Şimdi Ara

ALFA ROMEO 156 yağ eksiltiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 Ay öne Alfa romeo 156 araç aldım... uzun yola cıktığımda yağ eksiltti.
    5.30 yağ kullanmamı söylemişti satıl aldığım kişi yanlışmış 10.40 mış bu sebebi olabilir mi.
    arac hararet ibresi dururken belli bir süre sonra 90 a cıkıyor ama hareket esnasında iken hararet ibresi 50 nin latına iniyor. bunun sebebi nedir. be bu yağ yakmakta etkilimi olur. bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim
    5.30 yağ koydum 3 günde 1000 km yaptım ve yağ bitmiş. sonra usta 10.40 yağ koydu. henüz denemedim.

• Öncelikle, 1.6 TS motorlar yağ eksiltir, ince yağı ise haliyle daha çok eksiltir. Normal sınırlar içerisinde bu bir problem teşkil etmez.

10 - 40 tercih ederseniz daha rahat edersiniz fazla eksiltmez. Eğer devirli kullanacaksanız 10 - 50'de tercih edilebilir ama 10 - 40 işinizi fazlasıyla görecektir.

Ayrıca termostata baktırın açık kalmış olabilir. Bilinen problemlerden biridir. Paniğe gerek yok.

Bütün bunlardan sonra hala yağ eksiltmeniz normalin üzerindeyse problemi başka yerlerde aramalısınız.
  • teşekkürler ilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mech.Engineer

Öncelikle, 1.6 TS motorlar yağ eksiltir, ince yağı ise haliyle daha çok eksiltir. Normal sınırlar içerisinde bu bir problem teşkil etmez.

10 - 40 tercih ederseniz daha rahat edersiniz fazla eksiltmez. Eğer devirli kullanacaksanız 10 - 50'de tercih edilebilir ama 10 - 40 işinizi fazlasıyla görecektir.

Ayrıca termostata baktırın açık kalmış olabilir. Bilinen problemlerden biridir. Paniğe gerek yok.

Bütün bunlardan sonra hala yağ eksiltmeniz normalin üzerindeyse problemi başka yerlerde aramalısınız.

Arkadaş gerekli cevapları vermiş.
  • @Mech.Engineer ; gerekli cevapları vermiş üstünden bir kez daha geçmek gerekirse bi aralar oldukca fazla niyetlendim bu alete. 2.0 ts lere bakıyordum. Yağ eksiltme normal sınırlar dahilinde problem değil ancak burda asıl problem ince yağdan dolayımı eksiltiyor yoksa subab lastiklerinden mi ?

Bunu anlamanın yoluda aracı soğukken çalıştırdığınızda yağ dumanı atıyorsa ve ısındığında bu duman kesiliyorsa subab lastikleri sertleşmiş demektir. Ciddi manada bi eksiltme yaşatmaz sadece uzun vadede bunun gitgide artacağını bilmeniz yeterlidir. Isınınca kesiyorsa henüz dokunmanızı gerektirecek bir sebeb yok. Subab lastiklerinin kaçırması da yaş ile ilgilidir her kauçuk plastik aksam gibi subab lastikleri de zaman ile birlikte sertleşebiliyor bunun sonucunda sıcak motorun genleşme payı ile birlikte lastikler tekrar özelliğini korumaya devam ediyor. Sıcak soğuk farkı da burdan oluşuyor.

Hararetin düşmesi de yine arkadaşın söylediği gibi termostat açık kaldığındandır 20-30tl ye çözülebilir hatta kendiniz dahi bi termostat alıp değiştirebilirsiniz. Hazır değiştirmişken antifiriz-su karışımına bakın antifiriz az ise ekleyin kış aylarındayız malum. Otobanda özellikle fazla fazla hava girişi olan radyatör ile birlikte açık kalan termostat sıcak suyu koruyamamaya sebeb olup motor suyu sıcaklığını düşürür. Belkide soğuyan motor ile otobanda devirli kullanımınız birleşince araç yağ eksiltmiştir.

İşin kısacası ilk olarak termostat (hazır bakmışken antifiriz) daha sonra eksilen yağı tamamlayıp keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz. Eksiltmenin sebebinin subab lastiklerinden olduğunu tespit ederseniz fin-25 ve keçe onarıcı gibi bir katkıyla başlangıç evresindeyse eksiltmeyi minimum düzeye indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 19 Aralık 2013; 17:05:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DcD-Semih

@Mech.Engineer ; gerekli cevapları vermiş üstünden bir kez daha geçmek gerekirse bi aralar oldukca fazla niyetlendim bu alete. 2.0 ts lere bakıyordum. Yağ eksiltme normal sınırlar dahilinde problem değil ancak burda asıl problem ince yağdan dolayımı eksiltiyor yoksa subab lastiklerinden mi ?

Bunu anlamanın yoluda aracı soğukken çalıştırdığınızda yağ dumanı atıyorsa ve ısındığında bu duman kesiliyorsa subab lastikleri sertleşmiş demektir. Ciddi manada bi eksiltme yaşatmaz sadece uzun vadede bunun gitgide artacağını bilmeniz yeterlidir. Isınınca kesiyorsa henüz dokunmanızı gerektirecek bir sebeb yok. Subab lastiklerinin kaçırması da yaş ile ilgilidir her kauçuk plastik aksam gibi subab lastikleri de zaman ile birlikte sertleşebiliyor bunun sonucunda sıcak motorun genleşme payı ile birlikte lastikler tekrar özelliğini korumaya devam ediyor. Sıcak soğuk farkı da burdan oluşuyor.

Hararetin düşmesi de yine arkadaşın söylediği gibi termostat açık kaldığındandır 20-30tl ye çözülebilir hatta kendiniz dahi bi termostat alıp değiştirebilirsiniz. Hazır değiştirmişken antifiriz-su karışımına bakın antifiriz az ise ekleyin kış aylarındayız malum. Otobanda özellikle fazla fazla hava girişi olan radyatör ile birlikte açık kalan termostat sıcak suyu koruyamamaya sebeb olup motor suyu sıcaklığını düşürür. Belkide soğuyan motor ile otobanda devirli kullanımınız birleşince araç yağ eksiltmiştir.

İşin kısacası ilk olarak termostat (hazır bakmışken antifiriz) daha sonra eksilen yağı tamamlayıp keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz. Eksiltmenin sebebinin subab lastiklerinden olduğunu tespit ederseniz fin-25 ve keçe onarıcı gibi bir katkıyla başlangıç evresindeyse eksiltmeyi minimum düzeye indirebilirsiniz.

Siz almamış mıydınız ? Ben de sizi arıyordum bir şeyler soracaktım.

Kırmızı 2 TS aldınız diye hatırlıyorum.

• Hocam geçen ay 156 aldım ilk iş yağ servisi yaptırmak oldu bu bir buçuk aylık dönemde 4500 km yaptım yaklaşık olarak 1 lt eksiltti araç, şayet lpg li kullanmasaydım daha az eksiltirdi diye düşünüyorum. Birde kullandığınız yağ çok ince 10-40 yada 10-60 kullanabilirsin diye düşünüyorum.

Bu arada araç sanırsam 4.5 lt yağ alıyor 1,000 km de çok fazla bir değer. Şayet yukarıda arkadaşın yazdığı gib süpaplarda veya contada sıkıntı varsa tahmini masrafınız 1000-1200 tl arası olur, pistonlar falan işin içine girerse bu fiyat artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 19 Aralık 2013; 18:31:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kapora verdikten sonra geri döndüm hocam malesef Vectra B 2.0 aldım.

@High Quality
  • 10 .40 YAĞ KOYDUM ARACA VE BU ŞEKİLDE BURSA İSTANBUL ARASI GİTTİM GELDİM 600 KM DE MAALESEF GENE YAKLAŞIK 2 LTRE YAĞ TÜKETTİ. BİR USTAYA SORDUM ŞHELL MARKA YAĞLAR DENENDİĞİ ZAMAN BU YAĞ EKSİLTME ORANI CİDDİ DÜŞÜYOR DENEMEMİ İSTEDİ ANCAK İNANMADIM. İSTANBULDAKİ BİR TANIDIK USTAYA GÖSTERECEĞİM. SON DURUM BU. ISI PROBLEMİNİ HALLETTİM. TERMOSTAT TA SORUN VARMIŞ AÇIK KALMIŞ. YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİNCE HALLETMİŞ OLDUK
  • 10-60 deneyip sonucunu yazarmısın ?
  • Araç toplam kaç km de ? Bujileri söktürüp tek tek bakın,platin başlarında yağlama var mı ? Söyleyen usta sallamış,yağların kimyasal içerikleri aynıdır ve markadan markaya değişmez.
  • bende 15 gun once 156 1.6 aldım alttan azar azar yag kacırıyor nedenir bilmiyorum belki sizin aracdada kaçak vardır 600 km. de 2lt. yag bizim araclar icin bile cok fazla bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.