Şimdi Ara

Alibaba.com un adi neden türkçe?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle Türkçe değil Arapçadır. İsmini ise Ali baba ve kırk haramiler hikayesinden almıştır. Açıl susam açıl repliği ile hazineye ulaşma fikri şirketin kurucusunu etkileyen noktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: pp_pp

Öncelikle Türkçe değil Arapçadır. İsmini ise Ali baba ve kırk haramiler hikayesinden almıştır. Açıl susam açıl repliği ile hazineye ulaşma fikri şirketin kurucusunu etkileyen noktadır.

Baba arapca mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: dreamermen

quote:

Öncelikle Türkçe değil Arapçadır. İsmini ise Ali baba ve kırk haramiler hikayesinden almıştır. Açıl susam açıl repliği ile hazineye ulaşma fikri şirketin kurucusunu etkileyen noktadır.

Baba arapca mi?

arapcada latin alfabesi kullanilmiyor
    Alibaba.com un adi neden türkçe?

• quote:

Orijinalden alıntı: dreamermen

quote:

Baba arapca mi?

Baba kelime olarak bir çok dilde olduğu için arapça mı türkçe mi bilemedim ama alibaba arap bir karakter.

• Ma ismi bulurken, bulacağı isimin tüm dünya da bilinmesini ve aklında kalması gerektiğini düşünmüş. San Fransisco'da bir kafede aklına Ali Baba ismi gelmiş ve etrafındakilere "Alibaba nedir biliyor musunuz?" diye sormuş. Hatta Ma, o anı bir röportajında şöyle anlatıyor ;" “Bir gün San Francisco'da bir kafede otururken Alibaba'nın çok güzel bir isim olabileceğini düşünüyordum. Bir garson geldi, ona ‘Alibaba'yı biliyor musun?’ dedim. ‘Evet’ dedi. Alibaba hakkında ne bildiğini sordum, 'Açıl susam açıl' dedi. İşte o an ‘Evet! İsmi bu olmalı!' dedim."Daha sonra sokağa çıkıp 30-40 kişiye daha sormuş ve çoğunluğundan "evet biliyoruz" cevabı alınca kararını veriyor. Telaffuzu kolay, tüm dünyada da biliniyor. Alibaba küçük tüketicilerin daha büyük şirketlere ulaşması için kapıyı açar (Açıl susam…) Mantık basit ve bir o kadar da zekiceydi. Hatta Ma, nın zekası burada da bitmiyor ve Alibaba ile beraber, Alimama ismini de alıyor. Bu durumu da şöyle açıklıyor; " Biz, birinin bizimle evlenmek isteyeceği ihtimaline karşı Alimama ismini de aldık"

• ASMAK KESMEK KELLE UÇURMAK HIRSIZLIKTAN ALTIN VURMAK KIRK HARAMİLEEEEEEEER KIRK HARAMİLEEEEEEER

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

ASMAK KESMEK KELLE UÇURMAK HIRSIZLIKTAN ALTIN VURMAK KIRK HARAMİLEEEEEEEER KIRK HARAMİLEEEEEEER

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • albaba kurucusunun dhli olduğunu biliyor muydunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Swonz kullanıcısına yanıt
    düz yazı olarak okuyamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.