alan dışı sıralamam kendi alanımdan daha yüksek böyle bir saçmalık olamaz birkaç arkadaşım daha böyle sizlerde durum nasıl
bende de öyle
benim de vallaha öyle . de bu normal bi duyum kesinlikle değil mi . yani olamaz mı
Benim de çok az alan içim yukarıda. nasıl oluyor neye göre sıralama yapmışlar anlamadım. acil yardım!
Yanlış bilmiyorsam eğer Alan içi ve Alan dışı sıralamalar ayrı ayrı değerlendiriliyor. Bu duruma göre gayet normal bu durum. Ben mi yanlış biliyorum?
alan dışı puan hesaplanırken asıl puanın düşer mantık olarak sıralamanda geriler ama tam tersi sıralama yükselmiş daha kötü olması gerekirken daha iyi olmuş tamamen yanlışlık
benimde öyle şimdi farkettim :S yarın gidip bi r yere sormayı düşnüyorum çok mantıksız
alan içi : 472,944 0010121 alan dşı: 460,666 0009724
akıl var mantık vr alan dşı trch ypıyosan sıralaman ykselmez düşer ......
saçmalıklarla dolu bi sıralama oldu gecen sene nasıldı bilmiyorum fakat okul puanı felaket gerileri attı beni
quote:
Orijinalden alıntı: EhrimeN
Yanlış bilmiyorsam eğer Alan içi ve Alan dışı sıralamalar ayrı ayrı değerlendiriliyor. Bu duruma göre gayet normal bu durum. Ben mi yanlış biliyorum?
evet, alan dışı sıralama kendi içinde değerlendiriliyo, herkesin puanı alan dışı olarak hesaplanıyo ve buna göre bi sıralama yapılıyo. ortada yanlışlık falan yok
quote:
Orijinalden alıntı: gurkanism
quote:
Orijinalden alıntı: EhrimeN
evet, alan dışı sıralama kendi içinde değerlendiriliyo, herkesin puanı alan dışı olarak hesaplanıyo ve buna göre bi sıralama yapılıyo. ortada yanlışlık falan yok
hocam yapmayın allah aşkına alan dışında puan 11 puan azalmış sıralamam nası 1000 kişi yükselebilir tm ci olsaydım mf lerden avantajlımı olcaktım boşunamı mf okuduk biz biraz mantıklı düşünün
mantık gayet ortada, başarısızlığa kulp bulmak istiyosanız göremezsiniz tabi
Evet yanlışlık var bence yanlış yere yazdılar,alan dışını alan içine alan içini alan dışına yazmış olabilirler.
bende tmciyim alan icinde 453 puanla 18.733 iyim ama alan dısında 440 puanla 18,713 .ciyim
Alan için mf3 84000, alan dışı 80000.
Nasıl iş anlamadım, ters mi yazmışlar acaba ?
Mantık farklı.
Alan dışı sıralamanız ile bölümlere girmeniz değişir.
Örneğin bir bölüm 18.xxx.'yi alıyorsa alan içi sıralamada alan dışında o üniversite 13.xxx.'yi alır.
Doğal olarak senin sıralaman üç aşağı beş yukarı alan içi 15.xxx iken alan dışı 14.xxx gözükse de sen alan için sıralamanla bölüme yerleşirken alan dışı olsaydın daha yüksek sıralamana göre aynı bölüme yerleşemezdin.
Arkadaslar burada geçen sene güzelce açıklamış arkadasar. Açıklaması biraz güç ama hiçbir yanlış yok. Fakat ÖSYM sıralamaları böyle yapmasa herkesi alanına göre carpılması gereken katsayıyla carpıp sıralamaya eklese daha iyi olur elbette. Fakat o zaman da burs alırken alandışı tercıh yapacak öğrencilere haksızlık yapılmıs olurdu, çünkü daha yüksek yapmıs olmalarına ragmen sıralamada geride kalırlardı.