Şimdi Ara

Albert Einstein mı, Isaac Newton mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
7.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

Newton çağının efsanesidir , enstein tüm zamanların efsanesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

Newton çağının efsanesidir , enstein tüm zamanların efsanesidir.

Nicola TESLA Tüm Evrenin Ve Tüm Bu Görkemin Efsanesidir...Hala Nimetlerinden Faydalanıyoruz...

Yerinde Rahat Uyu Üstad...Saygılarımla.(Ufkumun İlerleyen İyonosferlerindeki Alternatif Akımlarına Dahi Yön Veren Büyük İNSAN TESLA )
  • "Albert Einstein avrupanın abartması"Mustafa armağan....
  • Gördüğüm tüm fizikçiler Isaac Newton fiziğin Tanrısı gibi bir şeydir demişti. 2-3 kişi gördüm o ayrı.
  • karşında iki yıldız olsa bakarak hangisinin daha parlak olduğunu söyleyemezsin gözlerin yanar.
    yani bu ikisini tartacak terazi bizde yok
    newtonun çalışmadığı ve çığır açmadığı fizik alanı yok
    einsteinin olmasaydı genel görelelik teorisini bugün bile bulamamış olabilirdik. gelmiş geçmiş en büyük deha olması muhtemel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ike

Ikisinide cebinden cekarir erzurumi ibrahim hakki hz. Bilim konusunda.

okuduğunuz için mi öyle söylüyorsunuz yoksa birileri size öyle olduğunu mu söyledi?
    ayrıca newton ve einstein'ı cebinden çıkaracak ölçüde bilimsel bir teorisi ya da keşfi var mı? varsa öğrenmek isterim.
  • Nikola Tesla'nın ciddi bir farkı var bilim dünyasında bana göre.Diğerleri arasında pek ayrım yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

karşında iki yıldız olsa bakarak hangisinin daha parlak olduğunu söyleyemezsin gözlerin yanar.
    yani bu ikisini tartacak terazi bizde yok
    newtonun çalışmadığı ve çığır açmadığı fizik alanı yok
    einsteinin olmasaydı genel görelelik teorisini bugün bile bulamamış olabilirdik. gelmiş geçmiş en büyük deha olması muhtemel.

aslında genel görelilik beni en çok etkileyen çalışması olsa da bilim dünyasında daha birçok katkısı var einsteinın,
    günümüz lazer teknolojisinin fikir babasıdır,
    kütle enerji denkliği,
    brown devinimi,
    foto elektrik etki vs vs
  • Taibiki Einstein Görelelik ve genel görelelikle efsane olmuştur kendisi fizik camiasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Nikola Tesla'nın ciddi bir farkı var bilim dünyasında bana göre.Diğerleri arasında pek ayrım yapamıyorum.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

okuduğunuz için mi öyle söylüyorsunuz yoksa birileri size öyle olduğunu mu söyledi?
    ayrıca newton ve einstein'ı cebinden çıkaracak ölçüde bilimsel bir teorisi ya da keşfi var mı? varsa öğrenmek isterim.

kaynaklar dolusuyla var incalamani tavsiye ederim.
  • NIKOLA TESLA !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılanlara göre Newton un iq su 210, Einstein nınki 160 mış.
    bana görede doğru olabilir. iq testlerinde Newton daha iyi çıkabilir.
    zaten Einstein nın matematiğide pek iyi değilmiş.(benim matematiğim bile ondan iyidir belkide)
    ama iş hayal gücü, olaylara bakış açısı gibi şeylere geldiğinde Einstein bu dunyadan olamaz. adam aşırı mükemmel.
  • quote:

quote:

Bilim adamlarını bu iyidir bu kötüdür diye ayırmak bence yanlış.Her bilim adamının yeri ve seviyesi ayrıdır.Şu konuya değinmek istiyorum.Bir bilim insanın müslüman olması bu kişiyi bilim dünyası veya Avrupa önemsiz,unutulması gereken bir kişi olarak topluma bahsetmiyorlar.Marifetname adlı eserini okuma şansı bulursanız orada bilgi alabilirsiniz.Göz sinirleri,küçük kan dolaşımı ve oniki kaburga kemiğinin seyir yönleri bazı bilimsel araştırmalarındandır.

• Günümüzde Edward Witten (M)teori

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bRoookLyn -- 16 Ocak 2013; 18:51:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

quote:

Bilim adamlarını bu iyidir bu kötüdür diye ayırmak bence yanlış.Her bilim adamının yeri ve seviyesi ayrıdır.Şu konuya değinmek istiyorum.Bir bilim insanın müslüman olması bu kişiyi bilim dünyası veya Avrupa önemsiz,unutulması gereken bir kişi olarak topluma bahsetmiyorlar.Marifetname adlı eserini okuma şansı bulursanız orada bilgi alabilirsiniz.Göz sinirleri,küçük kan dolaşımı ve oniki kaburga kemiğinin seyir yönleri bazı bilimsel araştırmalarındandır.

bilimsel çalışmalar yapanların dini kimlikleriyle ilgili bir mesaj attığımı hatırlamıyorum. bilim söz konusu olduğunda din kişisel bir olgu haline gelir. kimliklerin hiçbir önemi kalmaz.

ibrahim hakkı'nın kitabını yıllar önce incelemiştim. iddia edildiği gibi yeni, literatüre geçecek bir bilimsel çalışması yok. klasik kaynakların ve biraz da dönem avrupasında yapılan bazı çalışmaların bir derlemesi söz konusu. yani bir ansiklopedi hazırlamış kendisi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bilimsel çalışmalar yapanların dini kimlikleriyle ilgili bir mesaj attığımı hatırlamıyorum. bilim söz konusu olduğunda din kişisel bir olgu haline gelir. kimliklerin hiçbir önemi kalmaz.

ibrahim hakkı'nın kitabını yıllar önce incelemiştim. iddia edildiği gibi yeni, literatüre geçecek bir bilimsel çalışması yok. klasik kaynakların ve biraz da dönem avrupasında yapılan bazı çalışmaların bir derlemesi söz konusu. yani bir ansiklopedi hazırlamış kendisi.

Bende zaten yazımda sizin böyle bir öngörüde bulunduğunuzu anlatmadım yazımı tekrar okuyun.Siz böyle bir şeyler demişsiniz demedim yani cümleleri tekrar yorumlamanıza gerek yok olduğu gibi okumanız kafi.Kitabında bilimsel çalışmaları ellerindeki,günün koşullarına uygun olaran araç ve gereçlerle bazı çalışmalar yapmışlardır.Ayrıca ona bakarsanız İbn-i sina veya er-razi'de pek anlatılmaz ama Kimya ve tıp alanlarında çok önemli çalışmalar yapmışlardır..

EDİT:Konu dağılmasın daha fazla uzatmayacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 16 Ocak 2013; 19:22:14 >

• quote:

Bende zaten yazımda sizin böyle bir öngörüde bulunduğunuzu anlatmadım yazımı tekrar okuyun.Siz böyle bir şeyler demişsiniz demedim yani cümleleri tekrar yorumlamanıza gerek yok olduğu gibi okumanız kafi.Kitabında bilimsel çalışmaları ellerindeki,günün koşullarına uygun olaran araç ve gereçlerle bazı çalışmalar yapmışlardır.Ayrıca ona bakarsanız İbn-i sina veya er-razi'de pek anlatılmaz ama Kimya ve tıp alanlarında çok önemli çalışmalar yapmışlardır..

o zaman alıntıladığınız mesaj içeriğinde değil ayrı bir mesaj halinde yazmanız gerekli. kim olsa bu şekilde algılar.

İbn-i Sina ve Razi "pek anlatılmaz" demişsiniz ama bunu ne siz yazmış olun ne de ben okumuş olayım. Batı'da çok uzun yıllar ders kitabı olarak okutulmuşlardır. Hala daha saygıyla anılırlar.

• quote:

quote:

o zaman alıntıladığınız mesaj içeriğinde değil ayrı bir mesaj halinde yazmanız gerekli. kim olsa bu şekilde algılar.

İbn-i Sina ve Razi "pek anlatılmaz" demişsiniz ama bunu ne siz yazmış olun ne de ben okumuş olayım. Batı'da çok uzun yıllar ders kitabı olarak okutulmuşlardır. Hala daha saygıyla anılırlar.

Ibni sina kısmını şu yüzden yazdım.Bazı forumlarda veya site içindeki konularda yazdığımda onlarda kimmiş,bilimsel çalışmaları yokmuş vs cümleler okuduğum için yazdım..

• Bence bilim, hakikati bulmaktır, fakat hakikat sürekli değişmektedir.
    İki fizikçi de 'hakikati' bulmak adına çalışmalar yapmışır. Bunu kutuları üstüste koyarak uzaya çıkmaya çalışan bir insana benzetebiliriz. Kutulardan oluşan bu yapının ilk kutuları Antik Yunan, Çin, Eski Mısır gibi uygarlıklar tarafından atılmıştır. Newton'un çalışmaları'nın üzerine Einstein'ın çalışmaları gelmiş ve insanlığı hakikate bir adım daha yaklaştırmıştır. Sonraki kutuları koyacak kişiler ise belirsizdir. Belki şu anda bo forumdadır.

Dip. Akşam saati çok güzel metafor yaparım. Yazdıklarımın konu ile ilgisi olduğundan emin değilim. Özetle kıyaslama yapılamaz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.