Şimdi Ara

alan içini yuvarlak ile doldurma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar selamlar. sizden bir konuda çizim desteği isteyeceğim ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. umarım kendimi anlatabilirim.

Mesaj ekinde resim var. yapmak istediğimiz şu; tam bir kare tablo yapacağız. uzunluğu 50cm ile 60cm arasında herhangi bir değer olabilir. örneğin ; 50x50 , 53x33, 58x58... yani tam kenarları eşit olacak.

yine örnek resimde göründüğü gibi karenin kenarları oval. (gri alan yani) tablomuz bu şekilde kenarları oval şekilde olacak.

şimdi işin en önemli kısmı, yani yapmaya çalıştığımız; biz bu alanı 1,5 cm çaplı metal pul ile dolduracağız. bu pulların 4 mm içinde bir delik var(siyah nokta koydum). umarım resimden anlaşılıyordur.

SİZDEN RİCAM BUNU BANA RESİM OLARAK ATABİLİR MİSİNİZ? Ben bunu yuvarlakları eşit olarak alana yerleştiremedim. tüm pullar birbirine değecek ancak üst üste gelmeyecek şekilde alanı pullar ile doldurmam lazım. İşte o yüzden en başta kenar uzunlukları değişebilir dedim. Pulları düzgün yerleştirmek için belki kenar uzunlukları 3-5 cm uzayabilir, kısalabilir. ancak metal pullar sabit. yani elimizdeki pulların ölçüsünün ve pul üstündeki deliklerin ölçüsünün değişme ihtimali yok.

Eğer bana yardımcı olup bu resmi yapabilirseniz, ben de onu yazıcıdan çıktı alıp, tablomuz üzerine yapıştıracağım. daha sonra kağıt üstündeki pul yerlerine metal pulları çakacağım. burda çok önemli olan konu şu; yazıcıdan çıktı aldığımda gerçek boyutlarda çıkmalı.yani elimdeki pullar 1,5 cm çaplı olduğu için yazıcıdan çıkan kağıtta da yuvarlaklar 1,5 çaplı olmalı.

şimdi ben mesaja iki resim koyucam, bir tanesi yapmak istediğim tablo, ikincisi de daha önce yapılmış ölçüleri farklı başka bir örnek tablo.

• 540x540mm yaklaşık 1300 pul

hizliresim.com i.hizliresim.com/imq1k3r.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 21 Ağustos 2024; 20:44:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.