Şimdi Ara

Alaturka tuvalette temizlik sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu biraz ayıp kaçıcak , şimdiden özür diliyorum.Benim düşünceme göre bir evin temizliği tuvaletinden anlaşılır.
    Evde alaturka tipi (çömelmeli) tuvalet kullanıyoruz.Tuvalet deliğinde wc-matik denilen kapaktan var.Sıkıntıda burdan başlıyor , büyük tuvalet yaparken pislik kapağa yapışıyor , sanki boyanmış gibi ve çok zor çıkıyor.Fırça kullanmak da çare değil , daha pis bir vaziyet doğuyor.50 tas su dökmek gerekiyor bu hem zaman hem su israfı.Birara dayanayıp kapağı çıkartıp kullanmayı denedim , oda olmuyor kötü bir görüntü ortaya çıkıyor.Bu wc-matik denen zımbırtılarda hep plastik ucuz malzemeden üretiliyor.Sulandırmadan bir çözümü varsa dinliyorum.

• Tuvalet içindeki herhangi bir musluğa kısa bir bahçe hortumu takarak doğrudan tazyikli su göndererek atıkları temizleyebilirsiniz. Biz böyle yapıyorduk köy evinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İşini görmeden önce birkaç kat tuvalet kağıdını ıslatıp o kapak gibi yere at. Deliğin çevresine de at. Hem leke kalmaz hem kolay gider.

Orijinalden alıntı: cyborg88

Tuvalet içindeki herhangi bir musluğa kısa bir bahçe hortumu takarak doğrudan tazyikli su göndererek atıkları temizleyebilirsiniz. Biz böyle yapıyorduk köy evinde

Ev tuvaleti bu , hortum işi abes kaçar ve hortum yerde sürüne sürüne pek hijyenik bir hal almaz.

quote:

Öhhöm...

İşini görmeden önce birkaç kat tuvalet kağıdını ıslatıp o kapak gibi yere at. Deliğin çevresine de at. Hem leke kalmaz hem kolay gider.

Aslında bu metodu uyguluyorum , tuvalet kağıdını güzelce serdikten sonra işe yarıyor.Fakat evin diğer üyelerine bu metodu uygulattırmam gerekicek.

• Bu kadar uğraşıyorsanız kullanmamanız daha mantıklı değil mi?Gelenler delikten içeri ne varmış diye bakmıyor ki kötü görüntü oluşsun,orası zaten tuvalet çiçek bahçesi değil ki?
  • Ben onu bunu bilmem arkadas sirf dunyadaki taherat problemi cozulmedigi icin Edirne'den ciktiktan sonra pozisyon kisitlamasina giriyoruz. Tum dunyaya taherat kulturunu asilamamiz lazim... Konu kapanabilir.
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.
    MADDE 4: Anayasa’nın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyet’in nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dershanede konusu açılmıştı hocamız avrupalıların deliği tutturamadığı için alafranga tuvaleti çıkarttıklarını söylemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 427 -- 16 Mart 2013; 21:21:41 >

A.Einstein
  • ortadan iyi ye acılanlardan al sende
    daha saglıklı bence

Orijinalden alıntı: Acı Biber

Bu kadar uğraşıyorsanız kullanmamanız daha mantıklı değil mi?Gelenler delikten içeri ne varmış diye bakmıyor ki kötü görüntü oluşsun,orası zaten tuvalet çiçek bahçesi değil ki?

Ben pek rahat edemiyorum alafrangada , özellikle büyük hacet için.Eli sokacak yer kalmıyor ufacık yerde.Yeterli su gelmiyor ele , alaturka gibi geniş rahat edemiyor insan.
    Delik mevzusuna gelince , belliki alaturka kullanmıyorsun.O kapağı kimse süs olsun diye koymuyor , su sıçraması , koku , kötü görüntü , lağım faresi çıkma korkusu vs. sebeplerden takılır.
    düşmesin dillerden...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.