Şimdi Ara

Aleks Artık TÜRK VATANDAŞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza, Türk oldu.

Lig TV'nin son dakika bandıyla verdiği haberde, sarı lacivertli ekibin yıldız oyuncusu Türk vatandaşlığına kabul edildi.

33 yaşındaki futbolcunun yeni adı 'Aleks' olacak.

TÜRK STATÜSÜNDE OYNAMASI İÇİN 5 YIL LAZIM
    Aleks'in Türk vatandaşlığına geçmesi, Fenerbahçe'de yerli statüsünde oynayacağı anlamına gelmiyor. Son yıllarda yabancı futbolcuların üstüste Türk vatandaşlığına geçmesi ve yerli statüsünde oynamaya başlamasından sonra 5 yıl kuralı getirilmişti. Kural uyarınca Türk vatandaşlığına geçen bir futbolcu ancak 5 yıl sonra yerli stütüsünde forma giyebiliyor.

Bu yüzden Aleks'in Türk vatandaşlığına geçmesinin futbol yaşantısına bir faydası olmayacak. Çünkü 34 yaşındaki Aleks'in Fenerbahçe'de yerli statüsünde oynayabilmesi için 39 yaşına kadar beklemesi gerekiy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eoy1907 -- 4 Mayıs 2011; 21:49:56 >

• adı isk olun dedim o kadar dinlememişler
  • Afedersiniz ama herifler(pkklı şerefsizler) bu ülkede Atama saygısızlık yapıyorsa ve kimse sesini çıkarmıyorsa bu ülkenin vatandaşı olmam ben. Salaklık etmiş. Kaç para aldı acaba?
  • Fenerbahçe'nin bu huyunu sevmiyorum. Onunda bi vatanı bi milleti var. Bu bence faşistliktir ne olursa olsun. Türk oldu diye de sevinecek değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faramir

Fenerbahçe'nin bu huyunu sevmiyorum. Onunda bi vatanı bi milleti var. Bu bence faşistliktir ne olursa olsun. Türk oldu diye de sevinecek değilim.

Alakayı anlıyamadım... Adam istese Türk vatandaşı olmazdı
  • racep tayyip aleks
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl bir zihniyet , kendimi onun yerine koyuyorumda hiç bir sebeb başka bir milletin vatandaşı olmaya sürüklüyemez beni.Belkide bu biz türklerin düşüncesi böyledir.Fazla bağlıyız vatanımıza.
  • Türkiye'ye futbol bakımından bir katkısı olmayacak.Yani Milli takımda oynayamayacak,bir çıkarı yok kısacası Aleks'in.O yüzden Türk Vatandaşlığı'na geçmesi bence güzel bir olay...
  • ama bir alex değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Unforgiven

quote:

Fenerbahçe'nin bu huyunu sevmiyorum. Onunda bi vatanı bi milleti var. Bu bence faşistliktir ne olursa olsun. Türk oldu diye de sevinecek değilim.

Alakayı anlıyamadım... Adam istese Türk vatandaşı olmazdı

nasıl alakasını anlamadın ? Futbol kurallarından haberin yok herhalde..
  • quote:

Bir zahmet sacmalamayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

quote:

Bir zahmet sacmalamayin

Saçma olan sizlersiniz. Sırf yabancı kontenjanını açmak için kanına girilen kaçıncı futbolcu bu. Elbet birşeyler dönüyordur.
  • Sacmalamaya devam, kuralları öğren önce.Turk statüsü diye bir olay yok.
  • quote:

quote:

quote:

Bir zahmet sacmalamayin

Saçma olan sizlersiniz. Sırf yabancı kontenjanını açmak için kanına girilen kaçıncı futbolcu bu. Elbet birşeyler dönüyordur.

Okusana yazıyı.Türk statüsüne geçtikten 5 sene sonra oynayabilir diyor.Alex 34 yaşında şuan.Biraz kafanı çalıştır fenere laf sokacam diye rezil olma.

• quote:

quote:

quote:

Bir zahmet sacmalamayin

5Yıl sonra kontenjan açılır ;) Yeni kuralı bilmiyorsunuz herhalde? Türk olduktan sonra 5 yıl daha oynarsa Türk statüsüne giriyor :)

• Adam kendi isteğiyle Türk Vatandaşlığını seçmiş.Aslında bu durum Aleks'in Türkiye'ye,Türk Milleti'ne ne kadar bağlandığını ve sevdiğini gösterir.Yani olayda Fenerbahçe'nin çıkarına olabiliecek bir durum da yoktur.Kısacası gurur duymamız gereken yerde eleştiriyorsunuz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: masti

quote:

quote:

quote:

Bir zahmet sacmalamayin

Okusana yazıyı.Türk statüsüne geçtikten 5 sene sonra oynayabilir diyor.Alex 34 yaşında şuan.Biraz kafanı çalıştır fenere laf sokacam diye rezil olma.

Bende Fenerliyim arkadaşım zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: eoy1907

Adam kendi isteğiyle Türk Vatandaşlığını seçmiş.Aslında bu durum Aleks'in Türkiye'ye,Türk Milleti'ne ne kadar bağlandığını ve sevdiğini gösterir.Yani olayda Fenerbahçe'nin çıkarına olabiliecek bir durum da yoktur.Kısacası gurur duymamız gereken yerde eleştiriyorsunuz....

+1 Adam cidden bir Türk gibi davranıyor
    Pascal gibi yapmacık değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: eoy1907

Bu yüzden Aleks'in Türk vatandaşlığına geçmesinin futbol yaşantısına bir faydası olmayacak. Çünkü 34 yaşındaki Aleks'in Fenerbahçe'de yerli statüsünde
    oynayabilmesi için 39 yaşına kadar beklemesi gerekiyor.

Neden Türk olduki o zaman?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.