlere göre size tavsiyem;

aliexpress ten ürün teslim aldığınızda; eğer satıcı yanlış ürün veya kusurlu ürün gönderdiyse dispute (anlaşmazlık) açarken sakın "ürün iade ve para iadesi" seçeneğini seçmeyin, çünkü gönderim ücreti çok pahalı. "yalnızca para iadesi" seçeneğini seçiniz.

Ve mutlaka paket açılış videosu ve kusurlu olduğunu ya da yanlış çalıştığını kanıtlayan video çekmeyi unutmayınız, Aliexpress sözlere değil, kanıtlara bakar.

Aliexpress hakkında düşüncem şudur;

Çok defa para iadesi almış birisi olarak söyleyebilirim ki; Yeterli kanıt sunduğunuz müddetçe, Aliexpress hakem heyeti alıcının hakkını koruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Aralık 2022; 20:49:27 >

• WithQuasimodo kullanıcısına yanıt

Tabletin telefon özelliği yok ise gelir. Ayrıca tahminimce %50 ye yakın yüksek vergi ücreti ödeyeceğinizi de bilmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Aralık 2022; 14:46:57 >
  • Son 5 gündür 2 tane kargom gümrüğü geçti ve öyle bekliyorlar. Lokal dağıtıcıya (genelde Aras oluyordu) teslim edilmedi. Böyle bir şey yaşayan veya sebebini bilen var mı?

• iakten kullanıcısına yanıt

Benim de öyle görünüyordu ancak Aras'a teslim edilmişti. Sisteme geç yansıyor galiba. Aras e-ticaret gönderilerinden takip etmeyi deneyin.

• techturch T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, buradan takip edilebildiğini bilmiyordum
    Lütfen siparişi kodunuzu kontrol edin hatası veriyor. Hala gümrükte herhalde. Firmayla anlaşması falan mı bitti acaba

• iakten kullanıcısına yanıt

E-ticaret gönderileriniz kısmından Aliexpress seçip LP ile başlayan kodu giriniz. Çıkmıyorsa henüz Aras teslim almamıştır.

• techturch T kullanıcısına yanıt
    Aras dün aldı kargoyu, demekki bu aralar 1 haftalık bir bekleme var gümrük çıkışı

• Selamlar,

Çok uzun bir süre geçti son aliexpress siparişim üzerinden,güncel prosedürler hakkında hiçbir bilgim yok.

Arkadaşım alibaba üzerinden 80-100 adet arası telefon kılıfı almak istiyor.Bu durumun mümkünatı var mı ? Varsa eğer oluşacak vergilendirme ve kargo masrafları nasıl oluyor ?

Teşekkürler şimdiden.

• merhaba arabama kol dayama alacağım acaba gümrükte sorun olur mu? plastik aksamdan oluşuyor

• arkadaşlar 100 dolarlık kulaklık almayı düşünüyorum vergisi falan fena girecek ama yapacak bir şey yok, 2. bir vergi ödememek için satıcıya ne söylemek lazım ? bazı arkadaşlar konuda "vergisi önceden ödenmiş etiketi" gibi bir tabir kullanmışlar bu durumu satıcıya nasıl açıklayabiliriz?

• sipariş verdim sonra vazgeçtim iptal ettim ne zaman iade olur? böyle bekletmeleri saçmalık ortada kargoya verilmiş bişey yok satıcı iptali onaylamış neyi bekliyom ben aga böyle durumlarda trendyolda hbde para direkt hesabına geri geliyor

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt
    Aliexpresii sen trentyol mu zannettin sincap???
    Beklersin 1 hafta

• 
Sayfa: önceki 20572058205920602061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.