Şimdi Ara

Alduin mi Smaug mu? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
3
Favori
5.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git

Alduin mi Smaug mu?

(En Son Oy Tarihi: 5.9.2024)
Giriş
  • Alduin ne Allah aşkına ya. Oyunun ortasında yenileceğini anlayıp sovngarde'a kaçıyor ve herkes ona mı oy vermiş?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nytekrias

Alduin ne Allah aşkına ya. Oyunun ortasında yenileceğini anlayıp sovngarde'a kaçıyor ve herkes ona mı oy vermiş?

Ee?
    Karsisindaki dragonborn, bir zahmet

Edit: Sovngarde a gitmesinin nedeni ruhlarla beslenip gucunu arttirmak. Ben tam olarak bir kacma gormuyorum.
    En guclu hali ile karsisina cikmak istiyor dusmaninin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 12 Kasım 2015; 11:41:57 >
  • Hocam, alduin dediğimiz ejderha aedra akatosh'un yarattığı ilk ejderha. İnanılmaz bir gücü olan ejderha, hatta o kadar ki insanlar ile ****r arasındaki savaşta eski nordlar elder scroll kullanarak kehanet yazıp alduin'i skyrim'in zamanına göndermişlerdir. Bu ejderhaya bir tane dragonrend attıktan sonra sağdan soldan 15-20 balta darbesi vurunca ölüyor bu ejderha. Ki dragonborn dediğimiz kişi ejder katili değil. Ejder dili konuşabilen bir insan.Peki ya smaug? Onu öldürebilmek için derisinde daha önceden prefabrik ev boyutunda bir arbaletle açılmış bir deliğe birkaç insan boyunda bilmemkaç ton ağırlığında bir ok saplamak gerekiyor. Bu karşılaştırmanın üzerine siz bir de ancalagon'u düşünün.
    @SonictheHedgehog-MZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-555EB232C -- 12 Kasım 2015; 12:15:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nytekrias

Hocam, alduin dediğimiz ejderha aedra akatosh'un yarattığı ilk ejderha. İnanılmaz bir gücü olan ejderha, hatta o kadar ki insanlar ile ****r arasındaki savaşta eski nordlar elder scroll kullanarak kehanet yazıp alduin'i skyrim'in zamanına göndermişlerdir. Bu ejderhaya bir tane dragonrend attıktan sonra sağdan soldan 15-20 balta darbesi vurunca ölüyor bu ejderha. Ki dragonborn dediğimiz kişi ejder katili değil. Ejder dili konuşabilen bir insan.Peki ya smaug? Onu öldürebilmek için derisinde daha önceden prefabrik ev boyutunda bir arbaletle açılmış bir deliğe birkaç insan boyunda bilmemkaç ton ağırlığında bir ok saplamak gerekiyor. Bu karşılaştırmanın üzerine siz bir de ancalagon'u düşünün.
    @SonictheHedgehog-MZ

===Yazacaklarim Spoiler icermektedir====

15-20 balta ile oluyor diyerek oyun dinamikleriyle ejderhanin gucunu olcemezsin
    Bu oyunun bir hikayesi var ve tum her sey bunun etrafinda sekilleniyor.
    Skyrimdeki cogu kisi (dragonbornlarda dahil olmak uzere) siradan insan degiller, meta insan sinifindalar.
    Oncelikle Alduin in gucunu anlamak icin farkli kaynaklardan arastirmak gerekiyor.
    Ornegin Merethic Era da ortaya cikan ilk dragonborn (Miraak) ile dragon priest Vahlok arasinda yapilan savasin siddeti iki kitayi birbirinden ayiriyor.
    Ve 4. Caga, yani bizim cagimizda Miraak Alduin icin isteseydim onu oldurebilirdim diyor. Ustelik bunu icine cekilde Apocrypha ya da guclerinin cok otesine gelmeden onceki saf gucuyle. Yani kitalari ayirdigi zamanlarda.
    Bu acidan Alduin in TES kurgusundaki gercek gucu kitalari yok edebilecek kadardir da diyebiliriz.
    Biz ise Alduin den sonra Miraak i yeniyoruz, gucumuzun seviyesinin normal olmadigi belli sanirim. Normal bir insan gucuyle degerlendiremeyiz yani.

Bu arada Dragonborn hakkinda yanlisin var.
    Dragonbornlar ejderhalari oldurebilme kabiliyetindeki insanlardir. Dovahkiin ejder dilinde ejder avcisi anlamina gelir.
    Bu Akatosh tarafindan olumlu insanlara bahsedilmis bir hediyedir. Bu sayede olumsuz olan ejderhalar ile bas edebilirler.
    Ayni zamanda Dragonbornlar ejder ruhu ve kaniyla dogmuslardir.

• =Spoiler(Skyrim oynamayan okumasın)=

En son lore ile ilgili araştırma yapalı benim baya zaman olmuştu o yüzden yanlışlarım tabii ki vardır. Ancak oyundaki bir karakterin gücünü oyun mekaniklerine göre belirleyemezsin demeni yanlış buluyorum. Çünkü aslında miraak oyunda alduinden çok daha zordu(ben alduini çok rahat kesip miraak'ta zorlanmıştım)yani düz mantıkla düşürsek miraak alduinden güçlü, biz ikisini de yeniyoruz demek ki biz ikisinden de güçlüyüz. Bakın, oyun mekaniklerinden söylediğiniz şey çıkıyor yine, yani oyun mekanikleriyle düşünmenin zararı yok. Bu duruma rağmen lore ile düşünürsek Alduin bu muhteşem gücünü kullanmayıp ölüyor ve oyunun -bence- en boş ve tatmin etmeyen boss savaşını veriyoruz. Yolda karşıma çıkan ejderhaların bazılarında bile daha çok zorlanmıştım. Ancak Miraak savaşı benim için yorucu ve tatmin edici olmuştu çünkü zordu. Oyunun başından beri bize o istediğimiz kek olarak gösterdiği, savaşmak için pc başından kalkmayıp art arda görev yaptırdığı boss'unun alduin olduğunu düşünürsek hayal kırıklığım ve ardından düşündüğüm bu Alduin'in aslında abartıldığı düşüncesi mantıklı gelmeye başlıyor.

Neyse, zevk aldığım bir tartışma oldu bu ancak ne yazık ki devam edemeyeceğim. İyi forumlar hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

quote:

Orijinalden alıntı: WINXPERROR

quote:

Orijinalden alıntı: thenemne1

quote:

Orijinalden alıntı: WINXPERROR

Smaug'da iyidir ama Alduin'in yerini tutamaz.Zaten Elder Scrolls serisi hikaye bakımından Middle-Earth'dan çok daha iyidir.

Neyine gülüyorsun gardaş? Middle-Earth çok başarılı ama daha iyisini de yapanlar var.Yani dalga geçene kadar oyna.

Ahaha neymiş onlar ? Fantastik eserlerde Tolkien i kimse geçemedi şu zamana kadar ,ileride geçen çıkar mı bilmem fakat şu anlık öyle bi olay yok

Zevk meselesi

• ALDUİN CİHAN YİYENDİR ONU HİÇ KİMSE YENEMEMİŞTİR DÖRT KADİM KAHRAMAN AKATASHUN OĞLU OLAN ALDUİNİ BİLE ZOR YENMİŞTİRR HİÇ KİMSE ANLAMAZ BUNU AMA ALDUİN EN GÜÇLÜ EJDERHADIR HİÇ KİMSE ONU YENEMEDİ HİÇ KİMSE İLERKİ ZAMANLARDA DOVAHKİİNİN KARŞISINA TEKRAR ÇIKIP SAVAŞSADA NE YAZIKKİ DOVAHKİİN ALDUİNİ YENEMEYECEK AMA ALDUİNDE SOVNGARDDA RUHU ESİR KALACAK SOVNGARDDA KUTULDUĞUNDAYSA DOVAHKİİNİN RUHU ONU YENECEKTİR BUNU AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN

sadece level scalingmidri nedir oyüzden alduin öldü yoksa alduinin karşısında herkes s.ıçar

hayde bakalIM VİCTORY SOVNGARD

YAZIM HATASI OLDUYSA ÖZÜR DİLERİM SAYGILARIMLA dovahkiin
  • Mavi dragon ne izlerdik be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk defa duydum ve oyumu ancalagona attim

• Bizim karaktersizlere verecegimiz oyumuz yok. Ben blood dragon diyorum erkek gibi geliyor savasiyor ve onuruyla oluyor.

• Smaug alayini kirar wow,skyrim fark etmez
    I am fire, i am death

• Çocukken izlediğim bir film aklıma geldi ama ismini.

Film ortacagda geçiyordu .Bir ejderha vardi kalbine ok sapliyarak öldürülüyordu bilen varsa söyleyebiliri mi

• Konu hortlatılmış ama güzel konu açmışım allah var

• Hort

• Ancalagon dağlardan bile daha büyüktür.Ama Yugiohtaki Great Leviathan kadarda büyük değildir. Koskoca Atlantisin etrafını vicuduyla birkaç defa sarıyor.(Olay büyüklükte olsaydı Ancalagon, Süper Shenron'un yanında molekül olarak kalır)Ayrıca Leviathan kendinden cüsse olarak çok daha küçük üç mısır tanrısı ve Timeaus'a yenilmiştir. Bu ikiside büyüklüğü dışında çok bi olayı olmayan bir ejderhadır. Deathwing ise Ancalagondan çok daha küçük bir ejderhadır ama yıkım kapasitesi Ancalagonla neredeyse aynıdır. Aynı şekilde Alduinde diğer ikisine göre çok daha kücüktür ama yıkım kapasitesi bakımından en az ikisi kadar güçlüdür. Kaldıki bunun babası Akatosh var. ME ve Warcrafttaki tüm ejderhaları toplasanız Akatosh hepsini saniyesinde siler. Zaten Akatosh,Morgoth ve Sargeras ayarında. Şimdi iki seçenek var

1-Akatosh-The Elder Scrolls
    2-Super Shenron(Zarama)-Dragon Ball Super

•  Alduin mi Smaug mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63AC97813

Hocam kırmızı ejderha nedir ya ajsğdasdğasd

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.