Şimdi Ara

Alfa Romeo da olan kör talih guillette ta da var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
2.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. el kaygısı konusunda şöyle söyleyim; her arabanın bekleyeni ve alıcısı vardır. Elindeki araba bakımlı ve temiz olsun alfa olmuş opel olmuş hiç fark etmez.Fiyatı abartmadan ilana koyulduğu takdirde satışta sıkıntı olmaz. Ben nice kişileri biliyorum 159 lar ı 147 leri 1 hafta olmadan sattığını
  • Ic mekan kalitesi golften iyi diyen de gorduk sonunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa romeo guilletta çok yakışıklı araba bence beğenmeyeni illaki vardır ama 1.4 170'lik motorla TR piyasasında neden daha fazla iş yapamıyor anlamış değilim.

Otomobil distribütörleri derneği (odd) verilerine göre alfa romeo marka bazında aylık 80-90 civarı araç satıyor. 2012 yılında da yaklaşık 1050 adet satış yapmışlar toplamda.

Yani golf'ün, astra'nın, focus'un 1 aylık satışı kadar nerdeyse yıllık alfa romeo satışı yapılmış. Türkiye'de bu araç hakettiği değeri görmüyor...
  • Bu arabanın en ciddi sıkıntısı, boşu ile dolusu arasında ciddi bir fark yaratması.
    Mesela Golf'ü ne kadar doldurursan doldur belli bir alım çalımın ötesine geçemiyor.
    Lakin şu aşağıdaki Giulietta'ya bakarsak;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-romeo-giullietta-tam-dolu-ilk-sahibinden-118256837/detay

Aslında ne kadar bambaşka bir araba, bütün retro tasarımın güzelliği ortaya çıkıyor, piyano siyahı kaplamalar, deri döşemeler ve fırçalanmış aluminyum orta konsol dekoru ile sınıf atlıyor diyebilirim.
    Opsiyonla böyle bir güzelliğe ulaşabiliyorken, ucuza Giulietta alanlara haksızlık...

• Alfanın yeterince tutmamasının bir nedenide çoğunluk tarafından daha pahalı bir araba olarak biliniyor olması. örneğin arabalarla çok ilgisi olmayan ben, araba almaya karar verdiğimde "c" segmentinde ki hemen hemen bütün arabaları inceledim ancak Audi A3, BMW 1.18 ve Giuliettayı pahalıdır önyargısıyla es geçtim. Ankara'da Alfa bayisi ile Mazda ve Opel bayisi yanyana olduğundan Astra ve Mazda3 incelemeye gidip Giulietta aldım. İyi de yaptım bence :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

2. el kaygısı konusunda şöyle söyleyim; her arabanın bekleyeni ve alıcısı vardır. Elindeki araba bakımlı ve temiz olsun alfa olmuş opel olmuş hiç fark etmez.Fiyatı abartmadan ilana koyulduğu takdirde satışta sıkıntı olmaz. Ben nice kişileri biliyorum 159 lar ı 147 leri 1 hafta olmadan sattığını

147'mi gecen ay ilana koyduktan 3 saat sonra sattım. Üstelik normal fiyatına. Söylenen bir cok şey sehir efsanesi. Yok servisi pahalıymis, yok parçası bulunmazmis, yok usta almış motoru İstanbul'a götürmüş.. 3 sene, buyuk bir keyif alarak bindim. Su an aldığım aracın fiyatı sattığım Alfa'nin 3 katından fazla ama Alfamin verdigi keyif cok farklıydı. Özlüyorum kızımı..

• quote:

Orijinalden alıntı: CausN*

Sağlamlığıyla konforuyla dizaynıyla aslında gerçekten güzel olan Alfa Romeo lar malesef ülkemizde tutulmuyor. Peki son cıkardığı Guillette yla da bu kör talihine devam ediyor mu sizce? Yoksa bu araba piyasada tutulan 2.eli canlı olan bir araç mı

Ayrıca giuliette degil "giulietta" !! Yani "jülyet" :)

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Bu arabanın en ciddi sıkıntısı, boşu ile dolusu arasında ciddi bir fark yaratması.
    Mesela Golf'ü ne kadar doldurursan doldur belli bir alım çalımın ötesine geçemiyor.
    Lakin şu aşağıdaki Giulietta'ya bakarsak;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-romeo-giullietta-tam-dolu-ilk-sahibinden-118256837/detay

Aslında ne kadar bambaşka bir araba, bütün retro tasarımın güzelliği ortaya çıkıyor, piyano siyahı kaplamalar, deri döşemeler ve fırçalanmış aluminyum orta konsol dekoru ile sınıf atlıyor diyebilirim.
    Opsiyonla böyle bir güzelliğe ulaşabiliyorken, ucuza Giulietta alanlara haksızlık...

Katılıyorum. Standart bi Giulietta iç mekanı sınıf ortalamasını ancak yakalıyor. Ama spor paket vs gibi opsiyonları aldığınızda adeta sınıf atlıyor iç mekan. Bu opsiyonlu bir giuliettaya binip bırakın beğenmemek hayran kalmayan pek görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Alfaların ikinci elde değer kayıpları olmaz,zaten çoğu alfistiler tarafından alınır.
    Giuliettada da durum böyle.
    Sadece bir galerici markasını sattığınız gibi elini öpene satamazsınız,meraklısı gelir alır,o da haliyle bekletir.
    Zaten giu alan insanın ikinci elle ilgileneceğini pek zannetmiyorum.
    1 serisini,a3ü,A serisini şimdiki hallerinden makyajla,yanına giuyu parket yine sırıtmaz.
    Araba bildiğin tasarım abidesi.
    İç mekanda kapı içlerine ve direksiyonun ortasındaki plastiğe rötüş lazım,geri kalan kısımlar gayet kaliteli.
    Giu şu anda premium kompakt sınıfta en düşük fiyata en fazlasını sunan model.
    Bence bir alfa romeo olarak gayet iyi de satıyor galerici zihniyetlilerin bolca bulunduğu bu ülkede.
    Alfanın sıkıntısı model gamı.159un halefini geciktirdiler örneğin.
    Bu arada golfTroller damlamış yine giu golfü yanına parketse biçer.

Arkadaşımda 2005 model en full ü 147 vardı.Araba yakıt hariç her şeyiyle harika.Satmaya karar verdi gayette uygun yazdı ama en fazla 17 bin teklif ettiler(2010 yılı) ve Hyundai servisi 18 bin verdi diye i30 almıştı takasta değerlendirerek.(Araç temizdi değişen sadece kapı sacıydı ve birkaç parça boya vardı) Yani binicisi az olan aracın 2. eli ölü fiyatına alıcı bulur.

• Tutulmaması bana göre iyi bir şey. Çünkü herkeste olmayan bir arabaya binmek bence ayrıcalık.
  • Alfa mevzusu ülkemizde malum tam bir kısır döngü,binen de,binmeyen de;hatta görmeyen de konuşur,ahkam keser bilmiş ayağına yatıp.

Hele forum gibi niceliğin çok,niteliğin tartışılabilir olduğu ortamlarda zaten referans alınamaz bu tip tartışılabilir olaylar.

Alfistiyim ve ciddi manada bu forumda Alfa alacak edecek ciddi alıcılar varsa benle iletişime geçsinler temiz her türlü Alfa modeli buluruz,nete düşmüş,düşmemiş satan Alfisti arkadaşlarla bağlantıya geçiririz,kafalarında bir araç varsa iletsinler soruştururuz camiadan,mesela tek model üstünden kupon Giu isterlerse gene güzel rakamlara buluruz.

Elemanın biri üstte demiş; amblemi değişmiş fiat : alfa ;bu yorumu yapan bir cahile ne yazsan ne desen boş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloGTI

Amblemi değişmiş fiat = alfa

Auto show'da binme fırsatı buldum içine, bindiğim gibi de geri indim. Arabanın dışı ne denli güzelse içi de o derece kötü. Ne şekil var ne kalite.

Ama giu'lar cidden oldukca iyi. 1.4 170 ps motoru sadece 1.18le kapışamıyor onun dışında c segmentinde 1.6 altında 2. Sırada performansta.

Ama işte iç tasarım ve malzeme...

Güldürme beni.İçine binmişte,bindiği gibi geri inmiş
  • Ferrari de amblemi değişmiş Fiat denebilir belki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Alfa mevzusu ülkemizde malum tam bir kısır döngü,binen de,binmeyen de;hatta görmeyen de konuşur,ahkam keser bilmiş ayağına yatıp.

Hele forum gibi niceliğin çok,niteliğin tartışılabilir olduğu ortamlarda zaten referans alınamaz bu tip tartışılabilir olaylar.

Alfistiyim ve ciddi manada bu forumda Alfa alacak edecek ciddi alıcılar varsa benle iletişime geçsinler temiz her türlü Alfa modeli buluruz,nete düşmüş,düşmemiş satan Alfisti arkadaşlarla bağlantıya geçiririz,kafalarında bir araç varsa iletsinler soruştururuz camiadan,mesela tek model üstünden kupon Giu isterlerse gene güzel rakamlara buluruz.

Elemanın biri üstte demiş; amblemi değişmiş fiat : alfa ;bu yorumu yapan bir cahile ne yazsan ne desen boş.

Hocam eline sağlık . Ben artık bktım insanlara laf anlatmaktan.
    2011 model 1.16 i yi okadar zor sattık ki bu süreçte 5tane alfa alır satardıım. 3ayı buldu satmamız.Araçta kaza bela yol otomatik sunrooflu bixenonluydu bide.

Bu arada 147 ye biniorum alfistiden km si uygun 159 düşerse haber edermisiniz 159a geçeyim diyorum yavaştan

• 2. el kaygım olmasa imzamdaki arabayı almazdım.

Bu memlekette araba alırken kaç kişi sürüş konforunu düşünüyor ki.. Tek derdimiz vergisi, bakımı, 2. eli ıvır zıvır.. Herkes aldığı arabasını seviyor tabi, özenmiş almış o kadar para vermiş. Ama % kaçımızın bindiği araba hayallarindeki araba.

Kendimden biliyorum, gidip bu arabayı aldığım paraya bir S2000 veya eski model Range veya E class alırdım. Seve seve de binerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66
    Yani binicisi az olan aracın 2. eli ölü fiyatına alıcı bulur.

alfa sahiplerinde şöyle bir olay var,birçoğu araçlarını 2. ele koyduklarında eğer paraya sıkışma olayı yoksa zaten memnunum parayı veren alır mantalitesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

quote:

2. el kaygısı konusunda şöyle söyleyim; her arabanın bekleyeni ve alıcısı vardır. Elindeki araba bakımlı ve temiz olsun alfa olmuş opel olmuş hiç fark etmez.Fiyatı abartmadan ilana koyulduğu takdirde satışta sıkıntı olmaz. Ben nice kişileri biliyorum 159 lar ı 147 leri 1 hafta olmadan sattığını

147'mi gecen ay ilana koyduktan 3 saat sonra sattım. Üstelik normal fiyatına. Söylenen bir cok şey sehir efsanesi. Yok servisi pahalıymis, yok parçası bulunmazmis, yok usta almış motoru İstanbul'a götürmüş.. 3 sene, buyuk bir keyif alarak bindim. Su an aldığım aracın fiyatı sattığım Alfa'nin 3 katından fazla ama Alfamin verdigi keyif cok farklıydı. Özlüyorum kızımı..

Aynen hocam inanırım. İş yerinde bir arkadaş 147 sini koydu ilana, tertemiz arabaydı ve fiyatını az uygun yazdı. İlan koyulduktan sonra gelen msj lara, aramalara inanamadık. Zaten 2-3 gün içinde araba uçtu gitti:) Yerine, biraz yakıtdan dolayı şikayetçi oldugu için gitti opel astra 1.3 cdti aldı ama çok pişman oldu. Şimdi sadece yakıtı makul olması sebebiyle elinde tutuyor arabasını

• quote:

Aynen hocam inanırım. İş yerinde bir arkadaş 147 sini koydu ilana, tertemiz arabaydı ve fiyatını az uygun yazdı. İlan koyulduktan sonra gelen msj lara, aramalara inanamadık. Zaten 2-3 gün içinde araba uçtu gitti:) Yerine, biraz yakıtdan dolayı şikayetçi oldugu için gitti opel astra 1.3 cdti aldı ama çok pişman oldu. Şimdi sadece yakıtı makul olması sebebiyle elinde tutuyor arabasını

İlanı gece koymuştum, sabah aktif oldu ve saat 12 gibi ben anlaştım hatta o sırada tam yeni alacağım araç için satış görevlisiyle masadaydık, telefonlara bakmaktan yeni aldığım aracın pazarlığını eşim yaptı :) Alfa'ların 2nci eli ile ilgili olarak söyleyeceğim şu; aracı sıfır alan gerçekten biraz sıkıntı yaşayabiliyor. Ancak 2nci el alan için genellikle böyle bir sıkıntı yok. Ben 3 sene önce daha 16bin km.de boyasız 22bine aldığım 147mi, 80bin km.de 2 parça boyalı olarak 20ye sattım.

• quote:

Orijinalden alıntı: omer89

quote:

Orijinalden alıntı: PoloGTI

Amblemi değişmiş fiat = alfa

Auto show'da binme fırsatı buldum içine, bindiğim gibi de geri indim. Arabanın dışı ne denli güzelse içi de o derece kötü. Ne şekil var ne kalite.

Ama giu'lar cidden oldukca iyi. 1.4 170 ps motoru sadece 1.18le kapışamıyor onun dışında c segmentinde 1.6 altında 2. Sırada performansta.

Ama işte iç tasarım ve malzeme...

Güldürme beni.İçine binmişte,bindiği gibi geri inmiş

Küfür edecem de ceza yemek istemiyorum. Ötede oyna çocuk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hangisi yokki ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.