Şimdi Ara

Aküyü boşuna mı değiştirdik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb , 97 model fiat uno 70sxie aracım var. 10 gün kadar binmemiştim . 10 gün sonra otomatik kapı kilidini açayım derken hiç açılmadı. anahtar ile kapıyı açtık. Marş hiç basmadı . Akü bitmiş. Sonra takviye ile arabayı çalıştırdık. Oto elektirikçiye gittik kaçak var mı diye yokmuş Akünüz zayıf dedi. 7 gün sonra falan araba yine çalışmadı. Bu kez kapılar açılıyordu . Göstergelerin ışığı da yanıyordu ama marş yine basmadı. Sonra tekrar akü takviyesi yaptık. Arkadaş yeni akü alalım dedi aldık. Şimdi sorun yok derken motor kaputunun altından bir uğultulu bir ses gelmeye başladı. Arkadaş şarj dinamosundan geliyor dedi. Sonra araştıdım ki şarj dinamosunda sorun olursa akü de boşalırmış. Önceden ses yoktu şimdi hiç gitmiyor.
    Merak ettiğim değiştirdiğimiz akü sağlam mıydı. Boşuna mı değiştirdik?
    Pazartesi baktırmaya gideceğiz. Boşuna 180 tl vermemişimdir işallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 8 Nisan 2017; 23:6:26 >

• Aracınızdaki kaçak sebebi ile akünüz tamamen boşaldıysa bir oto elektirikçisinin akünüzü en az 2 gün boyunca cihazda şarj etmesi gerekebilir. Kısa süreli kullanımlarda aracınızın gücü buna yetmeyebilir.Bagajdaki bir kaçak nedeni ile boşalan benim aküye öyle yapmışlardı mesela.

Bir de akünüzün ömrü 5 seneyi geçtiyse büyük bir ihtimal ömrünü tamamlamış olabilir.
  • Merhaba sorun şarj dinamosundan kaynaklanıyor. Dinamoda sorun olduğu için aküyü şarj edemiyor. Ya kömürü bitmiştir, ya bilyası dağılmıştır. Kısacası yenilemek gerekir. Dinamo tamir ettirilmediği müddetçe yeni akü de olsa bir süre sonra bitecektir.
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Hocam eski aküyü kontrol ettirirken herhangi bir kaçağın olmadığını söylemişlerdi. Aküyü de yeni almıştık bugün . Yani boşuna mı aldık şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 9 Nisan 2017; 0:20:22 >
  • oğuz*han kullanıcısına yanıt
    Hocam aküyü o zaman boşuna mı aldık, eski akü belki de sağlamdı. Arkadaşın tecrübesizliği yüzünden ..
    Şarj dinamosu tahmini kaç tl ye tamir olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hocam aküyü o zaman boşuna mı aldık, eski akü belki de sağlamdı. Arkadaşın tecrübesizliği yüzünden ..
    Şarj dinamosu tahmini kaç tl ye tamir olur

Yani şu duruma göre öncelikli yapılması gereken yeni akü almak değil de şarj dinamosunun tamir ettirilmesiydi. Maliyet parça ve işçilik dahil en fazla 100-150tl arası tutar diye tahmin ediyorum. Belki daha ucuza 80-120 arasına da yaptırılabilir.
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Hocam bana kalırsa ilk önce dinamo'da ki kaçağı giderin. O kaçak devam ettiği müddetçe sizin sorununuz düzelmez.
    Bir de yeni akü alırken eskisini ne yaptınız? hesaptan düşmesi için iade mi verdiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    marş motoru mu ? akü mü ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Evet iade verdik hocam yiğit akü aldık 180 tl ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 9 Nisan 2017; 0:42:24 >
    Hocam şanssızlıktan mı bilmiyorum yeni aküyü taktırınca o ses gelmeye başladı. Daha önce hiç belirti yoktu. Aküyü ölçtürmeye gittiğimizde usta şarj dinamosuyla ilgili hiç bişey demedi. Ben de ilk araba olduğu için bilgim de yoktu.
    Yeni akü bundan sonraki süreçte daha iyi olur. En azından kafanız rahat eder. İlerde aküden kaynaklı sorun yaşamamış olursunuz. Siz en kısa sürede şarj dinamosunu yaptırın. Bu arada gösterge panelinde aşağıdaki uyarıyı aldınız mı?

http://www.calismaprensibi.com/wp-content/uploads/2014/07/aku.jpg
  • boşuna vermişsin. GEçmiş olsun akücüde o aküyü satmıştır
    Yok hocam almadım . Bu ne ile alakalı?
    Akü ya da şarj dinamosunda problem olduğu zaman bu uyarı çıkar. Bazen araç yılına göre arıza ışığı yanmadığı halde bile sorun çıkabiliyor. Siz en kısa sürede şarj dinamosunu tamir ettirin. Kazasız belasız sürüşler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canınızı sıkmayın ,şarj dinamosunda sorun olsaydı ,takviye yaptıktan sonra da arac stop ederdi ,
    yanı takviye ile çalıştırdığınız aracı ,tamirciye kadar götüremezdiniz ,dinamodan gelen sese gelınce ,
    şarj dinamosu yüke binince uğultu sesi yapar ,akü tam şarj olduğunda bu ses kesilir ,
    aküyü bosuna değiştirmediniz ,eskısı miadını doldurmuştu ve1 hafta elektrık tutamıyordu
  • Elektrikçi ustanın önce aküyü sonra araç çalışırken şarj dinamosunu ölçmesi gerekiyordu.Sanırım şarj dinamosu bittiği için aküyü şarj etmiyor.Sökülüp dağıtılıp tekrar bobin sarılması gerekiyor.Geçmiş olsun...
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    pixelbs kullanıcısına yanıt
    Hocam dikkat ettim de akü yeni değişmesine rağmen marş öyle çevirir çevirmez hemen basmıyor bi 2 saniye gecikme var. Bu modelde araba için normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 10 Nisan 2017; 23:47:7 >
  • pixelbs kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün bişey fark ettim bu ses hep yağmur yağdığında geliyor sizce neyden kaynaklanabilir?
    motor rolantıde çalışırken ,arabada elektrık tüketen ne varsa açın
    farlar, arka cam rezıstansı , bi kontrol edin ses yükseliyor mu ,
    dinamo yüke binince uğultu yükseliyorsa ,sıkıntı yok ,normaldır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.