Şimdi Ara

Alanadı (domain) süresiz alınabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya ben merak ediyorum arkadaşlar mesela ben bir site açmak için domain adresi almam gerekiyor bilmem falanca şirketten domain adresimi alıyorum sonra diyelim 1 sene sonra ödemedim ücreti alan adını elimden aldılar ve ben tekrar para yatırıyorum alıyorum.

Şimdi örneğin "Youtube" iki/üç arkadaş tarafından kuruldu dimi? Bu adamlar bu site adı için ilk önce para ödediler. Sonra site uçtu bunlar 1 senelik değil 10 yıllık domain ücretini o şirkete ödediler.
    Bu hep böyle mi gidecek istese bu domain şirketi youtube değilde benzeri yıldızı parlayan sitelerin domain adresine el koyamaz mı? Yasalar filan bi yana...

Yani süresiz alan adını aldık mı o alan adını nerde muhafaza edicez? Sürekli o şirkete mi bağlı olacak aalan adımız??

• ne saçma sormuşsun ya zorla anlamadım anladığım kadarıyla yazayım sana..
    1 senelik domain register ettin diyelim 11 ay içinde ödemezsen domainin boşta durumuna düşer ama domain değerliyse direk birileri kapar düşer düşmez.. Domain şirketi domaine el koyamaz bu yasalara aykırıdır. Böyle bir durum olursa o şirketin domain verme yetkisi alınır. Süresiz alan adı almak diye birşey yoktur. Bir domaini diğer domain şirketine transfer edebilirsin ayrıca..
  • Valla bende bunu demek istedim :)
    Şimdi bu youtube google filan hepsi bir domain şirketine ücret mi ödüyor hala :D
  • youtube direk domain şirketini almıştır.
  • benim sitem vardı epey uğraşmıştım sonra okul sınavlar derken kapattırdım ama hemen yabancı biri domaini almış uyanık webmasterdan demekki iyi geliştirmişim pr değeri 4 tü galiba.Günde 15-20 üye garantiliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Lupus

youtube direk domain şirketini almıştır.

Valla hocam eğer öyle bir durum yoksa.
    Düşünsene domain şirketi ile pazarlık yapılır ya bırak pazarlığı bedavaya verir adamlar youtube'a.
    Youtube'ın bile domain sağlayıcısı biziz gibisinden reklam için ücret talep etmezler.
    Ama şu var ki bana kalırsa süresiz domain alınmalı ya.
    Peki bu bütün domainler ABD'de bir Database'de mi kayıtlı bütün dünyanın?
    http://www.ihs.com/ mi yönetiyor bütün hepsini

Ya aslında bu konu hakkında bilgim var ama ben işin derin boyutlarını ve detaylarını merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

benim sitem vardı epey uğraşmıştım sonra okul sınavlar derken kapattırdım ama hemen yabancı biri domaini almış uyanık webmasterdan demekki iyi geliştirmişim pr değeri 4 tü galiba.Günde 15-20 üye garantiliydi.

pr4 site kapatılırmı yav

süresiz domain alınmıyor

ilk başta 2 senelik falan alıyorlar baktılar proje tuttu basıyolar 10 seneyi 10 senede bir güncelliyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takao

quote:

benim sitem vardı epey uğraşmıştım sonra okul sınavlar derken kapattırdım ama hemen yabancı biri domaini almış uyanık webmasterdan demekki iyi geliştirmişim pr değeri 4 tü galiba.Günde 15-20 üye garantiliydi.

pr4 site kapatılırmı yav

süresiz domain alınmıyor

ilk başta 2 senelik falan alıyorlar baktılar proje tuttu basıyolar 10 seneyi 10 senede bir güncelliyorlar

Günde 15-20 üyeyle pr 4 mü olurmuş

• Youtube, Google'a ait ve Google'ın kendi domain serverları vardır emin olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Youtube, Google'a ait ve Google'ın kendi domain serverları vardır emin olun.

DH da okumuştum sanırım adamlar sitelerini host etmek için bir yeri satın almıyor cihazları bile kendisi yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: irFaNLiNe

quote:

Orijinalden alıntı: Takao

quote:

pr4 site kapatılırmı yav

süresiz domain alınmıyor

Günde 15-20 üyeyle pr 4 mü olurmuş

pr üyeye göre artmaz zaten portal ağırlıklı bir siteydi forum değil.

• hepinizin yazdıkları çok amatörce.. daha domainin,hostingin bile temel anlamını kavramını bilmeden bu tür sorular sormanız saçma ilk önce anlamlarını öğrende sonra derinlere inersin. sen yüzme bilmeden denizin dibine mi atlıyorsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arrayta

hepinizin yazdıkları çok amatörce.. daha domainin,hostingin bile temel anlamını kavramını bilmeden bu tür sorular sormanız saçma ilk önce anlamlarını öğrende sonra derinlere inersin. sen yüzme bilmeden denizin dibine mi atlıyorsun :)

İleri zekalı arkadaşım burada bize sövmek yerine anlatsaydın neyin ne olduğunu egon tatmin olmayacaktı belki ama biz birşeyler öğrenecektik.
  • bu durumda o halde sende geri zekalı olmalısın ? kimseye sövdüğüm egomuda tatmin ettiğim yok. sadece verilen bilginin yanlış olduğunu söylemeye çalıştım
    quote:

Orijinalden alıntı: tcan

quote:

hepinizin yazdıkları çok amatörce.. daha domainin,hostingin bile temel anlamını kavramını bilmeden bu tür sorular sormanız saçma ilk önce anlamlarını öğrende sonra derinlere inersin. sen yüzme bilmeden denizin dibine mi atlıyorsun :)

İleri zekalı arkadaşım burada bize sövmek yerine anlatsaydın neyin ne olduğunu egon tatmin olmayacaktı belki ama biz birşeyler öğrenecektik.
  • quote:

Denizin dibine atlamayı tarif eder misin? Nasıl oluyor ilk defa duydum denizin dibine atlamak diye bir şey.
  • Youtube zaten Google'nin.Google nin kendine ait Datacenter'i var zaten.gerisini anlayın artık
  • bilgisayar öğretmenim 4 yıl önce site ve alan adı site içeriğini barındırma hizmeti vermek için gereken maliyetin basit siteler için 500bin ile 1 trilyon arası değiştiğini ,bu sistem kurulursa basit siteler için sistemde barındırılan farklı isimlerde yüzbinlerce site açılabileceğini söylemişti

yani bu sistem kurulmasına kurulur galiba ama zamanla zarar etme durumu varsa kurmaya değmez kiralamak daha mantıklı

google ve youtube gibi büyüyüp bu sistemi kurarak ve sistemden alan kiralayarak hem kazanç sağlama hem de kendi işini kendi görüp kendini garantiye alması mümkün oluyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 21 Haziran 2010; 18:04:16 >
  • O adamların kendi serverleri var.Kimseye bağlı değiller
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.