Şimdi Ara

Akvaryumda Su Bir Türlü Temizlenmiyor Balıklar Ölüyor !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır baktığım balıklarım ölmeye başladı. Su puslu ve çok kirli dış filtrem bozulmuştur diye filtre aldım sıfır ama yinede aynı ve yetişkin bir insan eli kadar olan melek balıklarım 300-400 gramlık japon balıklarım ölmeye başladı tekrar. Suyu Duru ve berrak konuma nasıl getireceğim.
     Akvaryumda Su Bir Türlü Temizlenmiyor Balıklar Ölüyor ! Akvaryumda Su Bir Türlü Temizlenmiyor Balıklar Ölüyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonRises4You -- 23 Mart 2015; 19:57:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-2 gün ara ile %20-25 oranında su değişimi yapın.1 haftada suyun tamamı değişmiş olur.Filtrenizi kabaca temizleyin.Çok detaylı filtre temizliği filtre üzerindeki yararalı bakterileri kaybetmenize sebebiyet verir.Bakteri dengesi bozulduğu zamanda su bu şekilde sisli bir görünüm alır.Sera nitrivec kullanarak sudaki bakteri oluşumunu hızlandırın.Temizlenmiş filtrenizi sürekli çalıştırın.Filtreyi uzun sürelerde kapatmak bakterilerin oksijensizlikten ölümüne sebep olur.Bu yüzden filtrenizi temizlikesnasında çok kısa süreler için kapatın.Akvaryuma bol oksijen verin.Sağlıklı bakteri gelişimi için oksijen şarttır...Kısa sürede su berraklaşıp düzelecektir..
  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    Filtre sıfır filtre akvaryumcu bakteri kültürü bitmiş ondan olmuştur dedi. 37 tl lik bir ilaç satmaya çalıştı acıkcası güvenmedim yarım kapak seramiklerin üzerine dök dedi. Dediği doğrumudur acaba. Başka bir akvaryumcuda mikrofish kullan felan dedi. Ne yapcağımı şaşırdım. İşin kötü yanı işten eve bir geldim annecim sağolsun bütün suyu değiştirmiş bir kerede.
  • Filtre yeni olduğu için bakteriler oluşmamıştır.Bu yüzden sisli bir görünüm oluşur.Filtrede bakterilerin oluşması için zamana ihtiyaç vardır.Filtreyi sürekli çalıştırın.Bakteriler oluştuğu zaman görünüm düzelecektir.Su değişimi haftada %20-25 oranda yapın.Zamanla gececek bir durumdur.Sera Nitrivec bakteri oluşumunu hızlandırır.İsterseniz kullanın.Başka birşey kullanmaya gerek yok.Yeni kurulumda oluşan bir durumdur.Filtre içinde seramik yüzük yoksa ya seramik yüzük yada bioball koyun.Bakterilerin yerleşmesi için lazımdır..Filtreyi temizlerkende seramik yüzükleri yada bioball'ları çok detaylı temizlemeyin.Bakterileri yok etmeyin.Filtreyi uzun süre kapalı tutarsanız yine bakterileri yok edersiniz ve bu görüntü tekrar oluşur..
  • Okadar kucuk akvaryuma,birbirinden uyumsuz ve cok balik koyarsaniz ölümler normaldir.önce būyük bir akvaryum bulup iki türü birbirinden ayırmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 7 Nisan 2015; 21:52:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonRises4You

Meehaba arkadaşlar,

Uzun zamandır baktığım balıklarım ölmeye başladı. Su puslu ve çok kirli dış filtrem bozulmuştur diye filtre aldım sıfır ama yinede aynı ve yetişkin bir insan eli kadar olan melek balıklarım 300-400 gramlık japon balıklarım ölmeye başladı tekrar. Suyu Duru ve berrak konuma nasıl getireceğim.
     Akvaryumda Su Bir Türlü Temizlenmiyor Balıklar Ölüyor ! Akvaryumda Su Bir Türlü Temizlenmiyor Balıklar Ölüyor !

1- ya Melek ya Japon besleyin. Balık sayısını azaltın

2- Hava motoru alın.

3- Dış filteriniz varsa elyaf altına bir poşet içinde aktif karbon koyun. (3 gün - 1 hafta içinde pırıl pırıl olur.)

4- Dış filtreleri temizlerken musluk suyuyla tamamen pırıl pırıl yapmayın mesela en üstteki elyafı atın yenisini koyun. Borularınızı temizleyin o kadar. Diğer yerlere dokunmayın bakteriler ölmesin.

5- Mutlaka ve mutlaka yemi azaltın. Günde 2 defa 2-3 dk da bitirecekleri kadar azar azar verin.

• Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla o akvaryum değil melek ve japon bir arada bakılmayı 2 japondan fazla balık bakılmaz. Aksi takdirde ölümler hep olucaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bakteri olusmadan temizlik elde edemezsiniz aldığınız bakteri olusturucu yeni olmalı ben bir keresinde 6 kutu kullandım ise yaramadı hep bayat denk geldi en sonunda baska bir akvaryumdan biraz su ekledim o şekildede yapabilirsiniz ancak aldığınız suyu 5-10 dk içeridinde akvaryuma atmanız lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.