Şimdi Ara

Akvaryum hobihanesini ısıtmak için tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Akvaryum hobisi ile ilgileniyorum.Evimde irili ufaklı birçok akvaryum mevcut.Dukkanımda bir oda bölüp bütün akvaryumlarımı bu odaya taşımak istiyorum.Kendim için bir nevi hobi odası olacak.2.30x3.70 ölçülerinde tavan yüksekliği 2.5 metre civarında.Yaklasik 9-10m2 bir oda olacak.gaz beton ile bölecegim.İcten 2-3cmlik strafor ile tüm duvarlar ve tavanı kaplayacagim.Bir nevi izolasyon sağlayacağım.zemine fayans döşeyecegim.bir tane standart Pimapen kapısı olacak.bir tane havalandırma için küçük bir penceresi olacak.bu odada yaklaşık irili ufaklı 10-12 akvaryum olacak.akvaryum suları sabit 26-27 derece olması gerekmekte.Her bir akvaryuma ısıtıcı takarsam elektrik sarfiyatı çok fazla olacağını düşünüyorum.Elektirikli yağlı radyatör ya da küçük bir klima ile ortamı ısıtıp bu ısı sayesinde akvaryum sularınında 26-27 derecede sabit kalabileceğini umuyorum.Bu konu hakkında fikirlerinizi tavsiyelerinizi rica ediyorum.bu odada en efektif ısıtma yöntemi ne olabilir?Şimdiden çok teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Baca varsa ortamda kovalı kovalı soba kömür ikilisi. Biz vaktinde sırf bu elektrikle ısıtma yüzünden bu sevdamızdan vazgeçtik maalesef. (eğer kombi vs varsa bulunduğunuz yerde petek attırın.)
  • Odayı ısıtarak suyu 26 dereceye çıkartmak bence çok zor olacaktır.Kombiden havlupan tarzı birşeyi akvaryumlara monte etmek gibi bir çözüm olabilir ama ondada havlupanların girişine selunoid vana takip belli sıcaklıkta suyu kesmeli. İşiniz zor iyi hesaplamanız lazım
  • Odayı 23-24 çıkarsa yeter kalan kısımda ısıtıcılar çok fazla yakmaz. Tabi bu arada odayıda belli aralıklarla aspire edecek bir havalandırma koymayı unutmayın.
  • Öncelikle şu an dükkan nasıl ısıtılıyor o önemli, yoksa ister ortamı ısıtın, ister akvaryumları hemen hemen aynı miktar elektriği tüketirsiniz gibi geliyor, hatta ortamı ısıtmak daha pahalıya patlayabilir, ayrıca odanın alt kısımlarındaki sıcaklık ile tavana yakım kısımlarındaki sıcaklık farkı olacaktır. bunun dışında hassasiyeti çok iyi olan bir termostatla oda sıcaklığını kontrol etmeniz gerekecek, onun yerine her akvaryuma uygun güçte ısıtıcı almak hem akvaryum sıcaklığını sabit tutmaya hem de balıklarınızın sağlığının daha iyi olmasına neden olacaktır.
  • Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Dükkanda şu anda her hangi bir ısınma teçhizatı yok.Yazıhane diye tabir ettiğimiz camdan bölme küçük bir odada elektrikli ısıtıcı kullanılıyor.Onun dışında gaz beton ile bölecegim oda tamamen strafor kaplı olacak.Kömür sobası yakmak çok efektif olmayacaktır.Çünkü ısının sabit olması benim için önem arz etmekte.9000 BTU inverter bir klima ya da elektrikli yağlı radyatör ile bu ısınma sorunu çözülmez mi?Ayrıca bu iki seçenek elektrik sarfiyatı açısından canımızı cok mu sıkar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimaların verimli çalışması için dış ortam çok önemlidir,dış sıcaklık düştükce ısıtma verimleri düşer,ılıman iklimli bir yerde iseniz klimanın verimi yağlı radyatöre göre yüksek olacaktır, ancak çok soğuk bir bölgede yaşıyorsanız klima ısıtma yapamaz duruma gelebilir.
  • Akvaryum ısıtıcıları ortalama 60w desek 10 tane akvaryumda 600w yapar. Sizin çalıştıracağınız klima ortalama 1000-1500w, yağlı radyatör yada fanlı ısıtıcı ise ortalama 2000w enerji harcayacaktır.
    Ayrıca ısıyı havadan suya transfer etmek çok daha zor olur. O yüzden suyun içerisinde yer alan ısıtıcı çok daha iyi transfer yapar.
  • Suyun 26 dereceye çıkması için oda hava ısısını 30 dereceye çıkarmanız lazım. İster klima kullanın ister yağlı radyatör su ısılarını sabit tutmanız çok zor olacaktır. Akvaryum ısıtıcıları daha kullanışlı olur. Sarfiyat olarak çok fark edeceğini sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.