Şimdi Ara

algoritma başlangıç seviyesi kaynak/kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle durumumu anlamanız için kendimi anlatıyım ben ingilizce hazırlığıolan bir bilgisayar mühendisliği kazandım ve yazılımdan bir gram anlamam hazırlıkta kendimi geliştirmek istiyorum bunun için udemy den python için kurs satın aldım ve bunun yanında algoritma öğrenmeye başlamak istiyorum ama nette başlangıç seviyesi türkçe kaynak bulamadım önerilerinizi bekliyorum[]

• Her şeyi sırasıyla yapmakta fayda var. Hazırlıkta okuyorsan önce çok iyi İngilizce öğrenmelisin. Mesela TOEFL IBT 100 üzeri skor hedefi koyabilirsin kendine. Mühendislikte ilk yıl zaten temel mühendislik için lazım olan altyapıyı sağlayacaklar sana. O zaman da algoritma yavaş yavaş giriş yapıyorsunuz. Ama ilk yıl yine matematiği iyi öğrenmek gerek. Sonraki yıllar bol bol algoritma ve diğer konularda uzmanlaşmak için vaktin olacak. Kısacası önce gerekli olan temeli edin ve sonra üzerine kariyerini inşa et.

İngilizce > Matematik > CS
  • Türkçe algoritma ile ilgili ücretsiz e-book yok.

Vikipedi'deki hızlı sıralama algoritma makalesi Türkçe'deki en iyi kaynak konumunda:
    tr.wiki2.org
    Hızlı sıralama - Vikipedi
    https://tr.wiki2.org/wiki/Hızlı_sıralama
    (Türkiye'den açan link)

• Kitap satan internet sitelerine girsen. Oradaki kitaplara baksan zaten "algoritma" yazınca 14 kitap cıkıyor. Bunun yarısı zaten senin aradığın şey değil. Diğer 7 kitap için de tavsiye istemek fazla kolaycılık.

Ancak pratik için kaynak önerebilirim. Hackerrank codewars.com google dostundur onu daha sık kullanmalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rusça kaynak kitap önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Türkçe Kaynak Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.