< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
-- --Bilgisayar 1-- MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Yine aynı fikirdeyiz. Bu gemi tasarımının gerçekten de Alfa Centauri'ye yolculuk için yapıldığını düşünmüyorum. Hatta daha ileri gideyim, ortada tamamlanmış bir tasarım olduğunu bile düşünmüyorum, yani gemi blueprint aşamasına bile gelmemiştir tasarım adımlarında. Yani hala kavramsal tasarım aşamasındadır gemi çünkü tahrik sistemi olarak füzyon düşünülmüş ama ortada bir füzyon motoru olmadığı için o motorun gücüne göre ölçeklenmiş bir tasarım söz konusu değil. Radyasyon ve göktaşı kalkanları için ne kadar enerji gerekecek, böyle kalkanlar gemiden önce tasarlandı mı vs. bunlar hep havada kalan şeyler. Tasarlandı denilince üzerine atlamamak lazım. Böyle bir gemiyi kavramsal tasarım aşamasına ben ve sen bile getirebilirsin. :) Sanırım burada amaç Alfa centauri'de yaşanılır gezegen bulmak değil, olmadığı az çok biliniyor zaten çünkü Alfa Centauri üçlü bir yıldız sistemi ve ikili yıldız sistemlerinde bile yaşanabilir gezegen bulmak, ikinci yıldız yüzünden neredeyse imkansızken, sadece bize en yakın yıldız sistemi olduğu için seçilmiş olmalı. 400 yıl sürecek dendiğine göre kabaca gemi için düşünülen ortalama hız 0,1c civarı olmak zorunda. Bu teorik olarak hız erişilemez değil ama bugünkü teknolojiyle imkansız çünkü saatte 10 milyon 800 bin km hıza denk geliyor. Oysa yaptığımız en hızlı sonda bile saatte ancak 670 bin km hız yapıyor. Bu hıza çıkmak için füzyon motorları yetmeyebilir anti madde yakmak gerekebilir, ki o da başka bir fantezi. Sanırım bu tasarımın amacı gerçekten oraya gitmek değil, daha çok bir düşünce jimnastiği. Yapabilir miyiz, yaparsak neye benzer, görmek istemişler. Yapılmasında elbette bir zarar yok ama ben pek bir fayda da göremedim. |
|
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz. * Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük biraz daha artar. (Emil Michel Cioran) * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 26 Ağustos 2025; 21:28:44 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |