Şimdi Ara

akustik gitar aldım gitardan soğudum :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
16.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben gitarda yeni sayılırım(7-8 ay oldu). elimde arkadaşın çok eski bir klasik gitarı vardı bununla 6-7 ay geçirdikten sonra artık şarkı çalmaya başladığım için güzel bir gitar alayım dedim. mygitardan ibanez v50 statrter pack akustik gitar aldım. akustik aldım çünkü klasikten daha güzel geliyordu sesi bana ve tarzıma daha uygundu. herneyse gitarı alalı 2-3 hafta anca oldu.

Ama bir türlü klasikte şarkı çalarkenki rahatlığı bulamıyorum sapı daha ince parmaklarım birbirine dolanıyor,teller daha sert ve çelik parmaklarımı çok acıtıyor(nasırlı olduğu halde). iyice sinirim bozuldu yeni gitarımdan çok eskisini çalıyorum artık. sizce ne yapmalıyım aksutik çalanların söyleyeceği şeyler varmı bana? elektro çalan da çok var elektronun telleride akustik kadar gergin mi? moralim çok bozuk gitarı satmayı bile düşünüyorum. bi akıl verin lütfen...

• Bende klasik ile ögrenmeye calısıyorum daha fakat söyle bişey var bild. kadarıyla (!) akustik genelde penayla calınır..
  • abi gitarı deneyip alsaydın ... ne bilyim ben hayatımda klasik görmediim için yorum getiremicem ama elektro gitar güzel bişiy bende 1.5 aylık bi gitar örencisiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: cezager

abi gitarı deneyip alsaydın ... ne bilyim ben hayatımda klasik görmediim için yorum getiremicem ama elektro gitar güzel bişiy bende 1.5 aylık bi gitar örencisiyim

abicim şimdi şöyle birşey var gitardan memnun değilim gibi algılanmasın sonuçta bütün akustikler çelik tel ve hepsi aynı yapı(kalın büyük kasa, ince sap). tek sorunum çalmakta çok zorlanmam. klasikte rahat çalıyorum akustikte aynı parçayı çalarken yanlış akor basıyorum ya da tam basamıyorum ses cızırtılı oluyor. elektro alsaydım da sadece evde ya da stüdyoda çalabilirsin. al gitarı git sahil keyfi yap yok onda...

• quote:

Orjinalden alıntı: B@R!$

quote:

Orjinalden alıntı: cezager

abi gitarı deneyip alsaydın ... ne bilyim ben hayatımda klasik görmediim için yorum getiremicem ama elektro gitar güzel bişiy bende 1.5 aylık bi gitar örencisiyim

abicim şimdi şöyle birşey var gitardan memnun değilim gibi algılanmasın sonuçta bütün akustikler çelik tel ve hepsi aynı yapı(kalın büyük kasa, ince sap). tek sorunum çalmakta çok zorlanmam. klasikte rahat çalıyorum akustikte aynı parçayı çalarken yanlış akor basıyorum ya da tam basamıyorum ses cızırtılı oluyor. elektro alsaydım da sadece evde ya da stüdyoda çalabilirsin. al gitarı git sahil keyfi yap yok onda...

Elektro alsan gene aynı zorluğu çekicektin garanti edebilirim bunu. Elektronun sapı ikisindende ince(akustiği bilemiycem hiç kullanmadım)
    Elektro alsanda parmakların paralancaktı. Nitekim benimde ilk elektro aldığımda öyle olmuştu bazen 1-2 gün ara vermeden çalmaya devam edemiyodum öyle acıyodu parmaklarım.

Bir süre kullandıktan sonra alışırsın. 1 ay falan sonra iyice alışırsın.Ama sana tavsiyem akustiği kullan sürekli. 1 ay 1.5 ay sonra iyice alışırsın.

• Sat gitarı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: V1

Sat gitarı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akustiğin telleri çok serttir tabi zorlanacaksın.. ki Bence elektrodan da zordur akustik çalmak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Claiborne_black

Akustiğin telleri çok serttir tabi zorlanacaksın.. ki Bence elektrodan da zordur akustik çalmak

yani şu konuda aynı düşündüğüm biri çıktı sounda. çalması en zor gitar türü akustik. klasik zaten alt teller misina yumuşak elektro da o kadar sert ve gergin değil teller... neyse aldık bi kere seside çok hoşuma gidiyor gülü seven dikenine katlanır alışıcaz artık.
  • Sesi hoşuna gidiyorsa biraz gayret et, bence zamanla alışırsın.
  • elektro gitar alsaydın daha rahat ederdin sanırım , gergin değiller çünkü , akustik gitar en gergin ve en kalın tellere (bas gitarı saymıyorum) sahip gitar. Telleri yarım ses kalın akord edersen bir nebze rahatlarsın. Ayrıca mesela benim ellerin küçük... sapın ince olması işime geliyo
  • zamanla alışırsın. benim el de elektroya alışmış. geçen klasik vardı bi kızın elinde iki akor atıyo alıyım şunu az hava yapıyım dedim baya kzı vfalan var ortamda nyse aldım çalıyom. elim elektroya alışık olduğu için iki telin ortasına bastım feci rezil oldum gitara falan suç atmaya çalıştım :D
  • akustik gitara alışması zordur gercekten yeni baslayanlar için asla önermeyiz çünkü hem klavye kısmı yani sapı dardır. hemde telleri çelik tel oldugu için parmakları zorlar. yeni başlayanlara gitarı bıraktırır. Ama şunu söylemeliyim biraz kendini zorla hemen pes etme akustik gitarın bazı parmak egzersiz hareketleri vardır. onları sık sık yap. daha sonra parmakların cok rahat alısıcak ve klavyede rahatlıkla dolşıcak sabır ve disiplin gerektiren biraz meşakatli bir iştir ama emin ol calmaya alıstıktan sonra klasik gitar sana cok kötü gelicek eline bile almak istemiceksin. o zaman yeni başlamıssın su konuda da seni uyarmak isterim birde bare basmak zorlar ve gitarı bıraktırır. yani 'FA' akoru bunada dikkat et
  • boşuna burlarda sürünme derim, sonuçta istiyorsan katlanacaksın. Akustik klasiğe göre kat kat farkları var ki tel ve klavye genişliği bunların en belirgini. Elin tabi nasır tutacak, teller elektrodanda akustiktende gergin, bu bakımdan ellerin dahada nasırlaşacaktır. Tabi çalıştıkça çalıştıkça düzelecek elin ve artık bastığını bile hissetmeden kayıp gidicek elin klavyeden. Tabi akustiğin telleride önemli, tellerin güzel se sürekli çalış, kendini geliştir derim. Gülü seven dikenine katlanır.
  • pes etme devam et (bence)kalsik gitara 100 basar akustik

Daha parmakların güçlenmemiş ve nasırlı dediğin parmakların yeni daha :) alışmamışlar.

gitarda 5. senem ve akustik gitardan aldığım zevki elektrodan almıorum bazen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaaari -- 26 Mayıs 2009; 18:55:49 >
  • Bende klasikten geçmiştim akustiğe zorlanma olur bir müddet, sonra klasik kazık gibi gelir. Tavsiyemi dinle.

İlk önce tel takımı al ama en incesinden, 08 bulursan 07.
    (ben electro giter teli seti kullanıyorum, sesler hem daha hoşuma gidiyor hemde daha rahat çalışılıyo. ama herkez tavsiye etmeyebilir, sen bilirsin artık onu)
    Sonra bir gitar kelepçesi al.
    Gitar kelepçesini 5. perdeye tak. akord çek. Çal bir müddet. Teller gergin olmayacak zaten.
    Alışınca 3. perdeye çek. akordunu ayarla. Çal. Orayada alışınca. kelepçeyi çıkar amca oğluna ver, o onunla oynasın. Sende gitar çal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmuyorama -- 29 Mayıs 2009; 13:05:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkcanvardali

quote:

Orjinalden alıntı: V1

Sat gitarı...

komik olan ne
  • ben sıfırdan baslıcam akustige yas 22 cokmu gec kaldım acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21
    ben sıfırdan baslıcam akustige yas 22 cokmu gec kaldım acaba

Ne için? Müzisyen olmak istiyorsan geç diyebiliriz belki, ama zevkin için çalacaksan zaten 1 senede o seviyeye gelirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.