Şimdi Ara

Alfaromeo Giulia sattım, 3.20i lci aldım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    W205 fl yaklaşık bir sene kullandım, dizel olanını… g20 fersah fersah önde her konuda…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet yazılım yapıldı dostlar, oğlum götürdü arabayı, unlock işlemi ve yeni yazılım bekleme süreside dahil yarım saat sürmüş. Önce 0-100 videosu attı, videonun saniye sayacına göre 6sn civarı, sonra 100-200 ve son hız 265 e kadar çıkmış…

Bu sabahta ben evden işe geldim, 25 km bir yolculuktu ama seriliğine ve pürüzsüzlüğüne bayıldım, ayrıntılı inceleme hafta sonu Sapanca seyehatimde…

• leigh_hunt L kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun,bu motorun en güzel tarafı da yazılıma müsait olması zaten

Yoksa 2.0 motordan in 1.6ya bin çekilecek dert değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cls verip gulia gulia verip bunu aldınız demek hatırlıyorum. Doğru bir seçim olmuş. G20 gayet iyi ve kaliteli bir araba f30 ne kadar kötü ise malzeme kalitesi anlamında g20 tam tersine çok iyi. Kötü araba görmek isteyen w206 ya baksın. Yazılım şart alt devirleri ölü bir araç ama garantiyi beklemek bence gereksiz yapın geçin o motora stg 1 de zarar veremezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw ye genel anlamda ön yargılıydım, almam da, alırsam 5 alırım derdim eskiden, Alfayı sattığım gün 3,500 e kadar temiz bir 5 bulsam alacaktım, lakin 3,800 leri görünce vaz geçtim, 3 gene aklımda yoktu, bir akrabam abi otomole bir baksana orada temiz arabalar var deyince orada gördüm 3 ü, ve şimdi hiç pişman değilim ve günden güne daha çok seviyorum, hele yazılımla birlikte hiç bir şikayetim kalmadı…

Premiumlarda genelde her yeni kasa öncekini aratır, 3 kasada tam tersi olmuş, g20 kasa f30 a göre çok ileri gitmiş…

• Tekrar merhaba dostlar,
    Arabam 51bin km oldu, aldığımdan bu yana 16bin km yapmışım. Yazılımla ilgili en ufak bir şikayetim yok, arabadan zaten memnundum, yakın zamanda satma niyetim yok, bu sebeple kaşındım ve biraz para harcamaya karar verdim.
    Mperformance fren seti aldım, standart frenlere yazılım sonrası pek güvenmiyordum.
    Yüksek hızlarda biraz gezme vardı, eibach 3cm lik spor yay aldım, e bunları alınca birde 19” jant lazım dediler; fren seti 18” janta sığmayıp çok büyük kalır diye önce 19” 898m orjinal jant-lastik setine baktım, bulamadım, sonra oz racing esterama baktım, fiyatları arasında çok fark vardı güvenemedim, sonrasında motec mcr4 ultimate de karar kıldım, eee bunlara lastik de lazım, 4 adet michelin pilotsport 4 aldım.

Bakalım cuma günü montaj yapılacak, nasıl olacak göreceğiz…

Alfaromeo Giulia sattım, 3.20i lci aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leigh_hunt -- 27 Ağustos 2025; 13:24:35 >

• Borusan sanırım G20 için özel bir ekip oluşturdu, bu forumda öve öve bitiremeyenler var. Sanki G20'yi Bentley gibi anlatanlar var.

Altı üstü 1.6 motora sahip kıçı kırık, kronik sorunlu leş bir araba. F30'dan tek farkı az satmış olması ve ele ayağa düşmemiş olması. Tek avantajı pahalı olduğu için hırtların altına düşmedi, hoş Ankara'da yay taktırıp egzoz yaptıran 18-25 hırt tayfası var orası ayrı.

Fiyatı zaten saçmalıktan öteye geçemez. C segment premium işi bitti, Mercedes'de batırdı. Audi zaten çekildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Borusan sanırım G20 için özel bir ekip oluşturdu, bu forumda öve öve bitiremeyenler var. Sanki G20'yi Bentley gibi anlatanlar var.

Altı üstü 1.6 motora sahip kıçı kırık, kronik sorunlu leş bir araba. F30'dan tek farkı az satmış olması ve ele ayağa düşmemiş olması. Tek avantajı pahalı olduğu için hırtların altına düşmedi, hoş Ankara'da yay taktırıp egzoz yaptıran 18-25 hırt tayfası var orası ayrı.

Fiyatı zaten saçmalıktan öteye geçemez. C segment premium işi bitti, Mercedes'de batırdı. Audi zaten çekildi.

İyi aklıma getirdin egzoz da yaptırayım, araba sanayide şu an montajda, olmuşken tam hırt olayım…

OZ için ne kadar dediler? Merak ettim de. Siz konforu da önemsiyordunuz, bu işlemler sonrası konfordan bariz kayıp olur diye düşünüyorum. İnşallah memnun kalırsınız.

• UmutBG U kullanıcısına yanıt
    Oz için 2400 ila 3600€ arası fiyatlar geldi, konforu önemsiyorum tabi, 3cm alçaltma çok fazla etkilemez dediler, özellikle smokemotionun yay bideosunda ikna oldum, biraz da geziyordu araba yüksek hızlarda, bakalım göreceğiz…

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Merakla bekliyorum deneyimlerinizi.

• O motora istediğin yazılımı yap araba hantal hissetiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Evet alt devirler boş

• UmutBG U kullanıcısına yanıt
    Testin en gerçekçisini yarın yapacağım kısmetse, Sapancaya gideceğim, gidiş-dönüş yaklaşık 300km yol var, bakalım fren fark ettirecek mi, yay ne derece konfordan çalmış ve yol tutuşa etkisi olmuş mu? Bu arada 18 den 19 a geçtik ebat olarak, ama jantlar güzel olmuş…

• Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın.

İyi ki 520i almamışınız, ben 2023 yılında sıfır km aldım şu an 2.500 km civarında, ne zaman arabaya binsem eziyet çekiyorum performans bakımından.

Bu yazılım olayını ciddi ciddi bende düşünüyorum ama unlock günleri bana en yakın Ankarada oluyor ama kim gidecek bu hantal arabayla diye vazgeçiyorum. Eğer çok ciddi farkeder diyorsanız bende etkinlik olduğu zaman gidip yaptırayım yazılımı.

Benim için G30’un tek avantajı adaptif süspansiyonu ve fren sisteminin M Performance olması, 170 hp arabaya 450 beygiri durduracak fren takmışlar :)

Onun haricinde G20 hem şehir içi manevra kabiliyeti hem de kasa büyüklüğü olarak tam ideal boyutlarda bir araç. Ağırlığı da G30 kadar olmadığı için 1.6 motor nispeten daha iyi taşıyor kasayı.

Viraj demirini ön arka kalınlaştırman lazım. Mevcut viraj demiri diğer tarafı bastırmakta zorlacak ,çünkü yaylar daha sert.

Burçları daha sert burç ile değiştirmen lazım.Mevcut amortisörleri sert amortisörle değiştirmezsen araba yolda sekme yapacak ve yol ile teması azalacaktır. Buda yay taktım daha iyi döneceğim düşüncesinin tersine daha kötü yol tutmasına yol açabilir.

Arka kamber sağ sol -1 derece olmalı.

Türkiye yollarında ideal açıdır. Piste çıkarsan değişir.istanbuldaysan bostancı kuzey rot balansa git. Anadolu yakasının en iyi rotcusu.

Hayırlı olsun , bendede f30 var. n13 motorlu bunları hepsini denedik zamanında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 29 Ağustos 2025; 21:14:20 >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Dostum emin ol arabana aşık olacaksın, hiç durma, takip et, denk getirdiğinde git, öğlen 1-2 gibi randevu alırsan saat 6 gibi evinde olursun, zira işlem 1 saat bile sürmüyor. 1000-2000 devir arası pek birşey değişmiyor, ama 2000 devirden sonra şahlanıyor…

Kazasız belasız güle güle kullanın, lastikleri kaça aldınız ?

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Hocam bu forumdan az da olsa sizi tanıyorum. Size hacimli bir araç lazım, yazılımlı da olsa sizi kesmez. Bence hiç yazılım işine girmeden bu şekil keyifli binin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıng365 -- 31 Ağustos 2025; 4:15:24 >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Latikler 52bine geldi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.